کد خبر: 14379
A

جزییات نحوه بسته شدن لیست اصلاح‌طلبان برای انتخابات شوراها/ لیست‌های انتخاباتی در دوره‌های گذشته تبدیل به شرکت سهامی احزاب شده بود

محمد نعیمی‌پور در جمع فعالان منطقه ۱۵به بررسی ملاک‌های ارزیابی نامزدهای اصلاح‌طلبان پرداخت.

جزییات نحوه بسته شدن لیست اصلاح‌طلبان برای انتخابات شوراها/ لیست‌های انتخاباتی در دوره‌های گذشته تبدیل به شرکت سهامی احزاب شده بود

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران به نقل از ایلنا محمد نعیمی‌پور در دیدار با جمعی از فعالان شورایاری‌ها و فعالان سیاسی منطقه ۱۵ تهران به وضعیت نابسامان مدیریت شهری در تهران اشاره کرد و گفت در بحث مدیریت شهری، باید توجه کنیم که آئین‌نامه و قانون کم نیست و چیزی که کم است، نبود نظارت در مدیریت شهری است.

او افزود: در نبود نظارت، مسئولان مربوطه خودشان بریدند و دوختند و شهر را رها کرده‌اند و در اجرای قوانین تخلفات بزرگی صورت می‌گیرد که کسی به آن توجه نمی کند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب، مدیریت شهری تهران را شبیه ساختمان پلاسکو توصیف کرد و گفت این مدیریت شهری نیز مثل پلاسکو با یک آتش ریزش خواهد کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس ششم تاکید کرد برخلاف آنکه بعضی به دنبال مقصر در حادثه پلاسکو می‌گردند، اما از دیدگاه مدیریت شهری همه رده‌ها در این فاجعه مقصر هستند. اما کسانی که کار سیاسی می‌کنند به جای پاسخگویی حمایت بی دلیل از مقصران می‌کنند و گمان می‌کنند یک بحث سیاسی است و اگر در حمایت کوتاهی کنند، برای گروه آنها بد می‌شود. همانطور که در شورای شهر یک عده سفت و سخت طرفدار شهردار تهران هستند و یک عده به شدت از او انتقاد می‌کنند. نتیجه این نگاه سیاسی این است که در جلسه شورای شهر به جای اینکه این حادثه مورد کارشناسی قرار بگیرد یکدیگر را متهم می‌کنند که از مسئولیت خود سواستفاده کردند.

او تاکید کرد: در رده بعدی باید دولت را مورد بررسی قرار دهیم. با اینکه دولت‌ها می‌گویند خدمتگزار مردم هستند اما اعتماد به مردم در دولت، حداقل است. مثلا چند لایحه به دفتر هیات دولت رسیده است که مدیریت شهری را فراگیرتر می‌کند اما در بخش‌های مختلف دولت این بحث‌ها باقی مانده است. به طور مثال یک لایحه ۴ سال است در کمیسیون های مختلف دولت باقی مانده است چراکه اداره برق، فاضلاب و آموزش و پرورش حاضر نیستند کار را به مردم بدهند. چراکه معتقدند اگر این اختیارات را به شوراها بدهیم فلان اتفاق می‌افتد.

نعیمی‌پور افزود: با این حال آنچه در قانون اساسی آمده است و مرحوم طالقانی و شهید بهشتی و شهید رجایی همواره به آن تاکید داشتند سپردن کارها به مردم بود اما این صحبت‌ها مورد توجه قرار نمی‌گیرد. یعنی وزیر نیرو و آموزش و پرورش باید طبق روح قانون اساسی مدارس را در اختیار شوراها قرار دهند و نباید مدام تکرار کنند که به مردم نمی‌توان اعتماد کرد.

عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت با اشاره به معطل ماندن برخی لوایح همچون لایحه درآمدهای پایدار شهرداری تهران در هیات دولت، اظهار کرد: طبیعی است که شهرداری اگر می‌خواهد هزینه کند باید درآمد داشته و محل تامین این درآمدها مشخص شود تا این قدر شهر فروشی اتفاق نیفتد که هر روز شاهد باشیم در کمیسیون ماده ۱۰۰  اغماض صورت بگیرد و شهرفروشی شود تا شهردار بتواند شهر را اداره کند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب مهم‌ترین مسئولیت شوراها را بحث نظارت مطرح کرد و گفت: قبول دارم که قانون برای شوراها کافی نیست و لایحه مدیریت جامع شهری باید از کمیسیون بیرون بیاید. اما باید از شوراها سوال کرد که بر اساس کدام اختیار بر مسائل مالی شهرداری نظارت می‌کنید؟‌ شوراها از نهادی مثل دیوان محاسبات برخوردار نیستند تا بر مسائل مالی شهرداری نظارت کنند و دخل و خرج شهرداری را ببینند که درست هزینه شده است یا خیر. حسابرسی شهرداری در اختیار شهرداری است و شهردار با آنها قرارداد می‌بندد. لذا اگر بهترین و معتمدترین حسابرس‌ها هم بیایند باید پولشان را از شهرداری بگیرند و در این زمینه دوستان ما در شورای شهر وظیفه خود را به درستی انجام نمی‌دهند.

او به تاسیس نهاد شوراها در دولت اصلاحات اشاره کرد و افزود: در آن زمان تصمیم گرفته شد در محله‌ها شورایاری داشته باشیم. قانونی نیز که مصوب ابتدای دهه شصت است به وجود پارلمان‌های محلی تاکید دارد وقانون اساسی نیز به این مسئله تصریح دارد. اما سی و پنج سال از تصویب آن قانون گذشته است اما برای اینکه خدای نکرده کار از دستشان خارج شود به شورایاری‌ها نه تنها بی توجهی می‌کنند بلکه با آنان رفتار ناشایست می‌کنند و اگر یک شورایار به وظیفه خود درست عمل کند او را تهدید و تطمیع می‌کنند. آنقدر شورایاری را بی‌اختیار کردند که مردم احساس کردند شورایاری‌ها محلی از اعراب ندارند. در محله‌هایی با جمعیت صد هزار نفری افراد با ۸۰۰ رای وارد شورایاری می‌شوند و این اتفاق که مردم به شورایاری اعتنا نمی‌کنند، خوب نیست.

مدیرمسئول روزنامه یاس نو افزود به شورایارها می‌گویند به کربلا و مشهد بروید و بیشتر از آنکه شورایاری‌ها را تقویت کنند، رعیت پروری می‌کنند. متاسفانه در مجلس هم نمایندگان تهران درباره مسائل مدریت شهر تهران وارد نمی‌شوند و این دیدگاه وجود دارد که اینقدر بحث مهم و استراتژیک در مجلس وجود دارد که فرصت به زباله‌ جمع‌کردن نمی‌رسد.

نعیمی‌پور با اشاره به وجود مشکلات فراوان شهری تاکید کرد: باید فرهنگ شهروندی به وجود بیاید تا اهالی تهران شهروند شوند. خود مردم هم امروز حوصله دردسر ندارند. همین که آشغال‌ها را شب از جلوی خانه شان هل بدهند جلوی خانه همسایه برایشان کفایت می‌کند. اگر بخواهند اعتراض کنند هم کسی توجه نمی‌کند. چون پول و زور ندارند. برای تقویت این شهروندان باید از پایین اقدام کنیم. باید مردم نسبت به مسائل شهروندی آگاه شوند و اجازه ندهند پارک‌ها و مراکز ورزشی و .... شهر تخریب شود. اگر مرکزی تخریب شد صدای اعتراض مردم در رسانه‌ها بلند شود.

او تاکید کرد از این منظر هم می توان به حادثه پلاسکو نگاه کرد. کاسبی که با وجود سرمایه‌ سنگین نسبت به امنیت محل کار خود بی توجه بوده است و می‌گوید خدا کریم است در این حادثه مقصر است. خدا برای کسی که عقل دارد کریم است! وقتی ۶۰ سال است سیم کشی عوض نشده. در این شرایط اگر آقای خاتمی هم به جای قالیباف بیاید نمی‌تواند یک تحول بزرگ ایجاد کند و نهایتا چند درصد وضعیت زندگی شهروندان بهبود پیدا می‌کند.

نعیمی‌پور افزود البته شهرداری هم که به محض تخلف یک واحد کوچک سریع آن را پلمب می‌کند می‌گوید اخطار دادیم و ۱۲ بار نامه زدیم. آیا به اینها‌ آموزش دادید؟ چطور نمی توانید جلوی پلاسکو را بگیرید؟ در همان محل حادثه مرگ آن دو کارگر خانم اتفاق افتاده بود و مدتی بعد فراموش شد. پلاسکو به خاطر ابعاد وسیع‌تر آن ۶ ماه دیگر فراموش می‌شود.

در پایان این جلسه، برخی حضار نسبت به چگونگی بسته شدن لیست اصلاح‌طلبان در انتخابات شورای شهر سوال کردند که نعیمی‌پور در پاسخ گفت متاسفانه لیست‌های انتخاباتی در دوره‌های گذشته تبدیل به شرکت سهامی احزاب شده بود اما برای این دوره برنامه‌ریزی مفصلی صورت گرفته است.

او ادامه داد: از یک طرف تلاش شد تا افرادی در هیئت نظارت قرار بگیرند که نیروهای توانمند با استصواب، رد صلاحیت نشوند. از سویی دیگر ملاک‌ها و شاخص‌هایی در نظر گرفته شده است و برای هرکدام امتیازی تعلق می‌گیرد. مثلا حسن شهرت سیاسی و اخلاقی و مالی، اصلاح‌طلب بودن، داشتن سابقه تحصیلی مرتبط با مدیریت شهری، داشتن سابقه اجرایی و امتیاز ویژه برای سابقه حضور در شهرداری یا شورای شهر در کلان‌شهرها و عضویت احزاب، حضور در اتحادیه‌های صنفی و حزبی و تشکیلاتی و مهارت‌های مختص شوراها از جمله این مهارت‌هاست.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر