کد خبر: 13829
A

مروری بر روزنامه های دوشنبه هیجدهم بهمن ماه

روزنامه های امروز به مثابه چند روز گذرشته اقدامات ضد ایرانی رئیس جمهور جدید امریکا را مورد ارزیابی و تحلیل قرار داده اند. این در حالی است که برخی موضوعات سیاست داخلی و همچنین پیروزی قاطع پرسپولیس در مقابل تراکتور سازی نیز از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است.

مروری بر روزنامه های دوشنبه هیجدهم بهمن ماه

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، تحلیل اقدامات ضد ایرانی ترامپ در کانون توجه روزنامه های امروز قرار دارد.

روزنامه جوان در گزارشی با عنوان«وزرای ترامپ در تکاپوی استعفا » با اشاره به اینکه دادگاه استیناف هم علیه فرمان ترامپ رأی داد نوشت:« مخالفت دادگاه فرجـــام با درخواست تجدید نظر رئیس‌جمهور 63میلیون رأیی امریکا ، فعلاً دونالد ترامپ تازه ‏کار و مدعی را که مدعی تغییر سیستم سیاسی و کشیدن سیفون در واشنگتن بود، لای چرخ‌دنده‌های سیاست در واشنگتن قرار داده است. دادگاه فرجام فدرال در ‏امریکا با درخواست تجدید نظر دولت امریکا برای ابقای فوری فرمان اجرایی رئیس‌جمهور این کشور در‏محدودیت سفر به امریکا، مخالفت کرده است. همزمان، از همین روزهای نخست زمزمه استعفای وزرا در کابینه ترامپ شنیده می‌شود. ‏

 

دادگاه فرجام در سان‌فرانسیسکو درخواست تجدید نظر و اجرای فوری فرمان اجرایی رئیس‌جمهور امریکا را که از ‏سوی وزیر امنیت داخلی و وزیر امورخارجه تسلیم شده بود، نپذیرفت و شنبه‌شب (۴ ‏فوریه / ۱۶ بهمن) مخالفت ‏خود را با تقاضای دولت اعلام کرد. ‏با اینکه دعوای حقوقی بر سر این مسئله هنوز کاملا حل و فصل نشده و ‏دادگاه فرجام تنها درخواست ‏دولت به منظور اجرای فوری فرمان ترامپ را رد کرده است، اما با استناد به خود ‏متن درخواست تجدید نظر دولت اقتدار ترامپ دوباره به چالش کشیده شد. ‏‏‌دولت امریکا در استدلال درخواست اعتراضی خود تصریح کرده بود که تعلیق فرمان ترامپ، «اقتدار و ‏اتوریته ‏رئیس‌جمهور و توانایی و صلاحیت او در تصمیم‌گیری در مورد مسائل امنیت ملی را زیر سوال ‏می‌برد.» ‏ حکم اولیه لغو فرمان از سوی یک قاضی فدرال در سیاتل صادر شده بود که در درخواست‌نامه دولت امریکا ‏هم چنین آمده است که قاضی دادگاه سیاتل حکم خود را «براساس‏بررسی‌ها و تحلیل‌های حقوقی بسیار محدودی ‏صادر کرده و با صدور حکمی که کل ایالات متحده را ‏شامل می‌شود، پا را از حدود اختیارات خود فراتر گذاشته ‏است.»‏»

 کنایه های سنگین به سرمربی تیم ملی فوتبال/ گزارشی از وضعیت بحرانی گروگان های ایرانی در سومالی
 

روزنامه کیهان نیز در خبری با عنوان«هدف ترامپ از تهدید ایران، بالا کشیدن ثروت عربستان است » به نقل از «مجتهد» فعال توئیتری عربستان اعلام کرد: آمریکا هرگز حتی یک گلوله هم به سمت ایران شلیک نخواهد کرد و اظهارات تهدید‌آمیز  ترامپ تنها با هدف بالا کشیدن ثروت‌های عربستان است.

 

 

 

علی ودایع نیز در یادداشتی در روزنامه مردم سالاری نوشت: «واشنگتن می‌خواهد که سوریه را با مسکو تقسیم کرده و ایران را نیز مورد معامله قرار دهد. نکته حائز اهمیت اینجاست که تکرار ماجرای «معامله بزرگ» که «یولیاتیموشنکو» به قطعنامه ۱۹۳۱شورای امنیت علیه ایران فروخته شد‌؛ همانند ماجرای «یانوکوویچ» خیلی زود فسخ خواهد شد.پوتین می‌داند که قطب شمال و آسیای میانه خیلی زود به محل مجادلات روسیه با آمریکا تبدیل می‌شود اما این نگرانی وجود دارد که منافع تهران در بده بستان کاخ سفید مورد تهدید قرار گیرد. روسیه منهای تضاد منافع، می‌داند که نظم ترامپ با الگوی کیسینجر قابل اعتماد نیست اما سیاست خارجی کرملین هم قابل پیش بینی نیست.

ترامپ رغبت چندانی به حضور در خلیج فارس ندارد و فرماندهی نظامی‌منطقه را در تکمیل برنامه‌های اوباما به بریتانیا واگذار کرده است. بازگشت کت قرمزها پس از 60 سال از طریق بحرین اتفاقی نیست که از کنار آن بتوان بی تفاوت عبور کرد. آمریکا می‌خواهد که همانند الگوی خاوردور، شورای همکاری‌ خلیج فارس هزینه‌های تقابل با تهران را بپردازند. ترامپ در میان برنامه‌های خود تله‌های انفجاری برای انهدام تفاهم برجام و حتی آغاز جنگ با ایران را تدارک دیده است.

جمهوری اسلامی‌در وضعیت موجود می‌تواند ضمن حفظ رفاقت و تعریف منافع مشترک با روسیه مانع تکرار اتفاقات گذشته شود. بزرگ‌ترین فرصت برای تهران این است که از شکاف اتحادیه اروپایی با آمریکا نهایت بهره را کسب نماید و روابط اقتصادی و سیاسی را با بروکسل گسترش دهد. اگرچه حفظ اقتدار لازمه مواجهه با هرنوع تهدیدی است اما ترامپیسم پدیده ای است که نیازمند هوشمندی خاصی است.»

طرح از روزنامه شهروند

کنایه های سنگین به سرمربی تیم ملی فوتبال/ گزارشی از وضعیت بحرانی گروگان های ایرانی در سومالی
 

پیروزی تپل ها

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

روزنامه های ورزشی امروز عموما در تیترهای کنایه ای به کی روش سرمربی تیم ملی فوتبال، پیروزی مقتدرانه پرسپولیس مقابل تراکتور را پوشش داده اند.

روزنامه ایران ورزشی در گزارشی با عنوان« پرخورها تراکتور را قورت دادند!» نوشت:« از فینال لیگ همه جور اتفاقی انتظار می‌رفت الا گل دقیقه یک. هنوز یک دقیقه از شروع بازی نگذشته بود که پرسپولیس ورزشگاه را به آتش کشید. بعد از اولین حمله تیمی این پاس عمقی سروش رفیعی بود که باعث شد طارمی با اخباری تک به تک شود. طارمی در دریبل گلر ملی‌پوش حریف موفق بود و با کلی مکث و دقت ضربه نهایی را زد و وقتی تکل محمدی و بنگر به توپ نرسید ورزشگاه روی هوا رفت. این گل می‌توانست ورزشگاه را تبدیل به دیگی جوشان کند اما بعد از دو، سه دقیقه بازی آرام گرفت. در دقایق باقیمانده اخراج دو بازیکن از دو تیم مهم‌ترین اتفاق ممکن بود تا پرسپولیس با یک برد شیرین و بزرگ گامی بلند به سوی قهرمانی بردارد و اختلاف امتیازش با نزدیک‌ترین تعقیب‌کننده را به 9 برساند.»

 
کنایه های سنگین به سرمربی تیم ملی فوتبال/ گزارشی از وضعیت بحرانی گروگان های ایرانی در سومالی
 

وضعیت بحرانی گروگان های ایرانی در سومالی

 کنایه های سنگین به سرمربی تیم ملی فوتبال/ گزارشی از وضعیت بحرانی گروگان های ایرانی در سومالی
 

روزنامه قانون در گزارشی با عنوان« زمان مارش نظامیـست » به وضعیت بحرانی گروگان های ایرانی در سومالی پرداخته است. در بخشی از این گزارش می خوانیم:« یش از دو سال است که خانواده صیادان ایرانی ربوده شده به دست دزدان دریایی سومالی، با نگرانی و بی اطلاعی از حال و روز عزیزان خود، روز را به شب می رسانند. گاهی رسانه ها، خبری بر اساس شنیده های خود از منابع مختلف منتشر می کنند و بعد از اتمام هیاهوی آن، همه چیز در این رابطه به فراموشی سپرده می شود. اخبار رسیده تا کنون بیانگر این موضوع است که هشت نفر از افراد ربوده شده به دلیل سختی های موجود و نرسیدن غذا، جان خود را از دست داده اند و چهار نفر نیز موفق شدند از دست دزدان دریایی فرار کنند. در آخرین ویدیوی منتشر شده از صیادان اسیر، این موضوع مطرح است که آن‌ها حال و روز خوشی ندارند. در این فیلم مشاهده کردیم که غذای مناسب در اختیار آن ها قرار نمی گیرد و بر اساس شنیده ها در فیلم، هر دو هفته یک بار یک وعده غذایی در اختیار صیادان قرار می گیرد و این افراد برای زنده ماندن مجبور هستند از علف‌های اطراف محل استقرار خود تغذیه کنند. با وجود اینکه بیش از دو سال از این ماجرای تلخ می گذرد اما به نظر می‌رسد عزمی برای اقدام جدی که منجر به نتیجه خوشایند و آزادی این صیادان باشد، وجود ندارد، با این حال خانواده صیادان چشم به راه عزیزان خود هستند و باید دید از این افراد چه تعدادی به سلامت به میهن خود باز می گردند. آیا مسیرهایی که به این هدف منتهی می‌شود را مسئولان جمهوری اسلامی طی می‌کنند یا به پرداخت خسارت، رایزنی‌های دیپلماتیک و ژست‌های سیاسی بسنده خواهند کرد.»

دعوت ناطق به همدلی

کنایه های سنگین به سرمربی تیم ملی فوتبال/ گزارشی از وضعیت بحرانی گروگان های ایرانی در سومالی
 

روزنامه شهروند در گزارشی با عنوان« نظام نیاز به بازسازی دارد » به سخنان ناطق نوری در آستانه سی و هشتمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی پرداخته است. در بخشی از این گزارش می خوانیم:« علی‌اکبر ناطق‌نوری معتقد است؛ قانون اساسی ما نیاز به بازنگری دارد و نظام ما نیاز به بازسازی دارد. او یکی از چهره‌های موثر انقلاب است. این روزها و درسالگرد انقلاب، چهره جوان علی‌اکبر ناطق‌نوری، بیش از دیگران درفیلم‌های مربوط به روز ١٢ بهمن و سخنرانی تاریخی حضرت امام‌خمینی(س) در بهشت‌زهرا درکنار بنیانگذار جمهوری اسلامی دیده می‎شود. دراین فیلم‌ها او هنوز جوان است، بدون عمامه با حرکات دست و فریادهای پیاپی از مردم می‎خواهد آرام باشند تا سخنرانی امام آغاز شود. ٣٨‌سال بعد او یکی از شیوخ و ریش‌سفیدان جمهوری اسلامی محسوب می‌شود. وی رئیس بازرسی دفتر رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است. اصلاح‌طلبان و اصولگرایان دو جناح سیاسی جمهوری اسلامی به یک نسبت به او احترام می‌گذارند، هرچند اولی بیشتر امید دارد که سرانجام بتواند از ظرفیت‌های سیاسی‌اش بهره ببرد. سال‌هاست تحلیلگران سیاسی آن ناطق‌نوری تماما متعلق به جناح راست را فراموش کرده‌اند. درمصاحبه‌ای که با سایت شفقنا انجام داده، رویکرد تازه‌تری هم اتخاذ کرده است. درست روز انتشار مصاحبه درصفحه اینستاگرامش تصویری از مرحوم آیت‌الله حسینعلی منتظری را منتشر کرده، درمتن مصاحبه هم البته به تمجید از «آیت‌الله مغضوب» گفته است: «آقای منتظری فرد بسیار باسواد و محقق و جزو ملاهای معروف حوزه بود؛ مبارز، به معنای واقعی کلمه، انقلابی و انسانی بسیار صریح و درصراحت اظهار عقیده کم‌نظیر بود. درعین‌ حال، ساده‌دل هم بود و هیچ پیچیدگی نداشت و همین ساده‌دلی هم گاهی برایش مشکل ایجاد می‌کرد.» ناطق‌نوری در آخرین سطور این مصاحبه کلام را به جایی رسانده که آیت‌الله ‌هاشمی در آخرین سخنرانی‌هایش به آن اشاره کرد. در آستانه سی‌وهشتمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی او از لزوم بازنگری در قانون اساسی سخن گفته و حتی معتقد است؛ نظام هم نیاز به بازسازی دارد. هرچند موضوع را بیشتر بازنکرده، اما اظهاراتش یادآور پیشنهاد‌ هاشمی‌رفسنجانی است که ١٠روز پیش از درگذشتش گفت: «کشورهای مختلف قانون اساسی خود را تغییر داده‎اند، ما چرا تغییر ندهیم؟»»

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر