مروری بر تحلیلها و گزارشهای روزنامههای یکشنبه ۴ تیر ۱۴۰۲/ از پوتین شکست خورده اصلی ماجرای واگنر تا به صدا در آمدن زنگ خطر برای ایران
رویدادهای روسیه زنگ خطر برای ایران ، نقشه دشمن را در اتاق بازرگانی ناکام بگذارید ، ناتوانی دولت در واردات دارو، پوتین شکست خورده اصلی ماجرای واگنر، بودجه چشمگیر ۲۶ سازمان برای مقابله با بدحجابی، نگرانی از نحوه نظارت صدا و سیما بر شبکه نمایش خانگی از جمله مطالب روزنامههای یکشنبه ۴ تیر ۱۴۰۲ بود.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ رویدادهای روسیه زنگ خطر برای ایران، نقشه دشمن را در اتاق بازرگانی ناکام بگذارید، ناتوانی دولت در واردات دارو، پوتین شکست خورده اصلی ماجرای واگنر، بودجه چشمگیر ۲۶ سازمان برای مقابله با بدحجابی، نگرانی از نحوه نظارت صدا و سیما بر شبکه نمایش خانگی از جمله مطالب روزنامههای یکشنبه ۴ تیر ۱۴۰۲ بود.
چکیده مطالب مهم مطبوعات را بخوانید:
رویداد های روسیه زنگ خطر برای ایران
رویدادهای جاری میتواند زنگ خطر را برای تصمیمگیرندگان کشور بهصدا درآورد، تا به الزامهای برآمده از ژئوپلیتیک ایران تن دهند. میتوان امید داشت که موازنهگرایی در سیاست خارجی ایران جایگاه خود را بازیابد: به جای اتکا بر شرق، تلاش برای گسترش روابط با «غرب» و «شرق» مورد توجه قرار گیرد. یعنی به جای تبدیل شدن به «کارت بازی روسیه»، از تعارض منافع شرق و غرب، برای بهبود جایگاه منطقهای و بینالمللی خود استفاده کنیم.
الهه کولایی- هم میهن
ناتوانی دولت در واردات دارو
وضعیت امروز دارو نشان میدهد که ادعاهای این دولت درباره واکسن کرونا هم زیر سوال است و همانگونه که دولت پیش مدعی بود تمامی مقدمات واردات واکسنها فراهم شده بود و در این دولت فقط تزریق شد و نقش چندانی در واردات واکسنها نداشتند. چرا چنین ادعایی میشود؟ اگر این دولت آن اندازه توانا بود که در بدو ورود میتوانست آن اندازه واکسن وارد کند چگونه است که اکنون پس از دو سال و فروش روزانه ۱/۶ میلیون بشکه نفت نمیتواند مثل دولت قبل دارو را تامین کند؟ دارویی که خارج از حوزه تحریمها است.
پوتین شکست خورده اصلی ماجرای واگنر
اگر پوتین بتواند از این خنجر از پشت نجات پیدا کند، اما ضربه و زخمی که متحمل شده محصول جاهطلبیهای شخص خودش بوده و پیامدها و تبعات آن قطعا در آینده بروز خواهد کرد. بنابراین باید منتظر ماند و دید همکاری نیروهای اوکراینی که گفته میشود اکنون در کنار گروه واگنر قرار دارند تا چه میزان برای ایجاد فضای انتقام از پوتین موفق خواهد بود.
آنچه مشخص است، پوتین امروز دشمنان بزرگی دارد که خطرناکترین آنها در کنار خودش قرار دارند. وی پیش از این هر منتقد و مصلحی را حذف کرده و اجازه سخن گفتن حتی به نیروهای امنیتی و اطلاعاتی خودش را نداده است، به همین دلیل هم هست که امروز درگیر یک بحران سهمگین به نام نیروی واگنر شده و فرجام این داستان هر چه باشد، به طور قطع شکست خورده اصلی آن شخص ولادیمیر پوتین است.
مطهر نیا- جهان صنعت
دخالت دولت در تولید ثروت و در آمد یعنی جامعه نا آزاد
در ایران چندین دهه است قدرت سیاسی توانسته جریانهای اصلی تولید ثروت و درآمد را در چنگ بگیرد و یک جامعه در حال رخوت و پسرفت اقتصادی و جاماندن از رقبای منطقهای پدیدار سازد. دولت سیزدهم اما از این نظر رکورددار شده و اکنون در هر فعالیتی ردپایش دیده میشود. دولت سیزدهم در قیمت شیرخشک تا قیمت داروی مردان و زنان کهنسال، از چغندر تا آهن و اتومبیل و فولاد و لباس و شیرینی و شهریه مدارس و… دخالت میکند و این یعنی جامعه ناآزاد و بیحال.
مسابقه مدعیان اصلاحات با دشمن در یأسآفرینی
دال مرکزی بیانیه اخیر حزب اتحاد ملت و البته سایر مواضع مدعیان اصلاحات، دمیدن روحیه یأس و ترس در دل مردم شریف ایران است.
آنها به این بهانه که دلسوز کشور و مردماند، به بیان مشکلات با چاشنی اغراق و بدبینی نسبت به آینده میپردازند.
غافل از اینکه با این شیوه، امید را که اصلیترین سرمایه هر جامعهای برای غلبه بر مشکلات و پیمودن راه تعالی است، نابود میسازند! البته خوشبینانه است که این کار را از روی «غفلت» بدانیم، زیرا به نظر میرسد برخی از مدعیان اصلاحات، با دشمنان قسم خورده جمهوری اسلامی در یأسآفرینی و ترس افکنی مسابقه گذاشتهاند!
نقشه دشمن را در اتاق بازرگانی ناکام بگذارید
پس از انتشار اخبار مربوط به روند انتخاب رئیسجدید اتاق بازرگانی ایران، نمایندگان مجلس، رسانهها و تشکلهای دانشجویی نسبت به آن اعتراض کرده و خواستار اجرای قانون شدند. در این مورد نیز رسانههای معاند و جریان غربگرا به صورت ویژه از این فرد حمایت کرده و اصرار دارند که وی در مسند ریاست اتاق بازرگانی ایران باقی بماند، آن هم شخصی که آشکارا حامی اوباش و تروریستها بوده و در جنگ ترکیبی، آب به آسیاب دشمن ریخته است. به نظر شما شخصی که برای براندازی، توئیت منتشر کرده و هشتگ میزد، میتواند امانتدار اسرار نظام بوده و در جنگ اقتصادی، مقابل دشمن بایستد؟!
۳- نوع واکنش رسانههای دشمن به این دو فقره، حاکی از آن است که هم در موضوع شبکه نمایش خانگی و هم در موضوع اتاق بازرگانی ایران، نقطهزنی انجام شده و همین مسئله جیغ و داد بازوهای رسانهای دشمن و دنبالههای داخلی آن را به دنبال داشته است.
بر همین اساس لازم است که دستگاههای ذیربط به پشتوانه مطالبه قاطبه مردم عزیز ایران و بدون تأثیرپذیری از شلوغ بازی رسانههای معاند و دنبالههای داخلی، قانون را اجرا کرده و نقشه دشمن را ناکام بگذارند.
بی توجهی برنامه هفتم به محیط زیست
نگرانکنندهتر از حذف فصل مربوط به محیط زیست. در برنامه هفتم، این است که در این برنامه ذکر شده از این بهبعد طرحهای جدید باید بر اساس دستورالعملهایی که سازمان محیط زیست تعیین میکند، مورد ارزیابی قرار بگیرد و استفاده از عبارت « از این بهبعد»، یعنی چراغ سبزی به حدود ۴۱۱ پروژهای که در بودجه ۱۴۰۲ آورده شده و مجوز محیط زیستی نداشت.
بودجه چشمگیر ۲۶ سازمان برای مقابله با بدحجابی
حجاب از اصلیترین نمادهای فرهنگی و باورهای معنوی اسلام است. متأسفانه در چهل سال گذشته، نهادهای متولی فرهنگی به خاطر کم کاری و ضعف مدیریت و فقدان برنامه ریزیهای آموزشی در جنگ نرم نتوانستند به وسعت حمله دشمنان، دفاع یا ضد حمله طراحی و اقدام کنند. باوجود این مسائل ملاحظه میکنید که افراد مخالف حجاب یا بانوانی که حجاب را رعایت نمیکنند به چند گروه تقسیم میشوند:
گروه اول کسانی هستند که با فلسفه حجاب آشنایی نداشته و از عوارض و مشکلات عدم رعایت حجاب آگاه نیستند. گروه دوم افرادی هستند که عمداً و از روی مخالفت با ارکان سیاسی نظام دست به بدحجابی میزنند و در نهایت گروه سوم هم افرادی هستند که وارد جنگ نرم با نظام جمهوری اسلامی شدند و باورهای انقلاب را به طور ریشهای مورد هجوم قرار دادند. بعضیها تصور میکنند مسئولیت مقابله با بدحجابی و تشویق حجاب فقط برعهده نیروی انتظامی یا قوه قضائیه است در حالی ۲۶ سازمان و نهاد با دریافت و مصرف بودجههای چشمگیر در این زمینه مسئولیت دارد و باید در مورد اقدامات انجام شده و اثربخشی این اقدامات گزارش ارائه کنند. اما به دلیل فقدان آگاهی و ضعف برنامهریزی نتوانستند به نسبت حجم و وسعت تهاجم فرهنگی کاری صورت دهند.
نگرانی از نحوه نظارت صدا و سیما بر شبکه نمایش خانگی
نگرانی از اینکه صداوسیما بخواهد شبکه نمایش خانگی را مانند کنترل بر شبکههای تلویزیونی، زیر نظارت خود ببرد وجود دارد. مدیران صداوسیما باید از هماکنون در ذهن خود بر تفاوتهای شبکههای نمایش خانگی با شبکههای تلویزیونی و استانداردهای نظارت بر هر کدام توجه کنند. شبکه نمایش خانگی در ایران بیشتر مأنوس و متأثر از سینمای ایران است تا شبکههای تلویزیونی و این تفاوت ماهوی باید در بحث نظارت نیز مورد توجه قرار گیرد.