کد خبر: 15160
A

مروری بر روزنامه های دوشنبه دوم اسفندماه

روزنامه های امروز رأی اعتماد دوباره مجلس شورای اسلامی به وزیر راه و همچنین سیل و گرد و غبار را در کانون توجه قرار داده اند. این در حالی است که به تدریج بازار انتخابات و گروه بندی ها و استراتژی های انتخاباتی نیز گرم شده است.

مروری بر روزنامه های دوشنبه دوم اسفندماه

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، روزنامه های اصلاح طلب امروز موضوع رأی اعتماد دوباره مجلس به وزیر راه را در کانون توجه قرار  داده اند.

اسلحه و مشروب در تهران آزاد!/ تغییر استراتژی انتخاباتی اصلاح‌طلبان
 

روزنامه آفتاب یزد در گزارشی با تیتر «نتیجه معکوس هجمه به اخوندی» با اشاره به اینکه به رغم اعتراض‌های صریح دلواپسان به وزیر مسکن، او دیروز با رأی بیشتری از مجلس رأی اعتماد گرفت، نوشت: «خرید هواپیما، توسعه بنادر و وعده‌های پسابرجامی از یک‌سو و حادثه برخورد قطار سمنان از سویی دیگر، پرونده‌ای است که عباس آخوندی وزیر راه، باید روز گذشته در استیضاحی که اصولگرایان خاص مجلس برایش تدارک دیده بودند راجع به آنها سخن می‌گفت و برای ماندن در وزارت، از  پشت تریبون مجلس برای آن می‌جنگید. هرچند بیشتر حرف ها درباره استعفای وزیر حول و حوش همان حادثه برخورد قطار سمنان بود اما ماجراهایی از جمله خرید هواپیماهای ایرباس و ورود نخستین آن به ایران پس از سال‌ها نیز بخشی از حرف‌های مخالفین بود! مخالفین می گفتند معیشت، مردم هواپیما سرش نمی‌شود!! عباس آخوندی اما دیروز در میان مخالفین و موافقین در دو بخش صبح و عصر مجلس، به دفاع از خود پرداخت و البته در میان نطق های خود گلایه ها و خستگی هایش از وضعیت موجود را نیز به گوش همه رساند؛ صحبت‌هایی چون: " استعفا دادم اما رئیس‌جمهور قبول نکرد... دوستان باور کنید قیامتی هم هست.. .. می‌شود که بدون مدرک بخواهیم کسی را متهم کنیم." این جملات نشان می داد که آخوندی از تلاش چندین و چندماهه جریان راست که پیش از سانحه قطار علیه او شکل گرفته بود طاقتش تمام شده و دیگر سکوت را جایز نمی‌داند و فریاد و شکوه در پیش گرفته است. با همه این احوال، حرف‌های دیروز آخوندی در مجلس بر حرف‌های مخالفینش چربید. و زمان رای‌گیری که شد همه فهمیدند استیضاح آخوندی 74 رای موافق، 176 رای مخالف و پنج رای ممتنع از مجموع 255 نماینده حاضر در مجلس را کسب کرد. استیضاحی که بیانگر شکست فاحش اصولگرایان مجلس بود که می‌خواستند برای تحت فشار قرار دادن دولت، وزیر راه را به استیضاح بکشانند. شکست اصولگرایان خاص در مجلس دهم برای استیضاح آخوندی و کنار رفتن او موقعی عیان‌تر می‌شود که بدانیم او برای اخذ وزارت در ابتدای دولت یازدهم و در مجلس سابق با رایی ناپلئونی و با 159 رای موافق از مجموع 284 رای توانسته بود صلاحیت این پست را از آن خود کند. حال اینکه در مجلس دهم و در شرایطی که عده‌ای عزم انداختن او از این سمت را جزم کرده بودند، او با آرای موافقی بیش از آرای آن روز و با آرای مخالفی به مراتب کمتر از آن هنگام، موفق به اخذ این رتبه شد.»

سیل و گرد و خاک

روزنامه ایران در گزارشی جالب با عنوان «سیل به‌داد خشکسالی رسید» بدون اشاره به خسارت این سیل به مردم و کشاورزان و بی تدبیری برخی مسئولان دولتی نوشت: «چند روزی است که یک سامانه بارشی بسیار گسترده و سنگین وارد کشور شده و شهرهای جنوبی کشور را شبیه «ونیز» کرده است. اوج این بارش‌ها در استان‌های خوزستان، سیستان وبلوچستان و فارس رخ داد و مسئولان کشور را برای مهار سیلاب‌ها از تهران به جنوب کشور کشاند. اگرچه این وضع بحرانی بود اما وزیر نیرو یک نکته مثبت در مورد آن می‌گوید؛ «سیل خشکسالی را ترمیم کرد.»

آمارهای شرکت مدیریت منابع آب نیز این ادعای حمید چیت چیان را تأیید می‌کند. بر اساس این آمار، ارتفاع کل ریزش‌های جوی از اول مهر تا روز گذشته بالغ بر 142 میلیمتر بود. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت(133 میلیمتر) 7درصد و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته(141 میلیمتر) 1 درصد افزایش نشان می‌دهد. روزگذشته حجم بارش‌ها به 234.02 میلیارد مترمکعب رسید.

یک درصد رشد بارش‌ها نسبت به میانگین 47 ساله اتفاق نادری است که بارش‌های سیل آسای اخیر مسبب آن بوده‌اند. به این ترتیب جنوب کشور بعد از چندین ماه بدون بارش بخشی از کمبود بارش‌هایش جبران و روح تازه‌ای در کالبد تشنه این مناطق دمیده شد. اتفاق خوشی که اگر سدها نبودند فاجعه بار بود.»

 اسلحه و مشروب در تهران آزاد!/ تغییر استراتژی انتخاباتی اصلاح‌طلبان
 

روزنامه قانون اما در گزارشی انتقادی با عنوان «پشـتم گرمه!» نسبت به عملکرد ستاد مدیریت بحران انتقاد کرده و این را پرسیده که چرا رئیس‌سازمان مدیریت بحران کشور پاسخگوی عملکرد ضعیف خود نیست؟ در بخشی از این گزارش می خوانیم: « نجار از هم‌ولایتی‌های حسن روحانی، زاده سرخه وبنا به برخی گفته ها از اقوام رییس‌جمهور ایران است.در این سال‌ها نیز هر زمانی حادثه‌ای رخ‌داد و رسیدگی مناسبی در این زمینه‌صورت نگرفته است، پاسخ مناسبی ارایه نکرده و حتی با اظهارات متفاوت سعی کرده است تا خود را از این قصور مبرا نشان دهد و از همه بدتر آنکه کسی نیز از وی پاسخی نخواست! فردی که در این روزگار بحرانی کشور، از اتاق گرم و صندلی نرم خود تکان نخورده و مردم بحران زده کشور را تنها گذاشته است، چرا باید در این جایگاه حساس باقی بماند؟ بدون شک میان احمدی نژاد و روحانی تفاوت‌های چشمگیری است و به هیچ وجه نمی‌توان این رییس‌جمهور را با آن رییس‌دولت، یکسان دانست ولی به نظر برخی، رودربایستی‌ها در این دولت ، بلای جان تدبیر و اعتدال شده و امید به تغییر را کمرنگ کرده است.»

 

انتخابات 96 ریاست جمهوری

حسن رسولی در گفت‌وگو با «آرمان امروز» با عنوان «تغییر استراتژی انتخاباتی اصلاح‌طلبان» مطرح کرد، «در شرایط کنونی جریان اصلاحات باید استراتژی انتخاباتی خود را تغییر بدهد و به جای اینکه با یک گزینه در انتخابات شرکت کند، با چند گزینه در کنار آقای روحانی و به موازات ایشان در انتخابات حضور یابد. گزینه‌هایی که در کنار آقای روحانی معرفی می‌شوند باید در فضای انتخاباتی در جهت تببین و اشاعه گفتمان اصلاحات حرکت کنند و مسیر‌های جدیدی را پیش روی اصلاح‌طلبان باز کنند».

 اسلحه و مشروب در تهران آزاد!/ تغییر استراتژی انتخاباتی اصلاح‌طلبان
 

روزنامه اعتماد نیز در گزارشی با عنوان «راهبرد انتخاباتی اصلاح‌طلبان» با اشاره به نشست شورای سیاستگذاری با ریاست عارف نوشت: « گام‌های انتخاباتی در زمستان سرد تهران در حال شتاب گرفتن است. اصلاح‌طلبان که امید بسیاری به پیروزی دوگانه در انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراها بسته‌اند، پس از عبور از شوک فقدان آیت‌الله هاشمی آرام آرام در حال بازیابی خود در موقعیت پساهاشمی هستند و می‌کوشند تا خرد جمعی را جانشین تدبیر هاشمی کنند. دیروز نشست شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان با همین رویکرد برگزار شد و «کلیات راهبردهای انتخاباتی» اصلاح‌طلبان در آن مورد بحث و بررسی اعضا قرار گرفت و سپس با اکثریت آرا به تصویب رسید. هنوز درباره خروجی این نشست، داده‌های دقیقی در دست نیست اما یکی از مهم‌ترین خروجی‌های نشست دیروز «تکذیب تعیین هرگونه مصداق و لیست انتخاباتی برای شوراها» بود؛ تاکید جدی شورای عالی سیاستگذاری در این باره راه را بر گمانه‌زنی‌های کنونی در فضاهای مجازی می‌بندد که شائبه تحمیل کاندیداهای خاص و پهن کردن سفره سهم‌خواهی‌ها را می‌دهد.»

اسلحه و مشروب آزاد!

اسلحه و مشروب در تهران آزاد!/ تغییر استراتژی انتخاباتی اصلاح‌طلبان
 

روزنامه جوان در گزارشی با تیتر «اسلحه و مشروب آزاد!» با ادعای اینکه یک کلیک، فاصله شهروندان ایرانی تا خرید مشروبات الکلی و سلاح گرم وجود دارد، نوشت: « اینجا اسلحه‌فروشی و مشروب‌فروشی مجازی ایران است و شما تنها یک کلیک با خرید اسلحه گرم یا انواع و اقسام مشروبات الکلی فاصله دارید. ‌کانال‌های تلگرامی، صفحات اینستاگرامی و سایت‌ها و صفحات موجود در انواع و اقسام شبکه‌های اجتماعی مجازی فروشگاه‌هایی امن و در دسترسی است که حتی افراد غیر‌حرفه‌ای هم به آسانی می‌توانند آنها را پیدا کنند و برای خرید انواع مشروبات الکلی یا سلاح گرم اقدام کنند. برون داد این خرید و فروش آنلاین را هم می‌توان در رشد آمار جنایت با سلاح گرم و آمار تأمل برانگیز مصرف مشروبات الکلی مشاهده کرد؛ آماری که نشان می‌دهد فضای مجازی امنیت فضای عمومی جامعه را به بازی گرفته است.

آمار درگیری و قتل با سلاح گرم به 34 درصد رسیده است و آنطور که علی اکبر سیاری، معاون وزیر بهداشت در دیدار با مقامات ناجا خبر داده بود، در ایران سالانه ۴۲۰ میلیون لیتر الکل مصرف می‌شود، آن هم توسط 130 تا 400 هزار الکلی‌! از سوی دیگر فروردین ماه سال جاری بود که دادستان تهران از دستگیری 2 هزار و 900 راننده مست تنها در تهران طی سال گذشته خبر داد. آمار و ارقام تأمل برانگیز در دسترس بودن مشروبات الکلی و اسلحه گرم در حالی است که این کالاها در قانون فعلی ایران جزو ممنوعه‌ها هستند، با وجود این تهیه این ممنوعه‌ها چندان سخت نیست و گران تمام نمی‌شود.»

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر