کد خبر: 139118
A

ارگان رسانه‌ای نزدیک به سپاه: دلیل مشکلات ایجاد شده در راهپیمایی اربعین ضعف امکانات زیر ساختی عراق است/گردشگران عراق، از ایتالیا و فرانسه بیشتر است

ارگان رسانه ای نزدیک به سپاه در گزارشی مدعی شد: مشکلاتی که برخی سال‌ها برای سفر زائران و مراسم اربعین به کربلا رخ می‌دهد، ناشی از ضعف امکانات زیرساختی در کشور عراق است و از آن جمله می‌توان به عدم توازن سیستم حمل و نقل عمومی در دو طرف مرز، افزایش سالانه تعداد زوار، ناآرامی‌های سیاسی در این کشور، کمبود موکب‌های خدمت‌رسان در مرزعراق و کمبود گیت‌های ورودی مرزبانی عراق اشاره کرد.

ارگان رسانه‌ای نزدیک به سپاه: دلیل مشکلات ایجاد شده در راهپیمایی اربعین ضعف امکانات زیر ساختی عراق است/گردشگران عراق، از ایتالیا و فرانسه بیشتر است

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ ارگان رسانه ای نزدیک به سپاه در گزارشی به دلیل مشکلات ایجاد شده در سفر اربعین و بی نظمی های رخ داده را ضعف زیر ساخت های این کشور دانست و در گزارشی مدعی شد:

گردشگری بخش مهمی از درآمد کشورهای انگلستان و فرانسه و ایتالیاست و سال‌ها و دهه‌هاست که برای آن برنامه‌ریزی می‌کنند و نقشه می‌کشند و زیرساخت می‌سازند و تبلیغ می‌کنند. این‌طوری پاریس با حدود ۱۸ میلیون گردشگر در سال و لندن با حدود ۱۵ میلیون و رُم با ۹ میلیون برای خودشان برو و بیایی دارند، اما بالاتر از همه این‌ها کربلاست که فقط در ۱۰ روز بیش از ۲۰ میلیون نفر را میزبانی می‌کند. حالا چطوری است که بدون زیرساخت‌ها و بدون تبلیغات و بدون هزینه‌های آنچنانی برای میزبانی، کربلا این همه مهمان دارد؟ رمز دارد این کار و این است: «عراقی‌ها میزبانی را بلدند، از کودکی آموزش دیده‌اند تا آغوششان را باز کنند و زائران را فارغ از ملیت و رنگ و زبان در آغوش بگیرند... ایستادن وسط راه و دعوت مردم به چادر یا منازل با خواهش و تمنا و ابراز رضایت از قبول دعوت روش عراقی‌هاست... هر چه در توان دارند وسط می‌گذارند و مهمان را تکریم می‌کنند».

بنابر گزارش دیده بان ایران؛ فارس در ادامه گزارش خود نوشت: از شهرهای توریستی دنیا که بگذریم برای مقایسه مراسم اربعین با یک مراسم مذهبی می‌توان به نحوه میزبانی عربستان از مراسم حج اشاره کرد. عربستان سعودی که کارهای اجرایی مراسم حج را برعهده دارد و وزارت حج هم دارد، چند دهه است برای تأمین زیرساخت‌های این مراسم پول خرج می‌کند و در نهایت در ایام حج فقط میزبان حدود ۲ میلیون نفر است.

تفاوت‌های دیگری هم البته هست؛ عربستان سعودی تعداد حاجیان را سهمیه‌بندی می‌کند و صفر تا صد میزبانی‌اش پولی است و هزینه بالایی هم از حجاج طلب می‌کند و از این مراسم درآمد بالایی دارد، ولی میزبانی و پذیرایی اهل کربلا و عراق، رایگان است و از جیبشان هم خرج می‌کنند برای رفاه حال زائران حرم حسین (ع) و این‌طوری هستند: «اغلب موکب‌داران و خیمه‌داران، کشاورز هستند و نخلستان دارند. خرج سالشان را به زحمت درمی‌آورند. حدود دو هفته از ماه صفر، بهترین خوراکی را که حتی خودشان در تمام سال به آن دسترسی ندارند، آماده می‌کنند و شبانه‌روز وقت و هزینه صرف می‌کنند تا از زائران پذیرایی کنند... در برخی شهرها درِ خانه های بسیاری از مردم ثروتمند و فقیر به روی زائران باز است و خانه و اسباب زندگی‌شان را در اختیار زائران می‌گذارند».

7032505_284

کربلا حدود یک دهه است که تعداد زائرانش و میزبانی‌اش بالاتر از همه شهرهای جهان است و البته کشور عراق برای این میزان زائر و مهمان، زیرساخت کافی ندارد و وضعیتش این است: «مشکلاتی که برخی سال‌ها برای سفر زائران و مراسم اربعین به کربلا رخ می‌دهد، ناشی از ضعف امکانات زیرساختی در کشور عراق است و از آن جمله می‌توان به عدم توازن سیستم حمل و نقل عمومی در دو طرف مرز، افزایش سالانه تعداد زوار، ناآرامی‌های سیاسی در این کشور، کمبود موکب‌های خدمت‌رسان در مرزعراق و کمبود گیت‌های ورودی مرزبانی عراق اشاره کرد».

کشور عراق کمبودهایی دارد که همین امسال نیز برای زائران دشواری‌هایی پدید آورد، ولی اگر کربلا کربلاست و اگر نام و یاد حسین (ع) است که بر دل‌ها و جان‌ها می‌کوبد، دیر نیست آن‌روز که کربلا مقصد و میعادگاه جهانیان شود و عراق بزرگ‌ترین و بهترین میزبان جهان.  

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر