نماینده ولی فقیه در بسیج: ذهن جوانان چنان اشغال شده که فضایی برای اندیشههای رهبران انقلاب نمانده است/ حاضر به گفتگو نمیشوند چون حرفی برای گفتن ندارند
حجتالاسلاموالمسلین محمدرضا تویسرکانی گفت: الان ما دو ایران داریم؛ یک ایران ساخته شده در فضای مجازی که پر از آتش و آشوب و اغتشاش است و همه چیز در حال نابودی است و یک ایران واقعی هم داریم که در خیابان و بازار و فرودگاه و دانشگاه همه چیز سر جای خودش است و مردم دارند
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ روزنامه جوان با مسئول نمایندگی ولیفقیه در سازمان بسیج مستضعفین در باره موضوعات سیاسی گفت وگو کرده است.
امری که در عصر کنونی مورد اتفاق همه عالمان و جامعهشناسان قرار گرفته، این است که در عصر ما گرایش به معنویت و خداجویی از همه دورانهای گذشته بیشتر شده است. این گرایش را در همه جای دنیا میتوان دید و این ادعا شاخصهایی ملموس دارد. درست است که گرایش مقابل آن هم وجود دارد و جنبشهای ضدمعنویت و مذهب هم بیشتر شدهاند و تلاش آنان در مقابله با گسترش اسلامخواهی در سراسر جهان افزایش یافته است. شما در نظر بگیرید در هیچ زمانی اینچنین به قرآن جسارت نمیکردند و به پیامبر اسلام (ص) با کشیدن کاریکاتور اهانت نمیکردند یا نمایندگان مجالس مختلف اروپایی وحشت خود را از گسترس اسلام به طور علنی ابراز نمیکردند. اسلام به مرور زمان در حال جهانی شدن است و ایجاد یک اسلام جعلی و امریکایی به نام داعش در زمان ما با این قدرت و پشتیبانی به دلیل مقابله با همین گرایش روزافزون به اسلام ناب است. امروزه وقتی باهم صحبت میکنیم، در برابر اسلام ناب که مردم نسبت به آن گرایش دارند انواع و اقسام اسلام درست شده است. اسلام اخوانی، اسلام وهابی، اسلام داعشی و اسلام تکفیری را پشتیبانی میکنند تا صدای حق شنیده نشود. با نگاه دینی دجالها در آخرالزمان گسترش پیدا میکنند، یعنی کسانی که ادعای حق دارند ولی حق نیستند. اگر از گرایش مردم به اسلام دچار وحشت نمیشدند دست به چنین اقداماتی نمیزدند که در برابر اسلام ناب محمدی (ص)، اسلامهای دیگر به وجود بیاورند. از سوی دیگر دشمن هم تهدید سخت میکند و هم تهدید نرم. در تهدید سخت عالمان و دانشمندان معتقد به این مکتب ناب را ترور میکنند و در تهدید نرم، تهاجم فرهنگی را در دستور کار خود دارند. میخواهند این پیام آسمانی به جانها منتقل نشود، البته موفق نخواهند شد.
شما این روزها میبینید که برخی از خانمها بیش از گذشته، کشف حجاب علنی میکنند و روشن است که در سایه اغتشاشات، تعداد بیشتری از خانمهای بیحجاب در مقایسه با گذشته، در خیابانها قابل مشاهده است، ولی اگر تعداد این خانمها را با خانمهای محجبه مقایسه کنید، متوجه خواهید شد باز آنها در اقلیت هستند. همین الان در یک دانشگاه مثلاً ۱۰ هزار نفری، چند نفر شعارهای هنجارشکنانه میدهند و چند نفر از آنها حمایت میکنند. انتقاد و اعتراض به مسائل مختلف کشور یک امر طبیعی است و همه ما در مسائل مختلف نقد و اعتراض داریم و این یک امر بدیهی است. اما آشوبطلبان و اغتشاشگران و کسانی که دست به اقدامات ضددینی میزنند، در اقلیت محض هستند. کسانی که علیه دین وارد اقدام میشوند، تعدادشان خیلی کم است. راهپیمایی اربعین یک شاخص و معیار دیگر است.
ما در یک جنگ فرهنگی قرار داریم و از نظر ابزار، سازوکارهای دشمن را نداریم. دشمن ما یک امپراتوری رسانهای دارد که ما فاقد آن هستیم. از نظر کمیت برتری با آنهاست، ولی از نظر پیام و محتوا ما بر او برتری داریم. الان همین افراد قلیلی را که آشوب و اغتشاش میکنند، دعوت به گفتگو میکنیم، اما حاضر به گفتگو نمیشوند، چون حرفی برای گفتن ندارند. اینها در مقوله عدالت، آزادی، پیشرفت، معنویت و رفاه در برابر پیام انقلاب اسلامی چه حرفی برای گفتن دارند؟ در مورد زن بیایند صحبت کنیم، ببینیم چه میگویند. بر اساس قرآن و اندیشه و عمل اماثمین انقلاب میبینیم نگاه ما به زن تعالیبخش و مطابق کرامت و شکوه انسانی است. واقعاً پیام آنها در این خصوص متحجرانه و غیرعقلانی است. غرب در برابر انقلاب اسلامی از نظر پیام، خلع سلاح است. تمام پایههای فکریشان مبتنی بر لذتگرایی فردی است و برای رسیدن به لذتها، خشونت را هم ترویج میکنند. فیلمهای هالیوودی را ببینید که قهرمان فیلم چگونه برای رسیدن به میل جنسیاش تمام موانع را از سر راه برمیدارد و هر خشونتی را جایز میداند.
قبل از انقلاب حوزههای علمیه، علمدارهایی مثل شهید مطهری، شهید مفتح و شهید باهنر داشت که در مراکز مختلف در فضای مارکسیستی آن زمان حرف حق را میزدند. ما باید به هر طریقی شده وارد فضای ذهنی جوانان شویم. الان فضای ذهنی برخی جوانان چنان اشغال شده است که اجازه نمیدهند اندیشههای امامین انقلاب وارد ذهنشان شود. ما باید این فضای سانسور و تحریم را از بین ببریم و بیاثر کنیم. بهترین شیوه و روش همانی است که امام علی (ع) در مورد پیامبر (ص) میفرماید که «درهای بسته را گشود، حقّ را با حقّ آشکار ساخت و غوغای باطل را دفع و حملات گمراهها را درهم شکست.» طبیبانه برای هدایت انسان باید دورهگری کرد، بدون اینکه چشمداشتی داشته باشیم. حوزویان، دانشگاهیان و عالمان دین باید وارد این میدان سخت شوند و کار کنند. جدایی، فاصله گرفتن، توهین و خشونت، راهبردی است که دشمن از ما میخواهد و مترصد آن است و ما نباید مطابق میل دشمن عمل کنیم. تلخی را باید با حسنه دفع و رفع کنیم. تعبیری که من دارم در این مورد این است که این جوانان و نوجوانان ما خرمشهر ما هستند که به اشغال دشمن درآمدهاند و باید اینها را از دست دشمن آزاد کنیم. با محبت، اخلاص و بصیرتافزایی این کار را میتوان انجام داد. آن هیولایی را که دشمن از اهل دین و انقلابیون در ذهن این افراد ایجاد کرده است، باید از بین ببریم. مقام معظم رهبری فرمودند هنر اینها جابهجایی جلاد و شهید است. باید این جهاد را که همان جهاد تبیین است، انجام دهیم. کار سختی است و جهاد یعنی عمل سخت در برابر دشمن. کار سادهای نیست و با یک سخنرانی در اجتماع ۵۰۰ نفره اتفاق نمیافتد و باید گفتگوها دوطرفه و سینهبهسینه انجام شود. کرسیهای آزاداندیشی که سالها مقام معظم رهبری فریادش را زد و متأسفانه گوش نکردیم، یکی از راههایش است. اگر کرسیهای آزاداندیشی احیا شود، بسیاری از مشکلات حل میشود.