خبرگزاری اصولگرا برای روزنامه اصلاح طلب «کیفرخواست» صادر کرد/ میخواهند «واکسن های شرقی» را زیر سوال ببرند!
این خبرگزاری در حالی نسبت به رسانه های اصلاح طلب و نوع برخورد آنها با دولت سیزدهم انتقاد می کند که طی هشت سال گذشته بارها و بارها با عناوین مختلف نسبت به عملکرد دولت حسن روحانی و حمایت اصلاح طلبان از آن انتقادهای کنایه آمیزی را مطرح کرده بود.
به گزارش دیده بان ایران, خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه با انتشار یک گزارش ضمن انتقاد از رسانه های اصلاح طلب، مشخصاً کیفرخواستی را علیه روزنامه اصلاح طلب شرق منتشر کرد و در این گزارش از نوع انتقادهای این روزنامه نسبت به دوبت ابراهیم رئیسی گلایه کرد.
این خبرگزاری در حالی نسبت به رسانه های اصلاح طلب و نوع برخورد آنها با دولت سیزدهم انتقاد می کند که طی هشت سال گذشته بارها و بارها با عناوین مختلف نسبت به عملکرد دولت حسن روحانی و حمایت اصلاح طلبان از آن انتقادهای کنایه آمیزی را مطرح کرده بود.
این خبرگزاری می نویسد:
روزنامه شرق، چند هفتهای است که با روی کار آمدن دولت جدید، تلاش خودش را به کار گرفته تا با اخبار جنجالی و حتی دروغین خودش را در صدر اخبار نگه دارد. مورد عدم تحویل کارنامه دانش آموزان به مادر یکی از مواردی بود که توسط شرق منترش شد اما بلافاصله با واکنش آموزش و پرورش روبرو شد و این دروغ تکذیب شد. اما بلافاصله این ادعا به سرخط بسیاری از رسانهها و حتی شبکههای ماهوارهای فارسی زبان تبدیل شد.
شرق که معلوم نیست چرا در روزهای پایانی شهریور ناگهان به یاد کارنامه و پرونده دانشآموزان افتاده گذشته، برای اثبات ادعای غیرمنصفانه خود سعی کرده از بیشترین سیاهنمایی ممکن همراه با ادبیات فمنیستی استفاده کند؛ درست همان چیزی که مطلوب رسانههای ضدانقلاب است. بخشهایی از این گزارش را بخوانید:
جنجال دیگر روزنامه شرق که سروصدای زیادی را در هفتههای گذشته به وجود آورد، مربوط به ادعای تاجرنیا مبنی بر پیشخرید واکسنهای برکت به قیمت یک میلیارد دلار بود.
در این گفتوگو آمده است که برکت دز واکسن را ۲۰۰ هزار تومان به دولت پیشفروش کرده است که با توجه به نیاز کشور به ۱۲۰ میلیون دز واکسن، این شرکت حدود یک میلیارد دلار از صندوق و محل اعتبارات دولتی هزینه دریافت کرده است و همین ماجرا دلیل عدم تمایل برای واردات واکسن از سوی دولت پیشین معرفی شده است.
این ادعای شرق که ترکیبی از چند خبر تحریف شده است، بلافاصله با استقبال رسانههای ضدانقلاب مواجه شد. اما تاجرنیا با تحریف کدام اخبار به چنین ادعایی رسیده بود؟ سازمان غذا و دارو، براساس فرمول همیشگی خود، قیمت محصولات دارویی داخلی را حدود ۷۰ درصد متوسط قیمت محصول مشابه خارجی تعیین میکند. در زمان تولید واکسن برکت هم بر اساس همین فرمول، قیمت اولیه «هر نوع واکسن ایرانی» کرونا بهصورت علیالحساب ۲۰۰ هزار تومان تعیین شد اما با این پیشفرض مهم که: این قیمت نهایی نیست و پس از بررسیهای بیشتر، قیمت نهایی اعلام خواهد شد.
از طرفی، طبق سند ملی واکسیناسیون که در ۲۰ دی ۱۳۹۹ (۵ ماه قبل از تولید برکت) مصوب شده بود، ایران به ۱۲۰ میلیون دز واکسن احتیاج داشت. البته در همان سند هم تصویب شده بود که واکسیناسیون نباید معطل واکسن ایرانی باشد و برنامه واکسیناسیون، طبق زمانبندی تعیین شده با هر واکسن موجود (داخلی یا خارجی) صورت میگیرد. ظاهرا تاجرنیا با ترکیب و تحریف این دو خبر، فرض کرده که قیمت نهایی واکسن برکت ۲۰۰ هزار تومان (حدود ۸ دلار) است و قرار است همه ۱۲۰ میلیون دوز واکسن مورد نیاز ایران هم توسط برکت تامین شود و با ضرب این عددها به مبلغ ۱ میلیارد دلار رسیده است. اما معلوم نیست چطور این اخبار تحریفشده را با یک دروغ بزرگ همراه کرده که: تمام این مبلغ هم توسط موسسه برکت دریافت شده است.
زیر سوال بردن واکسنهای شرقی مورد استفاده در ایران
پیش از این نیز روزنامه شرق مطلب جنجالبرانگیز دیگری را علیه واکسن های سینوفارم و اسپوتنیک منتشر کرد. این روزنامه موضوع ابتلا به کرونا پس از تزریق دز دوم این واکسنها را بهعنوان تیتر خود انتخاب کرد.
تلاش شرق برای ایجاد هراس نسبت به واکسنهای چینی و روسی، در حالی است که بر اساس تحقیقات علمی، هیچ واکسنی ایمنی ۱۰۰درصدی ایجاد نمیکند و پس از تزریق دز دوم تمامی واکسنها همچنان احتمال ابتلا به کرونا وجود دارد. از سوی دیگر این هجمهها درحالی است که واکسنهای اسپوتنیک و سینوفارم استفاده شده در ایران باعث کاهش چشمگیر موارد ابتلا و مرگومیر ناشی از کرونا شدند. اما روزنامه شرق در ادامه سیاستهای غربگرایانه خود، احساس وظیفه کرده بود که این ویژگی را صرفا به واکسنهای شرق نسبت دهد.
البته حاشیههای روزهای اخیر روزنامه شرق به این موارد محدود نمیشود. این روزنامه اصلاحطلب مدعی شد که علیرضا زاکانی به عنوان شهردار تهران در پی برپایی مراسم معارفهای بسیار مجلل با حضور سران قوا است و مکانهای مختلفی برای برگزاری این مراسم مورد بازدید تیم او قرار گرفته است.
این شایعه نیز از دیگر مواردی بود که بلافاصله سر از رسانههای ضدانقلاب درآورد و با استقبال آنها روبرو شد.
البته این شایعهسازی شرق نیز دوام چندی نیافت و بعد از چند روز، زاکانی در کنار مزار شهدای گمنام، ساده و بدون هیچ مراسمی فعالیت خود رابهعنوان شهردار تهران آغاز کرد.
به نظر میرسد روی کار آمدن دولت انقلابی و اتخاذ رویکرد خدمتگرایی توسط مدیران اجرایی چندان به مذاق روزنامه شرق و حامیان آنها خوش نیامده و این رسانهها تلاش میکنند با خبرسازیهای جعلی مکرر، فضای روانی جامعه را به التهاب بکشانند. باید دید بازی بعدی این روزنامه چه چیزی را هدف خواهد گرفت و تا چند روز میتواند کنداکتور رسانههای ضدانقلاب را پر کند.