کد خبر: 125661
A
عضو کمیسیون امنیت ملی به دیده‌بان ایران گفت:

نوش‌آبادی: فعلاً چیزی به اسم مذاکره مستقیم با آمریکا مطرح نیست اما لازم باشد مذاکره می کنیم/ نامه سعید جلیلی به رهبری نظر شخصی خودش بود/ اگر مذاکرات وین به نتیجه نرسد، امکان دارد سطح غنی‌سازی را بالا ببریم

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس یازدهم ضمن اشاره به نامه 200 صفحه ای سعید جلیلی به رهبر انقلاب به دیده بان ایران گفت: نامه سعید جلیلی به رهبری یک دیدگاه شخصی است. قطعاً در شرایط کنونی ما چنین تصمیماتی نخواهیم گرفت. اگر می‌خواهیم که به یک توافق برسیم باید سطح غنی‌سازی‌مان در چارچوب توافقات برجامی‌ باشد.

نوش‌آبادی: فعلاً چیزی به اسم مذاکره مستقیم با آمریکا مطرح نیست اما لازم باشد مذاکره می کنیم/ نامه سعید جلیلی به رهبری نظر شخصی خودش بود/ اگر مذاکرات وین به نتیجه نرسد، امکان دارد سطح غنی‌سازی را بالا ببریم

به گزارش دیده‌بان ایران؛ عصر روز سه شنبه علی‌ باقری کنی، مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی با اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس یازدهم جلسه‌ای با محوریت ارائه گزارش در رابطه با مذاکرات دور قبلی تشکیل شد. همین چند روز پیش بود که خبر انتشار نامه‌ای 200 صفحه ای «سعید جلیلی» ناظر بر غنی‌سازی 90 درصدی در رسانه ها خبرساز شد. یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس در واکنش به همین نامه و راهکار آقای جلیلی اظهار کرد: « قطعاً در شرایط کنونی ما چنین تصمیماتی نخواهیم گرفت.» 

 

حسین نوش‌آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس یازدهم در رابطه با همین موضوع و جزییات جلسه مذاکره کننده ارشد کشورمان در وین با خبرنگار دیده‌بان ایران نکاتی را مطرح کرد که مشروح آن را در ادامه می خوانید: 

 

*آقای نوش‌آبادی! در جلسه اعضای کمیسیون امنیت ملی با آقای باقری کنی در خصوص چه مسائلی گفت‌وگو شد؟

 

در این جلسه آقای باقری‌کنی گزارشی از مذاکرات وین، مواضع کشورها، سختی کار در این چند هفته اخیر و موانع و مشکلاتی که برای رسیدن به یک توافق خوب بر سر راه است را به کمیسیون امنیت ملی ارائه دادند. از سویی دیگر اعضای کمیسیون امنیت ملی هم دیدگاه‌های خود را در خصوص موضوعات هسته‌ای، تحریم‌ها و بحث راستی‌آزمایی را مطرح کردند. دیدگاه کمیسیون امنیت ملی این بود که ابتدا باید همه تمرکزمان را بر روی لغو تحریم‌ها بگذاریم و اینطور نباشد که ما تعهدات هسته‌ای خودمان را عملی کنیم اما خبری از لغو تحریم‌ها نباشد. البته خود اعضای تیم مذاکره‌کننده و شخص آقای باقری‌کنی هم چنین دیدگاهی داشتند و اذعان داشتند که ابتدا باید تحریم‌ها لغو شود و سپس در خصوص مسائل هسته‌ای بحث کنیم. پس از این دو مورد بحث دیگری که بسیار حائر اهمیت است، موضوع تضمین‌هایی است که باید آمریکا به جمهوری اسلامی بدهد و صدالبته که این تضمین‌ها و تعهدات باید راستی‌آزمایی شود.

فعلا چیزی به اسم مذاکره مستقیم با آمریکا مطرح نیست / اگر نیاز به مذاکره مستقیم با آمریکا باشد، مذاکره می‌کنیم

*در خصوص با روند مذاکرات صحبتی شد؟ نظر نمایندگان در رابطه با مذاکره مستقیم با آمریکا چه بود؟

 

فعلا چیزی به اسم مذاکره مستقیم با آمریکا مطرح نیست. گاهی فقط پیام‌های شفاهی و مکتوب از طرف‌ کشورهای واسطه به دست ما می‌رسد و تا الان هم ضرورتی برای مذاکره مستقیم با آمریکا مطرح نبوده است. چنانچه نیازی به مذاکره مستقیم به صورت موردی باشد، براساس تدابیر و مصالحی که تعیین می‌شود، انجام خواهد شد اما در حال حاضر چیزی به نام مذاکره مستقیم با آمریکا در وین مطرح نیست. مذاکره مستقیم با آمریکا بستگی به این دارد که دور بعدی مذاکرات به چه سمت و سویی برود. 

تیم مذاکره‌کننده می‌تواند در چارچوب خطوط قرمز رهبری با آمریکا مذاکره کند

*به طور کلی نظر نمایندگان در رابطه با مذاکره مستقیم با آمریکا چه بود؟

 

به صورت کلی کسی اصراری به مذاکره ندارند اما جمع‌بندی این است که بنابر مصالح کشور تیم مذاکره کننده می‌تواند در چارچوب خطوط قرمز رهبری، زیر نظر شورای عالی امنیت ملی و کسب اجازه مستقیم از رهبری با آمریکا مذاکره کند.

نامه سعید جلیلی به رهبری یک دیدگاه شخصی است / اگر می‌خواهیم که به یک توافق برسیم باید سطح غنی‌سازی‌مان در چارچوب توافقات برجامی‌ باشد / در حال حاضر هدف فقط رسیدن به یک توافق مطلوب است

*چند روز پیش سعید جلیلی طی نامه‌ای به رهبری گفته بود که نیازی به مذاکره نیست و می‌توانیم غنی‌سازی را تا 90 درصد انجام دیم که در این صورت آمریکا خودش امتیازات بیشتر به ما می‌دهد و خواهان مذاکره می‌شود! آیا در جلسه روز گذشته کمیسیون امنیت ملی با باقری کنی در این رابطه بحثی صورت گرفت؟

 

نامه سعید جلیلی به رهبری یک دیدگاه شخصی است. قطعاً در شرایط کنونی ما چنین تصمیماتی نخواهیم گرفت. اگر می‌خواهیم که به یک توافق برسیم باید سطح غنی‌سازی‌مان در چارچوب توافقات برجامی‌ باشد. باتوجه به صحبت‌هایی که در جلسه اعضای کمیسیون با آقای باقری کنی مطرح شد؛ اگر توافقی صورت گیرد، محتوای این توافق همان محتوای توافق سال 2015 است و چیزی فراتر از آن نیست. در این جلسه ما اصلا در خصوص بالا بردن سطح غنی‌سازی اورانیوم حرفی نزدیم. اگر خدایی‌نکرده مذاکرات وین به نتیجه نرسد، در آن صورت امکان دارد که سطح غنی‌سازی را بالا ببریم اما الان این بحث نه در دستور کار مذاکره است نه در دستور بحث ما!  در حال حاضر هدف فقط رسیدن به یک توافق مطلوب است.

منبع:دیده‌بان ایران- نازیلا معروفیان

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر