بازدید نماینده مردم تهران از کتابخانه مجلس شورای اسلامی/ میرسلیم: رئیس کتابخانه برای تأمین منابع، لازم است حتماً با آقای قالیباف مکاتبات جدّی صورت بدهد
سیدمصطفی میرسلیم در بازدید ظهر امروز در بازدید از کنابخانه مجلس شورای اسلامی از رئیس کتابخانه، خواست که برای تأمین منابع کتابخانه لازم است که با رئیس مجلس نیز مکاتبات جدّی صورت گیرد.
به گزارش دیده بان ایران؛ مهندس سیّدمصطفی میرسلیم، نمایندۀ مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس ظهر امروز طی بازدید از کتابخانۀ مجلس شورای اسلامی، در جریان فعالیت های این مرکز قرار گرفتند.
حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا قاسمیان، رئیس کتابخانه و چند تن از مدیران این مرکز، شامل آقایان مسلمی، عباسلو و خانم عبداللهی، دربادی امر از آقای میرسلیم استقبال صمیمانهای به عمل آوردند. سپس رئیس کتابخانه گزارشی از عملکرد ۱۷ماهۀ ریاست خود بر این دستگاه مهم و ارزندۀ علمی کشور ارائه کرد و آقای مسلمی و خانم عبداللهی نیز با توجه به تخصص خود هر یک به تکمیل گزارش ارائ هشده پرداختند.
از جمله فعالیتهای مهم صورت گرفته و بیان شده در دوران مسئولیت حجت الاسلام قاسمیان: ساماندهی فهرستنویسی و تصویربرداری از ۲۵۰۰ برگ سند بازمانده از زمان پهلوی؛ طبقه بندی تعدادی از اسناد و تصویربرداری از آنها؛ تصویربرداری از نسخ خطی کتابخانه بالغ بر ۲۷۰۰۰ مجلّد؛ استخدام نیروهای متخصص در قالب طرح تحقیقاتی با بهروری بسیار مفید و مؤثّر که در مدت یکسال با حضور آنان امکان تصویربرداری از ۷۰۰ تا ۸۵۰ نسخه فراهم آمد؛ مذاکره با آقای قلی ها، معاون اجرایی مجلس، در زمینۀ تعبیه سکّویی زیبنده در قسمت ورودی مجلس شورای اسلامی به منظور معرفی آثار جدید کتابخانه، برگزاری همایشها، نشستها و گرده همایی های حضوری و مجازی در زمینههای مختلف، برپایی کارگاههای تخصصی با مضامین متفاوت تخصصی، اطلاع رسانی مرتب و بهروز دربارۀ کتابخانه در فضای مجازی اینستاگرام وامثال ذالک.
در این جلسه، از سوی رئیس و مدیران حاضر، مشکلات و موانع موجود بر سر راه پیشرفت کیفی و کمّی کتابخانه نیز مطرح شد که اهم آنها عبارت است از معضل عمیق بودجه در کلیۀ بخشها و بویژه مشکل تأمین اعتبار برای طرح بزرگ بخش مرمّت کتابخانه؛ ممنوعیت به کارگیری نیروهای کارآمد طرح تحقیقاتی از اول آذر سال جاری که موجب بروز مشکلات فراوانی شده است؛ عدم مراجعۀ نمایندگان مجلس و بازدید از کتابخانهای که متعلّق به خودشان است و متأسفانه تقریباً دیدارها یا بازدیدهای آنان به صفر رسیده است! عدم توجه سازمان برنامه و بودجه به مشکلات مالی کتابخانه؛ فقدان اعتبار برای خریداری مجلات خارجی؛ مشکل بزرگ جداشدن کتابخانۀ مجلس از خود مجلس شورای اسلامی که موجبات بروز اختلاف شدید در پرداخت حقوق و مزایا بین کارکنان این دو بخش شده، ولی گویا چنین برنامهریزی شده است که در سال ۱۴۰۱ کتابخانه و مجلس با یکدیگر مجدداً ادغام شوند؛ عدم اختصاص بودجه و اعتبار برای خریداری کتب جدید، نسخ خطی و اسناد؛ نبودن اعتبار برای تهیۀ دستگاههای تبدیل نوارهای صوتی و تصویری موجود در بایگانی ها که در آستانه نابودی اند و سایر موارد که در این مجال از بیان آنها خودداری میشود.
پس از خاتمۀ گزارش حجتالاسلام قاسمیان، آقای میرسلیم اظهار داشت که جا دارد کتابخانۀ مجلس شورای اسلامی به عنوان قدیمترین کتابخانۀ معتبر کشور، حتماً وارد تعامل با دانشگاهها و پژوهشگاهها شود و با نظارت آنها، پایان نامه هایی زیر نظر استادان راهنما با موضوعات کتابشناسی، سندپژوهی، تصحیح نسخ خطی، مرمّت آثار و اسناد کُهَن، و حتی فهرستنویسی و سایر خدمات کتابخانهای، تعریف شود و برای تحقّق چنین کاری لازم است که هرساله عناوین پایان نامه ها به استادان و دانشجویان معرفی گردد. نمایندۀ مجلس شورای اسلامی همچنین افزود که چنانچه آقای قاسمیان در این باره با وی مکاتبه کنند، ایشان نیز همت خواهد کرد تا موضوع را با وزرای علوم، تحقیقات و فنّاوری و فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح و آنان را به این کار اساسی و مهم تحریض کند. مهندس میرسلیم اظهار داشت که در بین نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ۵۰ عضو هیأت علمی وجود دارد که اهل علم و کتاب شناساند و شایسته است که کتابخانۀ مجلس با تشکیل جلساتی متشکل از اعضای هیأت امنا و مشاوران کتابخانه با این گروه از نمایندگان مجلس، تشریک مساعی کند و از نظریات مشورتی آنان به منظور اعتلای مرتبۀ کتابخانه بهرهمند شود. نیز مناسب است که رئیس محترم کتابخانه، وضع حالی به کمیسیون آییننامۀ مجلس مرقوم دارد و طرح موضوع کند که کتابخانه مجدداً به مجلس الحاق شود و ایشان هم از این موضوع حمایت خواهد کرد. آقای میرسلیم در ضمن سخنان خود اشاره کرد که در حین ورود به محوطۀ کتابخانه، چند اطلاعیه به چشمشان خورد که مطالب آنها می تواند مایۀ اصلی و پایۀ اطلاع رسانی جامع باشد و حتماً باید به اطلاع مردم و اهل علم برسد و خبرگزاری ها و مطبوعات و رسانۀ ملّی نیز باید آنها را معرفی کنند. نمایندۀ مجلس افزود که با بعضی از اعضای هیأت امنای کتابخانۀ مجلس، از جمله آقایان آقاطهرانی، منادی سفیدان، سلیمی و پیرهادی، دربارۀ یافتن راه حلّ مشکل بودجۀ کتابخانه مذاکره خواهد کرد. وی همچنین پیشنهاد داد که بهتر است معضلات و مشکلات کتابخانۀ مجلس در مجمع عمومی نمایندگان تهران هم حتماً مطرح گردد. از جمله پیشنهادهای دیگر آقای میرسلیم به رئیس کتابخانه این بود که در ایام برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتابِ تهران، کوشش شود تا طراحی غرفه های کتابخانۀ مجلس تغییر اساسی یابد و از جذابیت بیشتری برخوردار شود و به گونهای باشد که توجه دیدارکنندگان بدان معطوف و جذب شود و خود را ملزم به بازدید از آن بدانند. نمایندۀ مجلس در ضمن افزود برای تکمیل نواقص مجموعۀ روزنامهها و مجلات، بعد از مکاتبۀ کتابخانه با ایشان، به منظور تأمین اعتبار لازم با آقای مهندس میرکاظمی صحبت خواهد کرد. آقای میرسلیم در ضمنِ پیشنهاد دیگری به رئیس کتابخانه، از ایشان خواست که برای تأمین منابع کتابخانه لازم است که با رئیس مجلس نیز مکاتبات جدّی صورت گیرد.
در خاتمۀ برنامه، مهندس میرسلیم از بخش های مختلف کتابخانۀ مجلس، ازجمله مخزن اصلی کتب، کتابخانۀ مجلس سنای سابق، مخزن کتب نفیس، مخزن آلبوم های تصاویر منحصربه فرد، بخش مرمّت اسناد و کتب خطی، گنجینۀ نشریات ادواری کهن و جدید، و سایر بخشها دیدن کرد که با توضیحات سودمند آقای مسلمی و سایر کارشناسان شریف و خبرگان کتابخانه همراه بود.