۱۸ نماینده ای که به صیانت رای دادند باید «استیضاح» شوند
18 نماینده عضو کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی در یک جلسه بیست دقیقه ای، کلیات این طرح را به تصویب رساندند.
به گزارش دیده بان ایران؛ کلیات طرح جنجالی موسوم به صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی ، علیرغم مخالفت های گسترده کاربران فضای مجازی و طیف های محتلف مردم به تصویب رسید.
اما نکاتی چند در این باره:
۱- براساس ماده ۱۸۳ آیین نامه داخلی مجلس در زمان بررسی بودجه در مجلس همه طرحها و لوایح موقوف هستند و نمیتوانند در دستور کار قرار گیرد. طرح صیانت در قالب اصل ۸۵ به کمیسیون مشترکی ارجاع شده بود و این بدان معناست که بررسی در آن کمیسیون هم مانند بررسی در صحن است.
۲- درباره طرحی با این اهمیت ؛ از روز سه شنبه به نمایندگان پیامک و سفارش شد که یک جلسه ۴۵ دقیقهای برای تصمیمگیری است و باید بیایید. براساس صحبت های غلامرضا نوری قزلجه عضو این کمیسیون ، نمایندکان حتی از نظرات مرکز پژوهشهای مجلس آگاه نشدند و کار با تعجیل و خلاف روند معمول پیش رفت تا آنحا که علی نیکزاد نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه غلنی را برعهده داشت، در واکنش به سخنان نوری، گفت: این موضوع در دستور نیست؛ دعوتی را یکی از نمایندگان زدهاند و جلسه رسمی نیست که البته عصر مشخص شد کاملا رسمی بوده است.
۳- درجامعه ۸۵ میلیونی ایران که بیش از ۱۳۵ میلیون سیم کارت فعال تلفن همراه وجود دارد و از کوچک ترین تا مسن ترین افراد و از شهرها تا دورترین روستاها مردم از اینترنت استفاده می کنند ، سیل مخالفت ها در همه اقشار جامعه حکایت از نارضایتی از تصویب این طرح داشت . این دهن کجی در شرایط سحت افتصادی و مشکلات معیشتی مردم اقدامی زشت بود.
تجربه ناموفق راه اندازی پیام رسان های داخلی و دهها تجربه مشابه نشان می دهد؛ اینگونه طرح ها بدون پشتوانه افکار عمومی است و مردم را به شدت نگران کرده است و کسب و کارهای بسیاری در فضای مجازی را مورد تهدید قرار می دهد
۴- این ۱۸ نفر که برای ۸۵ میلیون تصمیم گرفته اند ، از درون حانواده خود ، اطرافیان و اقلیت رای دهندگان به خودشان نیز مورد حمایت قرار نخواهند گرفت و بی شک این ۱۸ نفر با این تصمیم که محدودیت های فراوانی برای مردم ایجاد می کند از درون خانه هایشان استیضاح و مورد سوال قرار خواهند گرفت./ جمهوریت