پیش بینی حسین الله کرم: مجلس آینده هم با ابراهیم رئیسی کاملاً همسو خواهد بود
«حسین الله کرم» فعال سیاسی نیروهای انقلاب: گرچه رای مردم در مجلس هم زمان با دور اول رئیس جمهور، همسو و درحمایت از رئیس جمهور حاکم بوده است اما رای مردم در مجلس هم زمان با دور دوم رئیس جمهور متفاوت بوده است به شکلی که گاهی از مواقع، بالانس کننده رئیس جمهور بوده و گاهی نشان گر چشم انداز مردم به رئیس جمهور و دولت بعدی بوده است. از این رو به نظر می رسد مجلس آینده بطور کامل همسو با رئیس جمهور کنونی باشد.
به گزارش دیده بان ایران؛ «حسین الله کرم»، دبیر شورای حزب الله و عضو مرکزی شورای وحدت؛ در گفت و گویی در خصوص یکدست شدن سه قوه اظهار کرد: پدیده یکدست شدن سه قوه برای اولین بار نیست که رخ می دهد. این پدیده در دولت اول مرحوم آقای هاشمی سپس در دولت اول آقای احمدی نژاد و مهمترین آن در دولت اول آقای روحانی رخ داد که حاصل آن تصویب 20 دقیقه ای برجام در مجلس بود.
او افزود: این در حالی است که وقتی برجام نتوانست منافع ملی را تامین کند، مردم در مجلس یازدهم به منتقدین برجام رای دادند که منجر به تصویب طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها، حفظ منافع ملی و مقابله در انحراف از برجام شد. این وضعیت در دور اول ریاست جمهوری آقای هاشمی باوجود یکدستی سه قوه نیز با انتقاد رهبری در تقابل توسعه با عدالت، تهاجم فرهنگی و...رخ داد از این رو می توان گفت نظارت رهبری بر عملکرد قوا، رای مردم در گردش نخبگان، از هر گونه انحراف قوا از منافع ملی جلوگیری کرده است.
الله کرم ادامه داد: البته وجود دستگاه های نظارتی متعدد و همچنین وجود گفتمان های درون جناحی نیز می تواند از پنهان کاری، لابی گری ها و ناکارآمدی های ناشی از یکدستی سه قوا جلوگیری کند. ضمنا هرگاه در ساختار سیاسی یکدستی رخ دهد و جریان منتقد بهر دلیلی از سه قوه کنار برود، بلافاصله درون جناح یکدست شده حاکم، منتقد گفتمانی زائیده می شود. زیرا جریان های سیاسی، ساختاری طیف گونه دارند بطوریکه دوسر طیف گاها به شکل منتقد یکدیگر عمل می کنند. همانطور که در دو سر طیف اصلاحات، بین العباسین(عباس دوزدوزانی - عباس عبدی) منتقد یکدیگر بودند این وضعیت در دو سر طیف اصولگرایی نیز بین شورای وحدت و ائتلاف وجود دارد بطوریکه اختلاف آنها در همین انتخابات شورای شهر ۱۴۰۰ به شکل دو لیست با اشتراک صفر بروز کرد، اوج این وضعیت می تواند در انتخابات مجلس ۱۴۰۲ رخ دهد.
او متذکر شد: بر همین اساس یکدستی سه قوه در ایران عمدتا می تواند انسجام بخشی در عمل و نظر را با موفقیت دنبال کند والا با وجود رهبری، گردش نخبگان، دستگاه های نظارتی و ساختار طیف گونه جریان های سیاسی، امکان پنهان کاری، لابی گری و ناکارآمدی ناشی از یکدستی سه قوا را منتفی یا به حداقل می رساند.
این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این پرسش که آیا اصولگرایان در انتخابات آتی پیروز خواهند شد، گفت: از آنجا که رای مردم طی 43 سال گذشته نشان از اعتماد دو مرحله ای به رئیس جمهور بوده است، پیش بینی می شود این وضعیت ادامه یافته و آقای رئیسی هر دو مرحله 4 ساله ریاست جمهوری را در اختیار داشته باشد اما رای مردم در مورد مجلس متفاوت بوده است.
او ب برنا گفت: گرچه رای مردم در مجلس هم زمان با دور اول رئیس جمهور، همسو و درحمایت از رئیس جمهور حاکم بوده است اما رای مردم در مجلس هم زمان با دور دوم رئیس جمهور متفاوت بوده است به شکلی که گاهی از مواقع، بالانس کننده رئیس جمهور بوده و گاهی نشان گر چشم انداز مردم به رئیس جمهور و دولت بعدی بوده است. از این رو به نظر می رسد مجلس آینده بطور کامل همسو با رئیس جمهور کنونی باشد.