حسینی: شکست دولت در ساخت یک میلیون مسکن/ رستم قاسمی فقط سامانه ثبتنام را باز و بسته میکند/ وظیفه دولت خانهسازی نیست، بلکه تسهیلگری است/ مجلس در موضوع مسکن کوتاهی کرده است
سید البرز حسینی سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با انتقاد از سیاست دولت سیزدهم در زمینه ساخت مسکن به سایت دیدهبان ایران گفت: ۶ ماه از سال گذشت و ما در حقیقت ۶ ماه عقب افتادهایم و با این روندی که وزارت راهوشهرسازی پیش گرفته است دولت نمیتواند در ۶ ماه آینده و تا پایان سال، یک میلیون واحد مسکونی بسازد.
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ طرح دو فوریتی جهش تولید و تأمین مسکن در تاریخ ۱۷مرداد سال گذشته در مجلس تصویب و شورای نگهبان شهریور همان سال تصویب و تاکید کرد. ساخت ۴ میلیون مسکن تا پایان دولت سیزدهم یکی از اصلی ترین شعارهای رییسی در دوران انتخابات بود.
رییسی هم در نخستین جلسه هیات دولت سیزدهم، با مکلف کردن وزیر راه و شهرسازی برای محقق شدن طرح جهش تولید ساخت مسکن، وعده داده بود که دولت سالانه یک میلیون مسکن خواهد ساخت. حال با گذشت حدود یک سال و نیم از روی کار آمدن دولت سیزدهم، آیا ساخت سالانه یک میلیون مسکن شدنی است؟
کوتاهی رستم قاسمی در ساخت مسکن ملی مشهود است
سید البرز حسینی سخگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با دیدهبان ایران با بیان اینکه آقای وزیر و مجموعه ایشان در این مورد به شدت کوتاهی کردهاند افزود: بحث مسکن ابرچالش کشور بوده که اصلیترین موضوع دخیل در ساختار خانواده است به همین دلیل مقام معظم رهبری و علمای این حوزه تاکید داشتند که قوانین تدوین شده باید اجرایی شوند که لازمه آن نیز درست کار کردن ارکان سیستم است.
وی ادامه داد: آقای وزیر طی ۱۸ ماه، فقط سامانه را باز میکنند ثبتنام کرده و میبندند اسم این، کار انجام دادن نیست. دولت برای انجام این کار کمو کاستی ندارد و عدم پیگیری سیستم سبب شده تا نتوانند قانون ساخت ۱ میلیون واحد مسکونی را عملیاتی کنند.
حسینی عنوان کرد: آقای رییس جمهور باید با تشکیل شورای مسکن و پای کار آوردن نظام پولی و بانکی کشور به صورت ماهانه، این موضوع را پیگیری کند و طبق ماده ۴ قانون جهش تولید و راهبری دولت، کار را به بخش خصوصی بسپاریم.
دولت عزم جدی برای ساخت ساخت مسکن ندارد
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از گفتگو با دیدهبان ایران با اشاره به اینکه دولت عزم جدی برای ساخت ساخت مسکن ندارد افزود: دولت باید بانکها را برای تامین منابع مالی مکلف کند، ما دانش فنی، زمین، نیروی کار داریم پس نباید در تولید مسکن با مشکل مواجه شویم. این حوزه به طور مستقیم و غیرمستقیم ۸۰۰ شغل را در برمیگیرد که سبب پیشرفت صنعت نیز میشود.
وی بیان کرد: رییس جمهور باید با همسو کردن وزارتخانهها، هرچه سریعتر به این حوزه ورود کند و استانداران و مدیران کل راهوشهرسازی در استانها باید بسیج شوند تا بتوان مشکل مسکن را در کشور حل کنیم.
دولت قرار نیست خانه بسازد
این نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: دولت قرار نیست خانه بسازد بلکه باید تسهیلگری کند از طرفی باید تاکید کنم که مجلس نیز در این حوزه کوتاهی کرده است زیرا میتوانست با وظیفه نظارتی که دارد موضوع را پیگیری کرده و حتی از وزیر راه و شهرسازی دعوت کند تا برای پاسخگویی به سوال نمایندگان به مجلس بیاید.
از یک طرف تشویق به ازدواج میکنیم از طرفی مشکل مسکن را حل نمیکنیم
حسینی گفت: کارگزاران این حوزه باید از بُعد اجتماعی نیز به موضوع مسکن نگاه کنند زیرا از یک طرف تشویق به ازدواج و فرزندآوری میکنیم پس باید اصلیترین موضوع در تشکیل یک زندگی که تهیه مسکن است را نیز حل کنیم. جای سوال اینجاست که این همه تعلل برای چیست؟ چرا ارادهای برای تکمیل قانون ساخت مسکن وجود ندارد؟
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: ۶ ماه از سال گذشت و ما در حقیقت ۶ ماه عقب افتادهایم و با این روندی که وزارت راهوشهرسازی پیش گرفته است دولت نمیتواند در ۶ ماه آینده و تا پایان سال، یک میلیون واحد مسکونی بسازد و بخش خصوصی باید وارد عمل شده و دولت با تسهیلگری کار را انجام دهند.
منبع: سایت دیدهبان ایران