توضیحات احمد خاتمی درباره چگونگی تعیین جانشین"آیت الله" در مجلس خبرگان
یک عضو هیات رییسه مجلس خبرگان تعیین جانشین آیت الله هاشمی رفسنجانی در مجلس خبرگان را منوط به هماهنگی این مجلس، شورای نگهبان و وزارت کشور جهت برگزاری انتخابات میاندورهای دانست.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، آیتالله سیداحمد خاتمی در جمع خبرنگاران با ارایه گزارشی از عملکرد مجلس خبرگان در دوره پنجم، یادآورشد: افتتاح دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری در تاریخ 4 و 5 خردادماه سال جاری صورت گرفت که طی مراسمی، این دوره افتتاح شد.
وی افزود: بیش از 7 ماه از افتتاح این دوره میگذرد و باید عملکرد اخیر این مجلس به استحضار عموم مردم برسد؛ باید گفت که این دوره مجلس خبرگان از فعالیت بیشتری نسبت به دورههای قبل برخوردار بوده است.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: هیئت رییسه مجلس خبرگان تا کنون 7جلسه را برگزار کرده است که این حجم هفت جلسه در طول هفت ماه نصاب قابل توجهی است.
وی گفت: یک جلسه مشترک بین هیئت رئیسه و کمسیونها برگزار شد؛ این جلسات بر اساس آیین نامه برگزار شده است؛ کمسیون تحقیق موضوع اصل 111 قانون اساسی تا کنون 5 جلسه را به خود اختصاص داده که به بررسی شاخصهای رهبری پرداخته است.
خاتمی اظهارکرد: در این عرصه باید شاخصی معین میشد که با چه شاخصی ارزیابی انجام میشود تا نقشه راه کمسیون تحقیق باشد.
وی افزود: کمسیون اصل 107 به این مساله میپردازد که پس از رحلت امام و رهبر، تعیین رهبر جدید بر عهده خبرگان است و کمسیون 109 نیز به شرایط رهبر آینده میپردازد؛ این کمسیون افرادی که در مظان رهبری قرار میگیرند را توسط کمیتهای که داخل این کمسیون شکل میگیرد و کاملا محرمانه است و تنها رهبر انقلاب طبق قانون میتواند در جریان قرار بگیرد را مد نظر دارد.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: کار این کمسیون بسیار مهم است و امانت داری و حفظ اسرار اولویت اصلی را دارد؛ ریاست این کمسیون در این دوره با آیت الله مومن است که تا کنون 5 جلسه را برگزار کرده است.
وی گفت: کمسیون سیاسی و اجتماعی خبرگان از کمسیونهای بسیار مهم است یعنی راه و نقشه راه سیاسی مجلس خبرگان توسط این کمسیون تنظیم میشود؛ یک ماه به برگزاری اجلاس عمومی به ارزیابی مسایل مهم کشور میپردازد و سخنرانان ویژه این کنفرانس را به هیئت رئیسه پیشنهاد میکند؛ در این 7 ماه 13جلسه با حضور کارشناسان مسایل سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و معاونان وزارت اطلاعات و فناوری اطلاعات برگزار شده است که به موضوعاتی چون فضای مجازی و اقتصاد مقاومتی پرداخته شده است.
خاتمی اظهارکرد: این کمسیون دارای سه کمسیون دینی اجتماعی و فرهنگی، سیاسی و امنیتی و اقتصادی است که به شکل مستمر جلساتی را برگزار میکنند.
وی افزود: کمسیون پاسداری و حمایت از ولایت فقیه که با ریاست آیتالله عالمی برگزار میشود تا کنون 3 جلسه برگزار کرده است و تا کنون 3 کارگروه تصویب شده است که شامل اصلاح آیین نامه داخلی و گردآوری آیین نامه های داخلی و معرفی ولایت فقیه در داخل و خارج از کشور است.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره به فعالیتهای کمسیون آیین نامه بیان کرد: مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی نیز در این دوره با ریاست آیتالله حسینی بوشهری فعالیت میکند؛ فصلنامه حکومت اسلامی این مرکز در حال انتشار است و مطالب بسیار جالبی در این عرصه به مخاطبان ارایه میدهد؛ در این کمسیون 6 نشست علمی با موضوع حاکمیت قانون و مساله تعارف آن با ولایت فقیه و حکومت و کارآمدی برگزار شده است.
وی گفت: در این هفت ماه سه بیانیه و موضع گیری انجام شده است که اولین آن مرتبط با فایل سخنان امام بود که این حرکت محکوم شد؛ محکومیت نقض برجام توسط آمریکا در تمدید 10 ساله تحریمها و همچنین تجلیل از حماسه 9 دی از دیگر بیانیهها بوده است.
خاتمی اظهارکرد: اجلاس آتی مجلس خبرگان17 و 18 اسفند برگزار میشود و 19 اسفند با زیارت مرقد امام راحل به دیدار رهبر انقلاب رفته واز نظرات ایشان بهره مند میشویم.
وی افزود: مجلس خبرگان رهبری دارای شعاع کار محدودی است؛ با این محدودیت این حجم جلسات شایسته تکریم است ولی باور داریم که میتوان به فعالیت بسیار بیشتری نسبت به حال حاضر داشت.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: وزارت کشور با فوت نمایندگان مجلس خبرگان باید نسبت به برگزاری انتخاب اقدام کند اما ابتدا خبرگان باید موافقت خود را با زمان انتخابات میان دورهای اعلام کنند؛ شورای نگهبان نیز وظیفه خود را انجام میدهد و سپس وزارت کشور نظر خود را اعلام میکند.
وی گفت:جلسه هیئت رئیسه مجلس خبرگان در بهمن ماه برگزار میشود که احتمالا14 بهمن این جلسه تشکیل خواهد شد که نسبت به این موضوع نیز بحث خواهد شد؛ جایگزین مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی از سوی ما تعیین نمی شود، بلکه زمان برگزاری انتخابات به شورای نگهبان و وزارت کشور از سوی هیئت رئیسه پیشنهاد میشود و سپس مردم نیز به انتخاب می پردازند که این مساله از افتخارات نظام محسوب میشود.