کد خبر: 115956
A

محمد هاشمی: اگر روحانی بخواهد دفاع کند شاید مسائلی را بگوید که طرح آن به صلاح کشور نباشد

عضو اسبق مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «اگر فردی که از او شکایت شده، بخواهد از خود دفاع کند باید مسائلی را مطرح کند که طرح آن حتما به صلاح مملکت و انسجام و وحدت ملی نیست. بنابراین تصور می‌کنم این نوع شکایت‌ها و اظهارات جنبه سیاسی و جناحی و تبلیغی دارد و معمولا هم در بازه‌های زمانی خاص مثل انتخابات یا مسائل سیاسی دیگر صورت می‌گیرد اما من تا به حال در این ۴۰ و اندی سال ندیده‌ام که این موارد واقعیت عینی و عملی پیدا کند.»

محمد هاشمی: اگر روحانی بخواهد دفاع کند شاید مسائلی را بگوید که طرح آن به صلاح کشور نباشد

به گزارش دیده بان ایران؛ محمد هاشمی، عضو اسبق مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به شکایت از حسن روحانی گفت: «معمولا تصمیمات حکومتی فردی نیست. تصمیمات حکومتی جمعی است و با مشورت مقامات عالی کشور انجام می‌شود. برخی تصمیمات تصمیم و مصوبه مجلس شورای اسلامی است، برخی مصوبه هیات وزیران است، برخی مقررات و قوانین موجو است بنابراین در اجرای تصمیمات بحث فردی نیست که به واسطه آن تصمیمات فردی بخواهیم از یک رییس‌جمهوری که ۸ سال خدمت کرده، سال‌های قبل هم در مناصب مهمی همچون شورایعالی امنیت ملی بوده و حتی در جنگ حضور جدی داشته‌است، شکایتی صورت گیرد.»

او همچنین افزود: «اگر فردی که از او شکایت شده، بخواهد از خود دفاع کند باید مسائلی را مطرح کند که طرح آن حتما به صلاح مملکت و انسجام و وحدت ملی نیست. بنابراین تصور می‌کنم این نوع شکایت‌ها و اظهارات جنبه سیاسی و جناحی و تبلیغی دارد و معمولا هم در بازه‌های زمانی خاص مثل انتخابات یا مسائل سیاسی دیگر صورت می‌گیرد اما من تا به حال در این ۴۰ و اندی سال ندیده‌ام که این موارد واقعیت عینی و عملی پیدا کند.»

هاشمی تاکید کرد که جز یک مورد تعقیب قضایی برای هیچ رییس‌جمهوری این اتفاق رخ نداده و توضیح داد: «البته یک مورد در مورد آقای ابوالحسن بنی‌صدر، اولین رییس‌جمهوری جمهوری اسلامی ایران بود که او مقابل نظام ایستاد. او از منافقین حمایت کرد و در ۱۴ اسفند اعتراضاتی را به راه انداخت. بنی‌صدر قصد تغییر نظام داشت بعد از آن مدتی مخفی بود و در نهایت به فرانسه گریخت. الان هم سال‌ها ست که پناهنده فرانسه است. بعد از آن هیچ مورد دیگری وجود نداشت. الان هم من فکر می‌کنم چنین مواردی اجرایی نمی‌شود.»

او ادامه داد: «رییس‌جمهوری تصمیمات فردی اتخاذ نمی‌کند. برخی تصمیمات حکومتی، است و حتی فراتر از جریان‌های سیاسی است. به هر حال مربوط به شخص نیست که بخواهند از حسن روحانی شکایت کنند و او را محاکمه و مجازات کنند. در این ۴۰ و چند سال تجربه‌ای در این زمینه نداشته‌ایم.»

