نماینده مجلس دهم: اینکه برخی می گویند اگر اوکراین خلع سلاح هستهای نمیشد روسیه به کی اف حمله نمی کرد اصلاً درست نیست
نماینده دوره دهم مجلس با اشاره به طعمه قرار دادن اوکراین جهت ورود روسیه به جنگ نظامی توسط غرب تاکید کرد: اگر دولتمردان روسیه دقت کنند، هدف غرب طولانی شدن جنگ و تحمیل هزینههای بیشتر به این کشور است و مسکو باید هرچه زودتر به این جنگ خاتمه دهد.
به گزارش دیده بان ایران؛ جلال میرزایی گفت: تهاجم روسیه به اوکراین ابعاد گوناگونی دارد و هنوز برای اینکه بخواهیم تحلیل واقعبینانهای که مبتنی بر دادههای واقعی باشد داشته باشیم، کمی زود است اما بر اساس برخی نشانهها و قرائن و تحولاتی که در ماههای اخیر اتفاق افتاد، میشود پیشبینیهایی را داشت.
نماینده دوره دهم مجلس تاکید کرد: در ماههای اخیر مقداری محاسبات اروپاییها و آمریکا دچار تغییر شده بود به طوریکه اجتناب از جنگ در برنامههایشان نبود و با تشویق اوکراین به نظامیگری و اینکه پنهان نمیکردند که میخواهند اوکراین را به عضویت ناتو در بیاورند، عملا روسیه را تحریک کردند و از اوکراین به عنوان طعمه یا ابزاری برای وارد کردن روسیه به جنگ استفاده میکردند و نتیجه این راهبرد را امروز دیدیم.
وی اظهار داشت: هدف از به راه انداختن این جنگ که اجتنابناپذیر بود تحمیل هزینه و در نتیجه تضعیف روسیه است تا روسیه نتواند با درآمدهای حاصل از فروش نفت وگاز بازسازی و نوسازی اقتصادش را انجام دهد، لذا اگر دولتمردان روسیه دقت کنند، هدف غرب طولانی شدن این جنگ و تحمیل هزینههای بیشتر به این کشور است و روسیه بایستی هرچه زودتر به این جنگ خاتمه دهد.
میرزایی ادامه داد: در داخل کشور اما آنچه مهم است توجه به منافع ملی است، یعنی باید با معیار و مبنا قرار دادن امنیت ملی تحلیل و با این حادثه برخورد کنیم.
وی تصریح کرد: واکنشها در ایران به حمله روسیه به اوکراین قابل تامل بود، برخیها با استناد به اینکه اوکراین بعد فروپاشی شوروی و در اوایل دهه ۹۰ دارای سلاح هستهای و سومین کشور هستهای جهان بوده که البته این ادعا جای ابهام دارد میخواهند نتیجه بگیرند که اگر اوکراین خلع سلاح هستهای نمیشد و با روسیه و آمریکا توافق نمیکرد و خودش را خلع سلاح نمیکرد دچار این جنگ نمیشد این در حالی است چنین ادعایی اصلا درست نیست.
نماینده سابق مجلس گفت: برخیها میخواهند چنین القاء کنند که تصمیمگیرندگان کشور ما در شرایط حساس کنونی که مذاکرات وین در جریان است، حواسشان جمع باشد و به نوعی میخواهند بگویند از ظرفیتهایی که داریم غفلت نشود و نباید اینها را از دست بدهیم این در حالی است اگر محاسبه و مدیریت درستی نشود، چه بسا وجود موقعیت ژئوپولوتیک و ظرفیتهایی که بعضا جنبه راهبردی دارند نه تنها حاصلی نداشته باشد بلکه خود اینها محرکهایی شوند که دیگران را تحریک کنند که باید روی این مسئله دقت شود و اجازه ندهیم برخی اتاقهای فکر مشکوک در داخل کشور با چنین استدلالهایی بخواهند دستگاه محاسباتی کشور را دچار انحراف کنند./ ایلنا