حمله تند ارگان رسانه ای نزدیک به سپاه به وزیر امور خارجه دولت رئیسی / چرا روسیه و چین را نگران کردی؟
ارگان رسانه ای نزدیک به سپاه طی یادداشتی از اظهارات حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران درمورد روابط متوزان با شرق و غرب انتقاد کرده است.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ ارگان رسانه ای نزدیک به سپاه طی یادداشتی از اظهارات حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران درمورد روابط متوزان با شرق و غرب انتقاد کرده است.
در یادداشت خبرگزاری تسنیم نزدیک به معاونت فرهنگی سپاه پاسداران با تیتر «آقای امیرعبداللهیان؛ راهبرد «نگاه به شرق» این نیست »، آمده است: «آقای امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان اخیراً در مدت حضور خود در قطر با شبکه الجزیره گفتگویی انجام داده است که متن آن در رسانههای دنیا از جمله رسانههای داخلی کشور نیز منتشر شده است.
ایشان در این گفتگو درباره مسائلی مانند مذاکرات جاری وین، نقض تعهدات طرف غربی 1+5 در برجام، مباحث منطقهای، موضوع فلسطین و صهیونیستها و... مباحث خوبی را مطرح کرده است، با این حال در پاسخ به پرسشی درباره «قصد ایران و روسیه مبنی بر امضای یک توافق راهبردی بلندمدت» میگوید که "ما در سیاست خارجی متوازن رابطه با غرب و شرق را همزمان دیدهایم، اینکه برخی ما را متهم میکنند که «شما فقط بهدنبال رابطه با روسیه و چین هستید و رابطه با غرب را نمیخواهید»، یک اتهام و حرف نادرستی است، ما سیاست خارجی متوازن با همه بخشهای جهان و شرق و غرب عالم را میخواهیم".
این سخن جناب وزیر امور خارجه هم بهلحاظ «محتوا» و هم بهلحاظ «کارکرد» میتواند دارای اشکالاتی باشد که برخی از آن را میتوان بهشرح ذیل فهرست کرد:
1 ـ جملات جناب وزیر محترم امور خارجه بیش از هر چیز احتمالاً نشانه عدم دقت نظر کافی در معنای کامل سیاست راهبردی نگاه به شرق است، چند سالی است که پس از مطرح شدن جدیتر راهبرد نگاه به شرق، فضاسازی سنگینی بهخصوص از ناحیه رسانههای غربی و همچنین رسانهها و شخصیتهای مایل به غرب علیه این سیاست صورت گرفته است. آنها که اساساً نه امام خمینی(ره) را قبول دارند و نه انقلاب او را برمیتابند و نه اساساً ملتی را که انقلاب کردهاند شایسته بخشش میشناسند، حالا ضمن سفسطه در معنای نگاه به شرق، خود را وارثان و پاسداران و مفسّران اصلی سیاست «نه شرقی، نه غربی» انقلاب اسلامی معرفی میکنند و برای آن کفنپوش شدهاند!
محتوای سفسطه آنان چیز پیچیدهای نیست؛ آنها بهجای آنکه شرق و غرب را «معنایی» و محتوایی تعریف کنند، به آن معنای صرفاً «جغرافیایی» حمل میکنند! حال آنکه اولاً: مراد از این سخن که سیاست قاطع جمهوری اسلامی است، در حقیقت «نه به پذیرش سلطه» است؛ چه این سلطه و استثمار غربی و لیبرالی باشد و چه کمونیستی و شرقی؛ یعنی از جنس همان ایدئولوژی ضدانسانی که روزگاری در شوروی سابق حکمفرما بود.
ثانیاً: اگر غرب و شرق را آنطور که اینان بهصورت صرفاً جغرافیایی در نظر میگیرند، محسوب کنیم، هرآنچه در غرب و شرق جغرافیایی عالم قرار میگیرند باید در سیاست خارجی و مراودات بینالمللی ایران مستثنی تلقی شوند؛ که غیرعقلانی بودن این سیاست نیاز به تحلیل هم ندارد!
ثالثاً: آنها که خوشبختانه(!) کفنپوش «نه شرقی و نه غربی» شدهاند متأسفانه در همین کفنپوشی هم صادق نیستند و ریاکارانه عمل میکنند، چه آنکه از این محمل، بیش از هرچیز ضرورت رفتن زیر سلطه غرب را فریاد میزنند و تجویز میکنند، لذا اگر میگویند «نگاه به شرق را کنار بگذارید!»، بهمعنای رفتن زیر بار تسلط و هژمونی غربیهاست والّا آنان نه مشکل خاصی با استعمار دارند و نه میانه چندانی با این کفنپوشیها دارند!