رییس دفتر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دوران ریاست‌جمهوری همچنین در مورد به سرانجام رسیدن این شکایت گفت: «به نظر من این گونه شکایات از سوی مردم صورت نمی‌گیرد و بیشتر جریانی است. مردم عادی که شکایت نمی‌کنند. جریانی به راه می‌افتد و امضا می‌گیرند و متنی را منتشر می‌کنند. مثلا در این شکایت حتی به مساله‌ای تحت عنوان ممانعت از ترویج طب سنتی هم اشاره شده در حالی که این موضوعات معمولا در اختیار وزارت بهداشت است. هر موضوعی تشکیلات و وزارتخانه ذی‌ربط و ذی‌صلاحی دارد. من تا به حال در دولت‌های گذشته ندیده‌ام که چنین شکایت‌هایی صورت گیرد و به نتیجه برسد. به هر حال ضرب‌المثلی داریم که «دیکته ننوشته غلط ندارد»، وقتی یک مسوول اجرایی ۸ سال کار می‌کند آن هم در کشوری که تکثر آرا و نظرات وجود دارد، همه چیز به خوبی پیش نمی‌رود. همیشه عده‌ای حامی و عده‌ای شاکی هستند و این ویژگی یک جامعه مبتنی بر مردم‌سالاری ست.»

هاشمی در پاسخ به این سوال که عملکرد حسن روحانی پس از اتمام دوران ریاست‌جمهوری را مشابه خاتمی پیش‌بینی می‌کند یا احمدی‌نژاد نیز توضیح داد: «چون تصمیمات فردی نیست اگر قرار باشد آقای روحانی از خود دفاع بکند باید منشا تصمیمات را هم مطرح کند که این قطعا به صلاح کشور و وحدت و انسجام نیست. قطعا حسن روحانی در دوران پیش از خدمت شبیه آقای خاتمی عمل کرده و می‌کند نه شبیه به احمدی‌نژاد. احمدی‌نژاد برخی مسائل را مطرح کرد و همچنان هم این کار را ادامه می‌دهد. روحانی اما نه در گذشته این راه را رفته و نه به زعم من امروز این راه را انتخاب می‌کند.»

او ادامه داد: او از شخصیت‌های پرسابقه در نظام است. قبل از پیروزی انقلاب اسلامی وقتی آقا مصطفی خمینی، فرزند امام در نجف شهید کردند در ایران شلوغ شد. آقای روحانی بعد از این اتفاق در مسجد ارگ منبر خیلی آتشینی رفت و حسابی به رژیم شاهنشاهی حمله کرد. از منبر که پایین آمد از همان جا فراری شد چون دنبالش بودند که بازداشتش کنند. بعد از آن هم در سال ۵۷ که  مردم اوج گرفتند و انقلاب شد توانستند به کشور باز گردند. آقای روحانی از همان ابتدای انقلاب همیشه در خدمت امام(ره) و نظام بود و مسوولیت‌های حساس و مهمی چون دبیری شورایعالی امنیت ملی، نمایندگی مجلس و … بر عهده داشت. روحانی همیشه مسوولیت‌های حساسی داشت و از شخصیت‌های وفادار به امام و نظام است و از انقلابیون اولیه بودند. ما افرادی شبیه ایشان زیاد داشتیم که یا مرحوم شدند یا برخی به خارج از کشور رفتند اما حسن روحانی همچنان در صحنه است و صحنه را ترک نکرد.»

هاشمی در پاسخ به این سوال که چقدر سرنوشت سیاسی روحانی به آیت‌الله هاشمی مشابهت خواهد داشت نیز گفت: «به نظر من هیچ مشابهتی ندارد. تفاوت‌های اساسی میان آقای هاشمی و روحانی وجود دارد. جایگاه‌های متفاوتی هم دارند. آقای هاشمی جایگاه خاصی در نظام داشت. رابطه امام(ره) با آقای هاشمی بسیار متفاوت بود. اعتمادی که امام به آقای هاشمی داشتند و نظری که ایشان در مورد آقای هاشمی داشتند نشان دهنده جایگاه او بود. وقتی آقای هاشمی ترور شد امام پیام دادند که بدخواهان باید بدانند، هاشمی زنده ست چون نهضت زنده است. این جملات را امام در مورد هیچ کس نگفتند. آقای هاشمی جایگاه ویژه‌ای در نظام داشت و از نظر تاثیرگذاری در انقلاب بسیار متفاوت بود. جایگاه آقای روحانی با هاشمی متفاوت بود.»

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر