کد خبر: 126098
A
در گفت وگو با دیده‌بان ایران عنوان شد:

عنابستانی: اگر لایحه «حمایت از زنان جزو اولویت‌های اصلی جامعه باشد ما هم به آن رسیدگی می کنیم/ چرا خبرنگاران فقط در زمان بروز یک قتل یاد لایحه «حمایت از زنان» می‌افتند؟/ نمی‌شود که تا یک قتل ناموسی در کشور اتفاق افتاد بگوییم پس مجلس چکار می‌کند؟

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم در واکنش به سلاخی دختر 17 ساله اهوازی توسط شوهرش در گفت وگو با دیده بان ایران گفت: یکسری اختلافاتی در دولت گذشته بر سر این لایحه وجود داشت و لایحه را پس گرفت و دوباره تحویل مجلس داد. البته در چنین اتفاقاتی مثل اتفاقی که در اهواز افتاد، به دلیل جریحه‌دار شدن افکارعمومی مطالبات در این رابطه بیشتر می‌شود. حرف بنده این است که شما باید روی این مطالبات بیشتر پافشاری کرده و به آن بپردازید تا به یکی از اولویت‌های جامعه تبدیل شود. اگر این خواسته‌ها جزو اولویت‌های اصلی مردم قرار گیرد بالاخره کسانی‌که در هیئت رئیسه مجلس و قوه قضاییه هستند مجبور می شوند به آن رسیدگی کنند

عنابستانی: اگر لایحه «حمایت از زنان جزو اولویت‌های اصلی جامعه باشد ما هم به آن رسیدگی می کنیم/ چرا خبرنگاران فقط در زمان بروز یک قتل یاد لایحه «حمایت از زنان» می‌افتند؟/ نمی‌شود که تا یک قتل ناموسی در کشور اتفاق افتاد بگوییم پس مجلس چکار می‌کند؟

به گزارش دیده‌بان ایران، چند روز از کشته شدن منا(غزل) حیدرنوا توسط همسرش گذشته اما واکنش‌ها در رابطه با این اتفاق همچنان ادامه دارد. بحثی که در حال حاضر جزو مهم‌ترین مطالبات زنان در جامعه شده بحث به نتیجه رسیدن لایحه «حمایت از زنان در مقابل خشونت» است. لایحه‌ای که به گفته یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس انقلابی به دلیل اینکه جزو مطالبات «اصلی» مردم نیست مجلس به آن رسیدگی نمی‌کند!

 

در همین رابطه با علی اصغر عنابستانی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم به گفت‌وگو نشستیم که مشروح این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.

اطلاعی از لایحه «حمایت از زنان در مقابل خشونت» ندارم!

 

*آقای عنابستانی! لایحه حمایت از زنان در مقابل خشونت به کجا رسید؟ چرا هیچ خبری از تصویب آن به گوش نمی‌رسد؟

 

بنده در رابطه با لایحه حمایت از زنان در مقابل خشونت اطلاعی ندارم. فکر کنم ابتدا این لایحه به کمیسیون ارائه شد و کمیسیون هم گزارش آن را تحویل داد و در نوبت صحن است اما دقیقا اطلاعی ندارم.

 

*اصلا تا به حال در مجلس در رابطه با این لایحه صحبتی شده؟

 

خیر؛ تا زمانی‌که به صحن نیاید چه صحبتی کنیم؟ بالاخره کار این لایحه در کمیسیون انجام شده است.

 

*اما خانم سارا فلاحی، سخنگوی فراکسیون زنان در گفت‌وگویی اذعان کرده که این لایحه هنوز در کمیسیون اجتماعی قرار دارد!

 

کمیسیون اجتماعی، کمیسیون فرعی این طرح است. کمیسیون‌‌هایی که مدنظر این طرح است کمیسیون قضایی و فرهنگی است. تا آن‌جایی که بنده مطلع هستم، کمیسیون اجتماعی کار خود را انجام داده و این لایحه در نوبت صحن است.

 

در این 10 سال این لایحه فقط در مجلس نبود در دولت هم قرار داشت / مردم و خبرنگاران فقط در زمان بروز یک قتل یاد لایحه «حمایت از زنان» نیفتند! / اگر لایحه «حمایت از زنان جزو الوویت‌های اصلی جامعه قرار گیرد ما هم به آن رسیدگی خواهیم کرد!

 

*آقای عنابستانی! چند روز پیش در اهواز شاهد یک قتل یک زن به اسم منا (غزل) حیدری بودیم که در این قتل او به دست همسر خودش کشته می‌شود! سوال بنده از شما این است که چرا با وجود این همه قتل‌های ناموسی‌ای که شاهدش هستیم، به این لایحه رسیدگی نمی شود؟ چند زن دیگر باید قربانی خشونت‌های خانواده‌هایشان قرار بگیرند تا این لایحه به مرحله عمل برسد؟

 

یکسری اختلافاتی در دولت گذشته بر سر این لایحه وجود داشت و لایحه را پس گرفت و دوباره تحویل مجلس داد. البته در چنین اتفاقاتی مثل اتفاقی که در اهواز افتاد، به دلیل جریحه‌دار شدن افکارعمومی مطالبات در این رابطه بیشتر می‌شود. حرف بنده این است که شما باید روی این مطالبات بیشتر پافشاری کرده و به آن بپردازید تا به یکی از اولویت‌های جامعه تبدیل شود. اگر این خواسته‌ها جزو اولویت‌های اصلی مردم قرار گیرد بالاخره کسانی‌که در هیئت رئیسه مجلس و قوه قضاییه هستند مجبور می شوند به آن رسیدگی کنند. به هر حال کشور مسائل و اولویت‌های مختلفی دارد، ممکن است این لایحه در اولویت‌های صحن قرار نگیرد. بنابراین وقتی مسئله ای تا این اندازه مهم و حساس وجود دارد، خبرنگاران، رسانه‌ها و مردم این مطالبه را از مجلس و دولت داشته باشند تا به آن رسیدگی شود. 

 

 

*آقای عنابستانی! ما بارها در این رابطه با نمایندگان مجلس و مقامات صحبت کردیم و مطالبات‌مان را عنوان کردیم اما هر بار با یک توجیه و بهانه‌ای ما را از سر خود باز کردند و یا یک قول الکی دادند!

 

پیگیری شما خبرنگاران فقط در مواقعی‌ست که یک اتفاق یا قتل نظیر آنچه در اهواز رخ داد صورت می‌گیرد.

 

صبر کنید تا نوبت رسیدگی به لایحه «حمایت از زنان» در صحن مجلس برسد! / مگر در مسائل اجتماعی قانون نداریم که مشکل را لایحه «حمایت از زنان در مقابل خشونت» می‌دانید؟! / دلیل همه این اتفاقات و قتل‌های ناموسی نقص قانون نیست / نمی‌شود که تا یک قتل ناموسی در کشور افتاد بگوییم که پس مجلس چکار می‌کند! /  مگر ما مشکل قانونی و یا نقص قانونی داریم که همه مجلس را مقصر می‌دانند؟!

 

*پس نقش نماینده‌ها این وسط چیست؟ مگر نماینده‌ها این همه افزایش آمار قتل‌های ناموسی را نمی‌بینند؟

 

روند رسیدگی به لوایح در مجلس یک فرآیند مشخصی است. ما ده‌ها و صدها طرح در نوبت صحن داریم. نماینده که نمی‌تواند شخصی و موردی به این مسئله بپردازد باید صبر کنید تا نوبت رسیدگی به لایحه برسد. وقتی طرح در نوبت است باید منتظر ماند تا نوبتش برسد نمی‌شود که همینطوری و خارج از نوبت به یک طرح یا لایحه رسیدگی کرد! هیئت رئیسه می‌تواند این لایحه را در اولویت‌ها قرار دهد اما مباحث مختلفی در این زمینه دخیل است. بحث دیگری که وجود دارد این است که آیا در مسائل مختلف اجتماعی که منجر به خشونت علیه زنان می‌شود، قانون نداریم؟ به اعتقاد بنده شاید قانون‌گذاری جدید بتواند بخشی از مسائل را حل کند اما دلیل همه این اتفاقات و قتل‌های ناموسی نقص قانون نیست. بالاخره یک مسائل شبکه‌ای به‌هم پیوسته و مباحث مختلف در بروز چنین رفتارها و اقداماتی دخالت دارند. مسائل فرهنگی، اقتصادی و فضاسازی رسانه‌ای می‌تواند بر روی یک پدیده اجتماعی تاثیر بگذارد. نمی‌شود که تا یک قتل ناموسی در کشور اتفاق افتاد بگوییم پس مجلس چکار می‌کند؟ مگر ما مشکل قانونی و یا نقص قانونی داریم که همه مجلس را مقصر می‌دانند؟! لایحه حمایت از زنان در مقابل خشونت هم می‌تواند بخشی از پازل حل این اتفاقات باشد. اگر این لایحه هم به صحن بیاید فقط تا یک حدی می‌تواند از بروز چنین اتفاقاتی جلوگیری کند.

منبع: دیده‌بان ایران- نازیلا معروفیان

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر