کد خبر: 157787
A

استاد حوزه و دانشگاه: نوکری اهل بیت در همراهی با روحانیت است

محمدعلی لیالی استاد حوزه و دانشگاه: اسلام و تشیع به حوزه‌های علمیه و روحانیت وابسته است؛ کار حوزه، روحانیت و روحانیان، پاسخ به نیازهای متعدد جامعه در عرصه‌های مختلف از جمله حاکمیت، حکومت و نظام سیاسی است؛ حال اگر اسلام جامعیت دارد و وظیفه حوز‌ه‌های علمیه و روحانیت پاسخ به نیازهای جامعه، اسلام و مسلمانان است، به طور طبیعی حوزه و روحانیت باید نقش خود را درباره حاکمیت، حکومت و سیاست تعیین کند.

 استاد حوزه و دانشگاه: نوکری اهل بیت در همراهی با روحانیت است

به گزارش سایت دیده بان ایران، حجت‌الاسلام محمدعلی لیالی استاد حوزه و دانشگاه درباره صحبت‌های برخی از افراد که قائل به جدایی دین از سیاست و عدم ورود حوزه به سیاست هستند، به ارگان رسانه ای وابسته به حوزه علیمه (رسا)گفت: زمانی که ضد انقلاب یا برخی جریان‌های نفاق داخلی، حمله و هجمه‌ای علیه دخالت روحانیت و برخی بزرگان آن در باب سیاست را آغاز می کنند؛ متأسفانه برخی ذاکران و مداحان اهل بیت نیز خواسته یا ناخواسته وارد این بازی دشمن می شوند.

وی در بیان نکاتی در این باره اظهار داشت: نخست اینکه اسلام مجموعه جامعی از پاسخ به نیازهای بشر در تمام زمان‌ها و مکان‌ها است که در تمام عرصه‌ها جامعیت دارد؛ سیاست، سیاست‌ورزی، حکومت و حاکمیت نیز یکی از عرصه‌هایی است که اسلام در آن حرف دارد.

این استاد حوزه و دانشگاه در بیان نکته دوم گفت: اسلام و تشیع به حوزه‌های علمیه و روحانیت وابسته است؛ کار حوزه، روحانیت و روحانیان، پاسخ به نیازهای متعدد جامعه در عرصه‌های مختلف از جمله حاکمیت، حکومت و نظام سیاسی است؛ حال اگر اسلام جامعیت دارد و وظیفه حوز‌ه‌های علمیه و روحانیت پاسخ به نیازهای جامعه، اسلام و مسلمانان است، به طور طبیعی حوزه و روحانیت باید نقش خود را درباره حاکمیت، حکومت و سیاست تعیین کند.

حجت‌الاسلام لیالی با تأکید بر اینکه علاوه بر نکات ذکر شده، ما در نظام اسلامی زندگی می‌کنیم ابراز داشت: این نظام محصول مجاهدت فقه، فقها، ولایت فقیه، امام خمینی، رهبر معظم انقلاب و شهدا است؛ البته مهمتر از همه این‌ها زحمات حوزه‌های علمیه و فقها بوده است و ساختار این نظام سیاسی بر اساس ولایت فقیه است؛ حضور علما و فقها در عرصه‌های مختلف سیاسی کشور، از مجلس خبرگان رهبری تا شورای نگهبان و بسیاری از بخش‌های حاکمیتی، امری حتمی، ضروری و لازم است.

وی در بیان نکته دیگری ابراز داشت: تفکر سیاسی شیعه از آغاز عصر نبوت و امامت تا حال، حضور مؤثر در عرصه سیاست، حاکمیت و حکومت است؛ اگر تشیع و شیعه نتوانست در عرصه سیاست، حاکمیت و حکومت قرار گیرد، به خاطر رقیبان سرسختی مانند بنی امیه، بن العباس و سایر حکومت‌های جائر، ظالم و طاغوت بود که تشیع حکومت این‌ها را بر نمی‌تابید و در آن زمان هم به دنبال حکومت فقه و فقیه بود تا بر اساس فقه و شریعت عمل کند.

این استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه در تفکر سیاسی شیعه، دیانت و سیاست در هم آمیخته و دیانت و سیاست میراث انبیاء، ائمه، هادیان و والیان دینی و سیاسی است، گفت: در این تفکر امت، امام و امام، امت می‌خواهد؛ نظریه امامت و امت یعنی سیاست و جامعه؛ امام و امت یا امامت و امت در سیاست و جامعه معنی پیدا می‌کند.

حجت‌الاسلام لیالی اهانت به پیامبران، ائمه اطهار و علمای راستین را در طول تاریخ دارای سابقه عنوان کرد و افزود: بسیاری از حضور روحانیت، عالمان و فقیهان راستین، ائمه و پیامبران الهی در عرصه حاکمیت، حکومت و حکمرانی خوشحال نبوده‌اند و خوشحال نیستند؛ کار حوزه‌های علمیه و علما، زعامت سیاسی در نظام اسلامی است، نظام اسلامی که از ولایت فقیه، فقه، فقها و نظام اسلامی برخاسته است.

وی در نقل فرموده‌ای از امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) ابراز داشت: «اهانت به علما اهانت به اسلام است، اهانت به روحانیت، اهانت به اسلام و تشیع است؛ توهین به روحانیت توهین به اسلام است؛ توهین و اهانت به روحانیت، توهین به اسلام و تشیع است».

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: برخی از بزرگانی که تسلط بر فقه و آشنایی با زمان و جریان‌های سیاسی متعدد حوزه و خارج از حوزه داشته‌اند و دارند و در عرصه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی، بویژه عرصه بین‌الملل حضور دارند مورد توهین و اتهام قرار گرفته‌اند.

حجت‌الاسلام لیالی نتیجه گرفت: تربیت یافتگان مکتب امام و رهبری و جریان انقلابی باید به این قضایا حساس باشند و موضع‌گیری صحیح داشته باشند؛ نباید توهین به علمای ربانی و روحانی را تحمل کرد؛ جریان‌هایی به دنبال اندیشه جدایی دین از سیاست در جامعه اسلامی و نظام اسلامی هستند که ره به جایی نمی‌برند و جریان انقلابی باید متوجه تحریف دین و بدبین کردن مردم به روحانیت و اسلام ناب باشد.

وی در خواهش و درخواستی از مداحان و ذاکران اهل بیت (علیهم السلام) ابراز داشت: حواستان جمع باشد که نوکری اهل بیت (ع) در همراهی با روحانیت است؛ جریان انقلابی باید حواسش به جریان شیعه انگلیسی باشد، سنی آمریکایی و شیعه انگلیسی دو لبه قیچی هستند که روحانیت ناب و اصیل و شاگردان امام و رهبری را مورد هجمه و تهاجم قرار داده‌اند.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره‌ای به نزدیک شدن به ایام انتخابات هشدار داد: هجمه‌ها و حمله‌ها علیه نهادهای رسمی روحانیت، حوزه‌های علمیه، مراجع عظام، شورای نگهبان و بسیاری از تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان روحانی در عرصه حاکمیت و حکومت افزایش خواهد یافت؛ جریان انقلابی باید خود را در دفاع از روحانیت اصیل، اسلام ناب، انقلاب اسلامی، نظام اسلامی و دستاوردهای مکتب امام و رهبری آماده کند.

حجت‌الاسلام لیالی گفت: این انقلاب و این نظام به نفس قدسی حضرت روح الله و مدیریت مقام عظمای امامت و ولایت و روحانیت اصیل، بیدار و مبارز و خون‌های مقدس شهیدان راه حقیقت و طریقت به دست آمده است و با یاری خداوند متعال این مرحله سخت را هم با موفقیت پشت سر خواهیم گذاشت.

وی افزود: روحانیت در دل مردم است و مردم در دل روحانیت هستند؛ ارتباط بین روحانیت اصیل و مردم یا مردم و روحانیت ارتباط وثیقی بوده و هست و با یاری خداوند متعال همه دست به دست هم دهیم و در حفظ و حراست نظام اسلامی و گفتمان امام و رهبری و ارزش‌های متعالی انقلاب اسلامی ایران گام برداریم.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر