بازتاب گسترده درگذشت و تشییع آیتالله رفسنجانی در رسانههای آلمان
خبر درگذشت آیت الله رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بازتاب گسترده ای در رسانه های آلمان داشت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، اشپیگل آنلاین نوشت: صدها هزار تن از مردم ایران شامل موافقان و مخالفان سیاسی رفسنجانی روز سه شنبه اختلافات سیاسی را کنار گذاشتند و در مراسم تشییع او شرکت کردند. پیکر آیت الله رفسنجانی در جوار آیت الله (امام) خمینی در جنوب تهران به خاک سپرده شد.
آیت الله علی خامنه ای رهبر عالی ایران درسوگ رفسنجانی تاکید کرد که اختلاف نظرهای سیاسی در دوستی 60 ساله او با رفسنجانی خللی وارد نکرد.
رسانه های آلمان دربازتاب این خبرعمدتا با عناوینی چون سیاستمدار بزرگ ایران، مرد کلیدی و تاثیرگذار نظام و معمار انقلاب ایران و همچنین شخصیت عملگرا (پراگماتیست) به انعکاس این خبر پرداختند.
اشپیگل آلمان نوشت:این شخصیت روحانی یکی ازمعماران انقلاب اسلامی سال 1979 و از 1989 تا 1997 رئیس جمهوری ایران بود . رفسنجانی در سالهای اخیر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بود که در صورت بروز اختلاف بین پارلمان و شورای نگهبان وساطت می کرد.
این رسانه ها نوشتند: آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب و روحانی از فوت رفسنجانی ابراز تالم شدید کردند . (آیت الله) خامنه ای نسبت به از دست دادن یک دوست ابراز تاسف کرد و روحانی نیز به خاطر از دنیا رفتن شخصیت بزرگ انقلاب ایران بسیار متاثر شده است. در همین رابطه رئیس جمهوری برای مدت سه روز عزای عمومی اعلام کرده است.
شبکه رادیویی سراسری 'دویچلند فونک' در پوشش خبری این رویداد گفت: اکبر هاشمی رفسنجانی در دوران ریاست جمهوری خود از سال 1989 تا 1997 از یک سو به انزوای کشور با جهان خارج پایان داد وازسوی دیگر بطور علنی از عادی شدن روابط با کشورهای خارجی دفاع کرد. وی مبتکر انجام گفت وگوهای اولیه بین ایران و آمریکا درباره آزادسازی اموال ایران که در آمریکا مسدود شده بودند به شمار می رفت که البته این مذاکرات راه به جایی نبرد.
شبکه سراسری تلویزیون ZDF آلمان در انعکاس خبر فوت وی اعلام داشت: رفسنجانی یکی از مهمترین نقش آفرینان انقلاب اسلامی 1979 و یکی از مقاوم ترین شخصیت های سیاسی ایران به شمار می رفت . او تا آخر عمر یکی از با نفوذترین سیاستمداران ایران محسوب می شد.
خبرگزاری آلمان از ایشان به عنوان متفکر وهدایت کننده انقلاب اسلامی یاد نمود و دراین رابطه ضمن اشاره به روابط نزدیک ایشان با امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری نوشت: آقای رفسنجانی در دوران زندگی سیاسی خود در مقاطع مختلف نیز به اوج سیاسی رسید.
روزنامه سراسری'فرانکفورتر آلگماینه'آلمان هم با پرداختن به این موضوع اینگونه نوشت که زندگی سیاسی آقای رفسنجانی سرشار از فراز و نشیب های فراوانی بوده است. ایشان وقتی در سال 1989 به ریاست جمهوری رسید فضای سیاسی کشور را گشود و از تکنوکرات ها برای اداره کشور دعوت کرد.
روزنامه'دی ولت' آلمان هم نوشت:حضور رفسنجانی از زمان انقلاب اسلامی سال 1979 در ایران سرنوشت ساز بود و از سال 1989 تا 1997 ریاست جمهوری این کشور را بر عهده داشت.
شبکه تلویزیونی NTV آلمان با پخش خبر مبسوطی در این زمینه گفت: آیت الله علی خامنه ای رهبر و حسن روحانی رئیس جمهوری ایران از فوت اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس جمهوری پیشین این کشور ابراز تالم و تاثر کرده اند.
روزنامه 'تاگس اشپیگل' با درج تصویری از ایشان نوشت: با فوت رفسنجانی یکی از آخرین بنیانگذاران جمهوری اسلامی که از سال 1979 به این سو اکثر پست های کلیدی در کشور را عهده دار بوده است ، از صحنه سیاست در ایران خارج می شود.
منبع: ایرنا