غلامعلی رجایی: رئیسی چاره ای جز به سرانجام رساندن مذاکرات وین ندارد
فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: «اکنون هم مانند آن زمانی که نیاز به توافق داشتیم، باید بدانیم که اگر مشکلات مبادلات بینالمللی ما حل نشود، حتی توان خرید واکسن را هم نداریم. تنها راه برای دولت آقای رئیسی این است که مذاکرات وین را به سرانجامی برساند تا تحریمها رفع شود».
به گزارش دیده بان ایران؛ محمدجواد ظریف آخرین گزارش برجامی را به مجلس ارائه داد تا اعلام کند که بعد از این مسئولیت با دولت بعد است. حتما خوب و بد ظریف را تاریخ قضاوت میکند اما تا اینجای میشود گفت که محمدجواد ظریف در عین حال که ناملایتیهای بسیاری را تجربه کرد اما برای تحقق منافع ملی ایران زحمات بسیاری کشید.
غلامعلی رجایی، فعال و تحلیلگر مسائل سیاسی درباره این موضوع به «نامهنیوز» گفت: «به هر حال عمر دولت آقای روحانی هم به سر آمد و قدرت دست به دست میشود اما حالا که دولت در آستانه رفتن است نباید با نگاهی مطلقاندیشانه با عملکرد هشتساله این دولت مواجه شویم. دولت روحانی حتما نقاط ضعف و قوتی با هم داشت که بخشی از ضعفهایش مربوط به خود دولت و بخشی از هم خارج از اراده بود؛ مانند تحریمها، کرونا، زلزله و به تازگی خشکسالی. حالا در میان تمام اعضای کابینه دو چهره شاخصتر از بقیه بودند؛ نخست آقای ظریف و دیگری آقای زنگنه که نقش آقای زنگنه در تأمین منافع نفتی ایران در اوپک بسیار مهم بود که چندان به آن توجه نشد».
این فعال سیاسی بیان کرد: «من اگر جای آقای رئیسی بودم ظریف را در مقامش ابقا میکردم زیرا او نیرویی است که علاوه بر متخصصبودن، هرچه در توان دارد برای کشورش میگذارد یا اگر امکان وزیری خارجه آقای ظریف در دولت آینده وجود ندارد، امیدواریم آقای رئیسی، آقای ظریف را به عنوان دستیار ارشد خود در حوزه سیاست خارجی منصوب کند».
او درباره نقش ظریف در انعقاد برجام هم اظهار کرد: «به نظر من برجام ربطی به وزارت خارجه نداشت. برجام تصمیمی حاکمیتی بود و فراتر از اختیارات و وظایف وزارت خارجه و حتی دولت بود. ایران چارهای نداشت جز آنکه بر سر مسائل هستهایاش با کشورهای غربی به یک نتیجه مشترک برسد که البته نتیجه بد هم نبود و دیدیم که بسیاری از شرکتهای اروپایی برای سرمایهگذاری به ایران آمدند و آرامآرام همه چیز به سمت بهبود میرفت که آمریکا از برجام خارج شد. ما یک بازی برد-برد را انجام دادیم و از ذیل بند هفت منشور ملل متحد که سایه جنگ را بر کشور افکنده بود، خارج شدیم».
او در پایان گفت: «در مجموع من آقای ظریف را یکی از مشاهیر نامآور عرصه دیپلماسی در هشت دهه اخیر ایران میدانم؛ فردی که بسیار صادق است و به گفته مقام معظم رهبری یک دیپلمات متدین است».