میرسلیم: ۱۰ خانواده مافیای واردات خودرو هستند
سیدمصطفی میرسلیم درباره دلایل مخالفتش با واردات خودرو گفت: همین الان خودروهایی هستند که با قیمت مثلا 100 هزار دلار وارد میشوند که با نرخ بازار میشود سه میلیارد تومان، یک تعرفهای هم به آن بسته میشود تا 200 درصد، چون خودروی تجملی است.
به گزارش دیده بان ایران؛ سیدمصطفی میرسلیم، نماینده مردم تهران در مجلس و یکی از مخالفان واردات خودرو گفت: ما ۱۰ تا خانواده داریم که اینها واردکننده اصلی هستند، سه چهار تا دیگر هم داریم که اینها وابستهاند به همین خودروسازان که اینها کار واردات خودرو را انجام میدهند. در واردات خودرو چیزی که خیلی مهم است و باید به آن توجه کرد، این است که باید آن کسی که واردات را انجام میدهد، نمایندگی رسمی داشته باشد تا بتواند خدمات پس از فروش را با تایید کارخانه اصلی به مشتریان عرضه کند و بتواند ضمانت را هم محترم بشمارد. شما اگر از کارخانه اصلی خدمات پس از فروش را نخواهی، ۱۰ درصد قیمت خودرو کاهش پیدا میکند، اگر تضمینی نخواهی، ۵ درصد قیمت کاهش پیدا میکند. کسی که این وسط میرود و واردات انجام میدهد و بعد به کارخانه اصلی میگوید نیازی نیست شما خدمات پس از فروش انجام دهی، ما خودمان یک کاری میکنیم. یا ضمانتش را شما لازم نیست زحمت بکشی، ما خودمان یک فکری میکنیم. بنابراین خودروی ارزانتر میخرد و وقتی وارد کشور میکند، گرانتر هم میفروشد، یعنی دو طرفه اینجا سود میبرد. همین الان خودروهایی هستند که با قیمت مثلا ۱۰۰ هزار دلار وارد میشوند که با نرخ بازار میشود سه میلیارد تومان، یک تعرفهای هم به آن بسته میشود تا ۲۰۰ درصد، چون خودروی تجملی است.
وی اضافه کرد: این خودرو ها را در داخل بازار ایران ۹ میلیارد تومان می فروشند، ولی در بازار ۲۵ میلیارد تومان فروش میرود. ببینید چه منافعی در این فرایند وجود دارد و چه کسانی استفاده میکنند. من که موضوع واردات را مطرح کردم، چون میدانستم که اولا این خودروهایی که به این صورت دارد وارد میشود، نیاز عامه مردم را جواب نمیدهد. نیاز عامه مردم فرض کنید مثل خودروهای رده الف و ب است؛ پراید و ۲۰۶ که معمولا مردم به اینها نیاز دارند و وقتی قرعهکشی میخواهد صورت بگیرد، خودروهای الف و ب مطرح است، در حالی که خودروهای ۱۰۰ هزار دلاری در رده دال و رده ج هستند که تجملی به حساب میآیند. ما گفتیم اینطوری نمیشود و باید اصلاحاتی در این صحنه صورت بگیرد، وگرنه خلاف سیاست است و قابل قبول نیست. برای اینکه جوابگو باشیم، دیگر موضوع از شورای نگهبان کشیده شد به سمت مجمع تشخیص مصلحت، چون مجلس اصرار کرد بر مصلحتبودن این مواد و در مجمع ما باید تشخیص دهیم که مصلحت در چیست؟ آنجا اعلام کردیم که اگر قرار است وارداتی انجام بگیرد، این واردات را باید دولت تشخیص دهد که در چه حدی باید انجام بگیرد که ظرفیت تولیدی کشور صدمه نخورد، چون اگر قرار باشد تولید کشور هم کاهش پیدا کند، این یعنی رکود. واردات هیچ کمکی نمیکند به اینکه اشتغال در کشور افزایش پیدا کند. برعکس است، وقتی که شما کالایی را وارد میکنی، یعنی معادل همان را دیگر نمیسازی. معادلش را، نمیگویم عین همان را. بنابراین روی اشتغال صدمه وارد میکنی. آن وقت شعارهای امسال ما چیست؟ اشتغال است که مساله مهمی است. یعنی واقعا صدمهای که کشور دارد میخورد بهخاطر رکود، صدمه هولناکی است. یعنی اگر مردم شغل و درآمد داشته باشند، حتی با گرانی میتوانند بسازند، ولی وقتی شغل ندارند، درآمدی ندارند و فشار مضاعف بر آنها میآید. از این لحاظ ما با اصل واردات مخالف بودیم و گفتیم باید یک کاری کنیم که اشتغال در کشور صدمه نخورد. بنابراین گفتیم دولت تشخیص دهد که چه مقدار برای تنظیم بازار نیاز است. این موضوع تنظیم بازار هم یک موضوع مهمی است ، ولی تمام حق نیست.
منبع: دیده بان ایران
مشروح مصاحبه (اینجا)