تقسیم تروریستها به دو دسته خوب و بد بزرگترین اشتباه است
نماینده مردم تهران گفت: امروز تروریسم زاییده تفرقه، طائفهگری و افراگرایی است که به واسطه حمایتهای مادی و معنوی برخی کشورهای منطقهای و فرامنطقهای ظهور و رشد پیدا کرده است.اقدامات تروریستی در هرجای دنیا محکوم است و تقسیم کردن تروریستها به دو دسته خوب و بد بزرگترین اشتباه جامعه جهانی در مبارزه با تروریسم است.
هیات پارلمانی مجلس شورای اسلامی به ریاست کاظم جلالی، رییس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و مالی با «هونورابل بابا هاما سیدی کانه»، رییس گروه دوستی پارلمانی مجلس ملی مالی با ایران دیدار و گفتگو کرد.
کاظم جلالی در این نشست که با حضور حضور عبدالرضا عزیزی، نماینده مردم شیروان، طیبه سیاوشی، شاهعنایتی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس، معصومه آقاپور علیشاهی، نماینده مردم شبستر در مجلس، اللهیار ملکشاهی، نماینده مردم کوهدشت در مجلس، محمد کاظمی، نماینده مردم ملایر در مجلس، عبدالحمید خدری، نماینده مردم بوشهر در مجلس برگزار شد، با اشاره به اهمیت روابط دیپلماسی پارلمانی، گفت: جمهوری اسلامی ایران علاقمند به گسترش و توسعه روابط دیپلماسی پارلمانی با کشورهای جهان به ویژه کشورهای مسلمان است.
وی افزود: توسعه روابط دیپلماسی پارلمانی با جمهوری مالی باعث گسترش روابط دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و مالی در بخشهای مختلف به ویژه در حوزه های اقتصادی خواهد شد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: باید گروههای دوستی پارلمانی مجلس شورای اسلامی ایران و مجلس ملی مالی نقشه راه مناسبی جهت تقویت سطح روابط دیپلماسی پارلمانی و نظارت بر روابط دوکشور داشته باشند.
وی ادامه داد: ارتقا سطح روابط پارلمانی دو کشور به تقویت مناسبات و گسترش روابط دوجانبه منجر خواهد شد.
رییس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و مالی با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی مناسب ایران، خاطرنشان کرد: با برنامهریزی مدون میتوان در کنار ارتقا روابط دیپلماتیک در جهت همکاریهای اقتصادی نیز قدم برداشت که این اقدام فرصتی مناسب در اختیار دو کشور قرار میدهد.
وی با بیان اینکه اتاق بازرگانی جمهوری اسلامی ایران بسیار قوی است و عملکرد خوبی دارد، گفت: باید زمینه شناخت ظرفیتهای دوکشور فراهم شود تا گام بلندی در گسترش همکاریها برداشته شود.
جلالی تصریح کرد: توسعه مناسبات ایران و مالی در سه بخش قابل انجام است که نخست با شناخت پارلمانها از هم ایجاد میشود و سپس این روابط با رفت و آمدهای پارلمانی ارتقا مییابد و بعد از آن در سطح روابط دولتها گسترش پیدا میکند.
وی با اشاره به برگزاری موفق دوازدهمین دوره اجلاس اتحادیه بینالمجالس اسلامی در باماکو پایتخت جمهوری مالی، تصریح کرد: نشستها و اجلاسهای کشورهای مسلمان اگر با رایزنی و تبادل آرا و اندیشهها همراه باشد به تقویت روابط بین کشورهای جهان اسلام و رفع کدورتها و تفرقهها منجر میشود.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس تفرقه و نفاق را توطئه دشمنان برای جامعه اسلامی دانست و یادآور شد: امروز تروریسم زاییده تفرقه، طائفهگری و افراگرایی است که به واسطه حمایتهای مادی و معنوی برخی کشورهای منطقهای و فرامنطقهای ظهور و رشد پیدا کرده است.
وی با اشاره به حضور و اقدامات جنایتکارانه تروریستها در سوریه و عراق و کشورها منطقه، توضیح داد: اقدامات تروریستی در هرجای دنیا محکوم است و تقسیم کردن تروریستها به دو دسته خوب و بد بزرگترین اشتباه جامعه جهانی در مبارزه با تروریسم است.
جلالی با اشاره به برگزاری ششمین کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین در تهران، گفت: امیدواریم تا نمایندگان پارلمان مالی با حضور در این کنفرانس نقش موثری در پیشبرد اهداف حمایتی از ملت مظلوم فلسطین داشته باشند.
وی افزود: جهان اسلام همچنان باید بر روی موضوع فلسطین به عنوان مسئله اصلی تاکید کند.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی از حضور تروریستها در منطقه و جهان خوشحال است چراکه باعث شده تا نگاه و اذهان جامعه جهانی از موضوع فلسطین منحرف شود و حال کشورهای مسلمان باید تلاش کنند تا اهمیت وضعیت فلسطین به شرایط قبل برگردد.
اللهیار ملکشاهی رییس کمیسیون حقوقی و قضایی نیز در این نشست درخصوص عملکرد کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ملی مالی بحث و گفتگو و تبادل نظر کرد.
محمد کاظمی نماینده مردم ملایر در مجلس در این نشست با اشاره به مشکلات جهان اسلام و اقدامات فاجعهبار تروریستها در منطقه بر لزوم حفظ و تحکیم وحدت و برادری کشورهای مسلمان تاکید کرد.
نماینده مردم ملایر در مجلس تاکید کرد: اتحاد مجالس کشورهای اسلامی میتواند به وحدت امت اسلام منجر شود.
سید مصطفی ذوالقدر نیز در این نشست با تاکید بر لزوم تقویت همکاریهای دوکشور، گفت: تشکیل کمیسیون مشترک دو کشور باعث گسترش همکاریها و تبادلات اقتصادی و بازرگانی و ارتقا سطح همکاریها خواهد شد.
معصومه آقاپور علیشاهی ضمن تشکر از برگزاری اجلاس اتحادیه بین المجالس اسلامی با اشاره به حضور در کمیسیون اقتصادی مجلس، تصریح کرد: زمینه های همکاری اقتصادی بین دو کشور ایران و مالی فراهم است ولی باید برای این روند چشمانداز مشخصی تعیین کرد.
طیبه سیاوشی شاهعنایتی نیز در این نشست با اشاره به زمینههای همکاری دوجانبه در امور فرهنگی و اجتماعی، گفت: مباحث خوبی در حوزه فرهنگی بین ایران و جمهوری مالی وجود دارد که میتواند به تقویت مناسبات دوجانبه بینجامد.
نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: ظرفیتهای جمهوری اسلامی ایران در امور علمی و آموزشی بالاست و میتوان از این مزیت در جهت همکاریهای دوجانبه بهره برد.
«هونورابل بابا هاما سیدی کانه» رییس گروه دوستی پارلمانی مجلس ملی مالی با ایران نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از روابط پارلمانی با مجلس شورای اسلامی، گفت: گروههای دوستی پارلمانی باید تلاش کنند تا سطح روابط دوجانبه را ارتقا بخشند.
وی نقش پارلمانها در گسترش مناسبات کشورها در دنیای امروز را پررنگ دانست، تصریح کرد: نمایندگان به عنوان منتخبان ملت پل های اتصال بین کشورها هستند.
رییس گروه دوستی پارلمانی مجلس ملی مالی با ایران ابراز امیدواری کرد تا این نشستها و گفتگوها به همکاری بیشتر و ارتباطات دوکشور منتهی شود.
سونوگو مدیراجرایی اجلاس دوازدهم اتحادیه بینالمجالس اسلامی نیز در این نشست، با اشاره به چالشهای جهان اسلام، گفت: اجلاس اتحادیه بین المجالس اسلامی به تقویت وحدت و اتحاد جهان اسلام کمک خواهد کرد.
وی تفرقه را مشکل اصلی جهان اسلام دانست و گفت: نمایندگان مجلس نماینده ملتها هستند و باید در جهت وحدت پارلمانها و کشورها قدم بردارند.
منبع: خانه ملت