احمد خرم: فوت آیتالله هاشمی گرایش به روحانی را بیشتر کرد
احمد خرم، وزیر راه و ترابری در دولت اصلاحات، طی مصاحبه ای درباره موضوعات مختلفی ازجمله انتخابات سال ٩٦، تأثیر فقدان هاشمی بر جریانهای سیاسی و نیز بازخوانی استیضاح خود صحبت کرده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، احمد خرم، وزیر راه و ترابری در دولت اصلاحات، طی مصاحبه ای درباره موضوعات مختلفی ازجمله انتخابات سال ٩٦، تأثیر فقدان هاشمی بر جریانهای سیاسی و نیز بازخوانی استیضاح خود صحبت کرده است.
بخش های مهم این مصاحبه به شرح ذیل است:
فضا فضای تککاندیدایی نیست؛ اما رقیبگذاشتن برای حسن روحانی از سوی اصلاحطلبان و اعتدالیون مطلوب نیست و خطرناک است؛ مگر اینکه به دلایلی مانند نهیکردن روحانی از کاندیداتوری، رد صلاحیت او یا انصراف او، ما مجبور شویم که نفر دیگری را معرفی کنیم. تا این موضوعات پیش نیاید، امکان رقیبتراشیدن برای روحانی وجود ندارد و بسیار خطرناک است.
**ما هیچ کاندیدایی را به غیر از حسن روحانی در نظر نگرفتهایم. با نزدیکشدن به ثبتنام اطلاعات دقیقتری به دست خواهد آمد؛ چنانچه خطری برای کاندیداشدن یا رد صلاحیت وجود داشته باشد، باید دو،سه نفر که احتمال رأیآوردنشان وجود دارد، کنار آقای روحانی باشند.
** پیشبینی من این است که اصولگرایان با فوت آیتالله هاشمی بهعنوان یک وزنه تعادلی، به مسئله روز آنها تبدیل و باعث انشقاق بیشتر بین تندروها و استفادهکنندگان از روشهای خشونتآمیز خواهد شد و اقشار زیادی از اصولگرایان به سمت اعتدال و پرهیز از خشونت میروند؛ چون امید این طیف سیاسی کشور به آیتالله هاشمی هم بود که بهعنوان یک تعدیلکننده تأثیرگذار باشد. الان این نقش را معتدلین اصولگرا باید ایفا کنند.
**قالیباف، سعید جلیلی، میرسلیم و... در بین اصولگرایان هیچکدام رقیب روحانی نیستند. گزینههای اصولگرا شاید بتوانند چند میلیون رأی هم بیاورند؛ اما نمیتوانند حسن روحانی را از میدان به در کنند.
**به نظر من با فضای جامعه و حضور بدنه اجتماعی، اصولگرایان امکان اینکه رأی روحانی را به سمت گزینههای خودشان بکشانند، وجود ندارد. فوت آیتالله هاشمی هم گرایش به حسن روحانی را بیشتر کرد و برنده قطعی انتخابات سال آینده روحانی خواهد بود.
** استیضاح من یک استیضاح سیاسی بود. همه کسانی که آن استیضاح را امضا کردند، به دو چیز معتقد بودند: یکی اینکه من آدم بیعرضهای نیستم و دوم اینکه مبتلا به فساد مالی و اخلاقی هم نیستم. مدیر چه چیز دیگری باید داشته باشد؟ آنها برای اینکه به بدنه دولت ضربه بزنند، بدون اینکه مستنداتی ارائه دهند، با سیاسیکاری من را استیضاح کردند. مسئله قطار نیشابور را پیش کشیدند؛ درحالیکه دادگاه در آن زمان درباره آن پرونده حکم برائت داده بود؛ یا افتادن هواپیما در خرمآباد را پیش کشیدند که در سه ماه اولیه وزارت من بود که آن هم پس از بررسی از سوی کمیته بررسی سوانح خطای خلبان و پایینبودن قدرت موتورهای توپولف بود. من هم در یک روز
٩ هواپیمای توپولف را از رده خارج کردم.
** من بعد از دوران وزارتم دیگر هیچ علاقهای به وزارت نداشتم. همان اول هم آقای خاتمی به من نگفته بود که میخواهد من را بهعنوان وزیر معرفی کند و بدون صحبتکردن با من، من را برای رأی اعتماد به مجلس معرفی کرد. وقتی استیضاحم رأی آورد، خیلی خوشحال شدم. پدرم آن موقع زنده بود، به من زنگ زد و گفت هیچ ناراحت نباش، من تمام نطقها را گوش دادم و هیچ جمله محکمهپسندی پیدا نکردم. من هم به پدرم گفتم که خوشحالم که هیچ چیزی به من نتوانستند بچسبانند. بعد از فردای استیضاح پروندهای ساختند و به قوه قضائیه فرستادند و پس از گذشت چهار ماه از استیضاح قاضی در گزارشی که به رئیس قوه داد، گفت که هیچ تخلف و سوءاستفادهای نبود؛ وگرنه من آن را پیدا کرده بودم.
منبع: شرق