کد خبر: 13754
A
فریدون مجلسی در گفت و گو با دیده بان ایران:

سرنوشت نیکسون در انتظار ترامپ است / ترامپ باید بداند ریاست جمهوری آمریکا با مدیرعاملی یک قمارخانه تفاوت دارد

فریدون مجلسی : ترامپ باید بداند ریاست جمهوری آمریکا با مدیرعاملی یک قمارخانه تفاوت دارد

سرنوشت نیکسون در انتظار ترامپ است / ترامپ باید بداند ریاست جمهوری آمریکا با مدیرعاملی یک قمارخانه تفاوت دارد

فریدون مجلسی کارشناس برجسته روابط بین‌الملل در گفت‌وگو با پایگاه خبری تحلیلی دیده‌بان ایران، با اشاره به اقدام دادگاه سیاتل آمریکا در تعلیق فرمان ضدمهاجرتی ترامپ، گفت: در کشوری همچون آمریکا که اعلامیه جهانی حقوق بشر برای نخستین بار در قانون اساسی آن انعکاس یافت، فرامین رئیس جمهور زمانی از قابلیت اجرایی برخوردار است که مطابق اصول قانون اساسی باشد و در غیر اینصورت از حیز انتفاع خارج است.

وی اقدام دادگاه سیاتل در مردود اعلام کردن فرمان رئیس جمهور را ناشی از ضعف ساختاری و بوروکراتیک نظام سیاسی آمریکا ندانست و تصریح کرد: بر مبنای تفکرِ مُنبعث از روحیات شرقی که بسیار استبدادزده و خودکامه پرور است، ممکن است چنین استنباط شود که اقدام دادگاه آمریکایی در نقض فرمان رئیس جمهور امری خلاف است حال آنکه این اقدام پویایی نهادهای دموکراتیک آمریکایی را به اثبات می رساند. 

مجلسی استبداد رای و خودکامگی را جزئی از خصوصیات ذاتی رئیس جمهور جدید آمریکا دانست و گفت: از یک سو در سلامت روانی آقای ترامپ، شک و تردید وجود دارد و از سویی دیگر تمایل و اشتیاق این فرد برای خودکامگی بسیار زیاد است؛ اما این موارد باعث نمی‌شود که جامعه آمریکایی با ساختارها و قواعد نهادینه شده حقوقی مرعوب و مُنقادِ وی گردد؛ به عبارت دیگر ترامپ خودکامه‌ای است که به راحتی نمی تواند در آمریکا خودکامگی کند.  

این کارشناس مسائل سیاست خارجی با یادآوری دوران ریاست جمهوری ریچارد نیکسون در آمریکا، اظهار داشت: نیکسون نیز دارای تفکرات و گرایشات دسته راستی بود و بسیار محافظه‌کار محسوب می‌شد اما خودکامگی‌های نهان و آشکار این فرد، او را از مسند ریاست جمهوری پایین کشید؛ سرنوشتی که با رویه اتخاذ شده از جانب ترامپ، در انتظار او نیز قرار دارد.  

مجلسی با بیان اینکه تعلیق فرمان ترامپ نشان داد جنبه‌های دموکراتیک کماکان در آمریکا قدرتمند است، افزود: اگر چه هژمونی و قدرت برتر شدن آمریکا تا حدودی سنت دموکراتیک را در این کشور مخدوش و ملکوک گردانیده اما اتفاق اخیر ثابت کرد که هنوز در این کشور قواعد و قوانین مبتنی بر حقوق بشر و کرامت انسان‌ها بر فرمان رئیس جمهور برتری و رجحان دارد. 

وی مخالفت قانونی با فرمان ضدمهاجرتی ترامپ را تنها منحصر به قاضی دادگاه سیاتل ندانست و بیان داشت: پس از صدور و توشیح فرمان ضدمهاجرتی از سوی ترامپ شاهد بودیم که فرماندار ماساچوست به عنوان یکی از ایالت‌های آوانگارد فرهنگی آمریکا، از پذیرش و اجرای این فرمان استنکاف کرد و مجوز ورود اتباع آن 7 کشور را در فرودگاه بوستون صادر کرد.

مجلسی افزود: همچنین شاهد بودیم که خانم "سالی ییتس" سرپرست وزارت دادگستری آمریکا نیز به دادستان‌های آمریکایی ابلاغ کرد تا در محاکم این کشوراز فرمان اجرایی ترامپ دفاع نکنند که این امر عزل وی را در پی داشت.

این کارشناس روابط بین الملل تصریح کرد: اتفاق اخیر به ترامپ ثابت کرد که جایگاه ریاست جمهوری در آمریکا بسیار متفاوت با مدیرعاملی یک قمارخانه است و در این جایگاه خودکامگی و استبداد رای معنا و مفهومی ندارد.

مجلسی در پایان اقدام وزارت امور خارجه برای رفع ممنوعیت سفر کشتی گیران آمریکایی به ایران را بسیار هوشمندانه و قابل تقدیر دانست

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر