رییسی: محتوای کتابهای درسی را ایرانی-اسلامی کنید
رییس جمهور با تاکید بر ضرورت ارائه تعریف جامع از مفهوم «ایران» با گستره جغرافیای سیاسی، فرهنگی و تمدنی آن، احیای هویت ملی ایرانی- اسلامی با استفاده از ابزارهای فرهنگی و رسانهای را خواستار شد
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ در ضمن جلسه هیأت امنای بنیاد ایرانشناسی که با حضور ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان تشکیل شد مرکزیت هویت ملی ایرانی- اسلامی و گسترش فعالیت دستگاهها با محوریت بنیاد ایران شناسی، ابراهیم رئیسی بر ضرورت ارائه تعریف جامع از مفهوم «ایران» و احیای هویت ملی ایرانی- اسلامی تأکید کرد.
اعضای هیأت امنای بنیاد ایرانشناسی ضمن بحث و تبادل نظر درباره موضوع پایهریزی و تشکیل مرکزیت هویت ملی ایرانی- اسلامی مقرر کردند دستگاههای ذیربط با محوریت و پیگیری بنیاد ایرانشناسی، فعالیت خود را در این زمینه گسترش دهند.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در جلسه هیأت امنای بنیاد ایرانشناسی با تاکید بر ضرورت ارائه تعریف جامع از مفهوم «ایران» با گستره جغرافیای سیاسی، فرهنگی و تمدنی آن، احیای هویت ملی ایرانی- اسلامی با استفاده از ابزارهای فرهنگی و رسانهای، از جمله انتشار مجلات فاخر به زبانهای زنده، به ویژه با گویشهای مختلف زبان فارسی را خواستار شد.
رئیسجمهور تحلیل محتوایی کتابهای درسی مرتبط با شناخت ایران، موضوع هویت اصیل و پرافتخار کشورمان و شناساندن آن به دانشآموزان و نسلهای آینده را از جمله مأموریتهای بنیاد ایرانشناسی دانست و بر حمایت دولت و مسئولان کشور بهویژه مسئولان استانی از تلاشهای بنیاد ایرانشناسی تاکید کرد.
در این جلسه موضوع پایهریزی و تشکیل مرکزیت هویت ملی ایرانی- اسلامی بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مقرر شد، دستگاههای ذیربط با محوریت و پیگیری بنیاد ایرانشناسی، فعالیت خود را در این زمینه گسترش دهند.
همچنین ضمن تصویب طراحی و تأسیس نمایشگاه و گنیجینه جامع ادوار تمدنی ایران، مقرر شد با پیشبینی اعطای نشان و جایزه سال ایرانشناسی در سطوح ملی و بینالمللی، جشنوارههای سالانه برگزار شود.
تأسیس دفتر طرح و برنامهریزی راهبردی با هدف بازنگری در ساختار و تشکیلات بنیاد ایرانشناسی و نیز تهیه و ارائه طرح جامع طراحی و راهاندازی مدارس ایرانشناسی از سوی این بنیاد به شورایعالی انقلاب فرهنگی از دیگر مصوبات این جلسه بود.
در این جلسه همچنین بنیاد ایرانشناسی مجاز شد برای امور علمی خود با هماهنگی وزارت علوم از اعضای هیأت علمی دانشگاهها بهرهمند شوند.
همچنین دکتر موسی نجفی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، در جلسه هیأت امنای بنیاد ایران شناسی طی سخنانی گفت: ما گاهی با تاریخ و مفاهیممان برای ایران صحبت میکنیم، گاهی برای جهان اسلام سخن میگوییم و گاهی برای جهان حرف میزنیم.
موسی نجفی تأکید کرد: تمدن داشتن یعنی جهانی فکر کردن و جهانی سخن گفتن. انقلاب اسلامی ایران هر چند زادگاه و محل رشد و بالندگیاش ایران عزیز است، ولی ابعاد جهانی و بینالمللی آن نوید تمدنی جدید را میدهد؛ از این منظر مانند انقلاب کبیر فرانسه که با وجود جهانی بودن، نام ملت فرانسه را از مرزهای جعرافیایی آن کشور بسیار فراتر مطرح کرد.
منبع: ایبنا