کد خبر: 122414
A
دیده بان ایران:

تقی پور اظهارات خودش را تکذیب کرد/ چرا نباید به اعضای کمیسیون طرح صیانت اعتماد کرد؟

رضا تقی پور، نماینده مجلس یازدهم در مجلس شورای اسلامی و رییس کمیسیون مشترک طرح صیانت از فضای مجازی عصر امروز در حالی از پیشنهاد حذف «بند مسدودسازی شبکه‌های اجتماعی خارجی» در نسخه جدید این طرح خبر داد که در تابستان گذشته به رسانه ها گفته بود که طرح «حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی» به دنبال مسدودسازی نیست.

تقی پور اظهارات خودش را تکذیب کرد/ چرا نباید به اعضای کمیسیون طرح صیانت اعتماد کرد؟

به گزارش دیده بان ایران؛ رضا تقی پور، نماینده مجلس یازدهم در مجلس شورای اسلامی و رییس کمیسیون مشترک طرح صیانت از فضای مجازی عصر امروز در حالی از پیشنهاد حذف «بند مسدودسازی شبکه‌های اجتماعی خارجی» در نسخه جدید این طرح خبر داد که در تابستان گذشته به رسانه ها گفته بود که طرح «حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی» به دنبال مسدودسازی نیست.

تقی پور که به عنوان یکی از مخالفان فضای مجازی از او یاد می شود همچنین تاکید کرده بود که طرح صیانت به دنبال مسدود کردن هیچ کدام از پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی و موتورهای جستجوی از قبیل گوگل، اینستاگرام و بقیه نیست و در آن تأکید شده است که تا زمانی که نرم افزارهای مشابه در داخل رشد نکنند و همه سرویس‌های مشابه را ارائه ندهند، هیچ اتفاقی نمی‌افتد.

ادعایی که او امروز درباره آن در یک نشست خبری از پیشنهاد حذف «بند مسدودسازی شبکه‌های اجتماعی خارجی» در نسخه جدید این طرح خبر داد.

اما واقعیت ماجرا چیست؟

واقعیت این است که طرح صیانت می گوید هر محتوایی که روی شبکه اینترنت جهانی قرار می گیرد چه در داخل کشور و چه در خارج کشور تهیه شده باشد باید از یک شورای خاص، مجوز فعالیت بگیرد. مثلا اینستاگرام به عنوان یک محتوا/ بستر یا تلگرام یا هر پیام رسان یا اپلیکیشنی یا سایتهای خارجی باید از این شورای خاص مجوز فعالیت بگیرند.

بدیهی است اینترنت به عنوان یک شبکه جهانی، با قوانین داخلی یک کشور مانند ایران اداره نمی شود و تجربه نشان می دهد شبکه های بین المللی برای گرفتن مجوز تمایلی به مراجعه به شورای داخلی یک کشور ندارند. در نتیجه به صورت قانونی و طبق این طرح، همه محتویات، شبکه ها، پیام رسانها، اپ ها و حتی سایتهایی مانند گوگل یا خدمات پست الکترونیک وابسته به این سایتها مانند جی میل و نظایر آن به صورت قانونی قابل فیلتر خواهد بود. لازم به ذکر است به خودی خود این تلقی که هر کسی هر جایی خواست کاری انجام بدهد باید از دولت مجوز بگیرد، باعث محدود شدن فعالیتها یا دست کم حق بر دسترسی به محتویات آزاد اینترنت می شود.

اما سوالی که در این بین از سوی کاربران مطرح می شود این است که چرا نمایندگان مجلس انقلابی با مردم رو راست نیستند و هر بار که مطلبی را تکذیب می کنند بلافاصله از تکذیبیه آنان به عنوان خبر درست رونمایی می شود؟ وقتی رئیس کمیسیون حرف های خودش را ظرف مدت چند ماه تکذیب می کند و خلاف آن را مطرح می کند از سایر نمایندگان و یا حامیان طرح چه انتظاری باید داشت؟ 

چه تظمینی وجود دارد، افرادی که امروز قاطعانه اعلام می کنند که این طرح صیانت محدودیت به دنبال ندارد فردا و پس از تصویب ان بگویند که ما از پیش به محدود کردن فضای مجازی در پی اجرای این طرح هشدار داده بودیم؟

 

 

 
 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر