کد خبر: 121108
A
عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران:

علت افزایش تهدیدهای کشورهای منطقه علیه ایران کاهش اعتماد مردم نسبت به حاکمیت است/ مشروعیت نظام آسیب دیده است

موثقی گفت: الان در چهار طرف ایران عزیز ما تهدیدات امنیتی وجود دارد و حتی کشورهایی مانند جمهوری آذربایجان، پاکستان از طریق طالبان و امارات متحده عربی با عادی‌سازی روابط با اسرائیل به دنبال تهدید امنیتی ایران هستند. دلیل این تهدیدهای ریز و درشت علیه کشور این است که داخل در حوزه سیاسی تضعیف شده و با کاهش اعتماد مردم به مسئولان و حاکمیت، مشروعیت نظام آسیب دیده است و این روند خودتخریبی نظام آگاهانه از سر خیانت یا ناآگاهانه است.

علت افزایش تهدیدهای کشورهای منطقه علیه ایران کاهش اعتماد مردم نسبت به حاکمیت است/ مشروعیت نظام آسیب دیده است

به گزارش دیده بان ایران؛ سیداحمد موثقی، عضو علمی هیئت دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و متخصص موضوع توسعه، نسبت برداشت و فهم غلط از توسعه، دخالت‌های مخرب دولت برای تقویت عدالت و قدرت گرفتن گروه‌های خاص غیر مولد و دلال و نزدیکی آنها به مراکز قدرت در عقب‌ماندگی از عدالت با خبرگزاری ایکنا به گفت وگو نشسته است که مشروح ان را در ادامه می خوانیم.

 

این بی‌عدالتی و شکاف بزرگ طبقاتی چه خطرات و تهدیداتی به دنبال دارد؟

 

در این شکاف عظیم طبقاتی ثبات سیاسی دچار بحران می‌شود و خطر فروپاشی و خشونت و عصیان توده‌ها شدت می‌گیرد و در آن وضعیت، قدرت بازدارنده دفاعی که به درستی برای دفع توطئه دشمنان ایجاد کردیم، نیز نمی‌تواند به کار بیاید. در واقع مشکل این است که توسعه را فدای امنیت کردیم در حالی که در داخل اگر مردم ناراضی باشند و معیشت جامعه مختل شود تهدید امنیتی از داخل شکل می‌گیرد نه از بیرون.

 

اگر توسعه از درون، صنعتی شدن، اشتغال، افزایش درآمد و تقویت طبقه متوسط با برنامه‌ریزی مسئولان و همراهی و  کمک بخش خصوصی مولد و کارآفرین شکل بگیرد، پایگاه اجتماعی و مشروعیت نظام سیاسی تقویت می‌شود و قوی شدن از داخل محقق می‌گردد و وقتی که امنیت در داخل از طریق توسعه تأمین شود هیچ قدرت خارجی قادر به تهدید کشور نیست و دیگر نیازی نیست که هزینه‌های سنگین و غیر متناسب با سایر بخش‌ها در حوزه نظامی و دفاعی انجام دهیم.

 

الان در چهار طرف ایران عزیز ما تهدیدات امنیتی وجود دارد و حتی کشورهایی مانند جمهوری آذربایجان، پاکستان از طریق طالبان و امارات متحده عربی با عادی‌سازی روابط با اسرائیل به دنبال تهدید امنیتی ایران هستند. دلیل این تهدیدهای ریز و درشت علیه کشور این است که داخل در حوزه سیاسی تضعیف شده و با کاهش اعتماد مردم به مسئولان و حاکمیت، مشروعیت نظام آسیب دیده است و این روند خودتخریبی نظام آگاهانه از سر خیانت یا ناآگاهانه است و تعمیق شکاف طبقاتی می‌تواند به از بین رفتن مشروعیت نظام انجامیده و بر ناامنی و خشونت دامن می‌زند.

 

امروز بخش عمده‌ای از مردم حتی در دوردست‌ترین روستاها به اینترنت و فضای مجازی و ماهواره‌ها دسترسی دارند و رسانه‌های خارجی در پیوند با کمپانی‌ها و دولت‌های متخاصم با ایران بیشترین مخاطب را در مردم ایران دارند و صدا و سیما مرجعیت خود را از دست داده و از طرفی کاملا ضد توسعه عمل می‌کند و اساسا تقویت‌کننده فرهنگ توسعه نیست در حالی که توسعه سه رکن دارد که یک بخش آن فرهنگی است و نهادهای مسئول در حوزه فرهنگی و رسانه‌ای مانند صدا و سیما باید حول مؤلفه‌هایی که به توسعه کشور کمک می‌کند کلیدواژه‌ها و محتواهایی تولید کنند و در این راستا خیلی می‌توان از آموزه‌های دینی استفاده کرد و آنها را از طریق رسانه‌ها و مساجد و فضای هنری تکثیر و اشاعه کرد.

 

دو رکن دیگر توسعه نیز در حوزه سیاسی بر محور دموکراسی و اقتصادی است که باید در قالب یک پارادایم منسجم متناسب با شرایط کشور تعریف شوند که نیازمند یک اراده سیاسی در بالاترین سطح تصمیم‌گیری در کشور است. همچنین همانطور که سخن از پیوند دانشگاه و صنعت گفته می‌شود، دانشگاه باید با دولت و مراکز تصمیم‌گیری نیز پیوند پیدا کند و در چارچوب این پیوند کار کنند نه در ضدیت با دولت. این پیوند هم به معنای تبادل نظر و شنیدن نظرات و هشدارهای متخصصان دانشگاه از سوی تصمیم‌گیران است. در صورت تحقق این همکاری ایران می‌تواند به بهشت روی زمین تبدیل شود به نحوی که نه تنها ایرانیان دیگر تمایل به مهاجرت نداشته باشند، بلکه ایرانیان ساکن خارج از کشور بخواهند به کشورشان برگردند.

 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر