آیت الله منتظری(ره) چرا رفع حصر نصفه و نیمه را نپذیرفت؟
آیت الله منتظری در روزنوشتهای منتشر نشده ایشان در حصر،به تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۰ نوشته است: یک شنبه دوّم محرم، یگانه خواهرم دربیمارستان اصفهان دعوت حقّ را لبیک گفت. او که سالها از دیابت رنج میبرد بالاخره مبتلا به از کار افتادن کلیهها شد و پس از حدود یک ماه دیالیز آخرالامر از دست رفت. خدایش رحمت کند. در نجف آباد مجالس زیادی برای ایشان گرفته شد.
به گزارش دیده بان ایران؛ حجتالاسلام مجتبی لطفی، از شاگردان و مسئولان دفتر مرحوم آیتالله منتظری در یادداشتی تلگرامی با عنوان «نپذیرفتن حصر نصفه و نیمه!» نوشت:
محمدعلی ابطحی گفته است لیست افرادی که با آقای کروبی ملاقات کرده اند، کسانی بودند که به تایید مأموران امنیتی رسیده بوده است و آنان لیست دیگری را تائید نکردند. وی همچنین درباره وضعیت مهندس میرحسین موسوی در حصر هم اضافه کرد: ماموران امنیتی پیشتر به بنده گفته بودند که همه این شرایطی که برای آقای کروبی فراهم شده است برای آقای موسوی هم مهیا است و حتی گفتند خانم رهنورد حصر نیستند اما خود این بزرگواران تمایلی به تن دادن به این رفع حصر نصف و نیمه ندارند.
آیت الله منتظری در روزنوشتهای منتشر نشده ایشان در حصر،به تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۰ نوشته است:
یک شنبه دوّم محرم، یگانه خواهرم دربیمارستان اصفهان دعوت حقّ را لبیک گفت. او که سالها از دیابت رنج میبرد بالاخره مبتلا به از کار افتادن کلیهها شد و پس از حدود یک ماه دیالیز آخرالامر از دست رفت. خدایش رحمت کند. در نجف آباد مجالس زیادی برای ایشان گرفته شد و در قم نیز روز شنبه ۳/ ۱/ ۸۱ مجلس بزرگی در حسینیه صفائیه منعقد شد و طبقات مختلف در آن شرکت کردند. آقایان: موسوی اردبیلی، آقا موسی زنجانی، مؤمن قمی، طاهری خرمآبادی، شهرستانی، سید علی محقق، از تهران آقای باقی و دامادش، زیدآبادی، کدیور، محمد ملکی، محمد توسلی، محمود حجتی وزیر کشاورزی، مهندس طاهری نماینده نجفآباد و اسماعیلی مقدم نماینده قم و بسیاری از افراد و بزرگان شرکت کردند و آقای هادی قابل سخنگوی جلسه بود.
آقای محسنی اژهای به سعید زنگ زده بود که از نظر ما شرکت فلانی در جلسه بلامانع است. ولی به نظر رسید اگر شرکت مذکور بهانه رفع حصر بود خوب بود، ولی ظاهراً او موقّت بود “و من مایل نبودم به اجازه آقایان یک ساعتی از منزل خارج شوم و دوباره به حصر برگردم و علناً تحت امر و اختیار آقایان باشم”.
علاوه بر این، در یکی از سالهای حصر، مقامات قضایی_امنیتی لیستی از برخی حوزویان را تهیه و به آنان اعلام کرده بودند می توانند با هماهنگی نیروهای امنیتی در حصر با آیت الله منتظری دیدار نمایند.
آیت الله منتظری در واکنش به این تصمیم، گفته بود: حضرات زحمت نکشند و نیایند، اگر قرار بر دیدار است گلچین کردن توسط دادگاه ویژه روحانیت نابجاست. اگر قرار به دیدار و ملاقات است، هر کسی خواست باید بتواند آزادانه بیاید و گرنه من زیر بار منت و تحت امر و اختیار حصرکنندگان نمی روم. ما اینجا هستیم، ثابت و استوار!
آیتالله منتظری پس از یک سخنرانی مهم، از سال ۷۶ تا ۸۱ با حکم شورای عالی امنیت ملی، در حصر به سر برد.
منبع: انصاف نیوز