مهم ترین ویژگی دولت آینده در ایران چیست؟/ دولتی بدون جامعه مدنی و پایگاه مردمی در میان اقوام و گروه های اجتماعی
دولتِ بعد، دولتی بدون جامعه مدنی است؛ چنانکه در برنامه هیچکدام از نامزدهای راهیافته به رقابتهای انتخاباتی هم سخنی از جامعه مدنی نیست. این یعنی ما باز با دولتی روبهروییم که باوری به مردم در قالب جامعه مدنی ندارد و در پی جامعه تودهای است.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ دولتِ بعد، دولتی بدون جامعه مدنی است چنانکه در برنامه هیچکدام از نامزدهای راهیافته به رقابتهای انتخاباتی هم سخنی از جامعه مدنی نیست. این یعنی ما باز با دولتی روبهروییم که باوری به مردم در قالب جامعه مدنی ندارد و در پی جامعه تودهای است. پس در نهایت این دولت در بهترین حالت جامعه سیاسی مقتدری را شکل خواهد داد و تا حدودی هم چند سالی اوضاع اقتصادی سامان خواهد گرفت همین و بس.
جامعه مدنی فقط عرصه مبارزات طبقاتی نیست، بلکه حوزه همه مبارزات مردمی و دموکراتیکی است که از روشهای گوناگون همچون جنس، نژاد، نسل، انجمن محلی، منطقه و ملت بهره میگیرند و مردم براساسآن گرد هم میآیند... درون جامعه مدنی است که هژمونی طبقه مسلط از طریق مبارزات سیاسی و ایدئولوژیک ساخته میشود».
دولت پیشرو، دولت بدون هژمونی خواهد بود که در غیاب مردم کار مهمی از پیش نخواهد برد.
بنابر گزارش دیده بان ایران؛ شرق نوشته؛ اما بخت ناخواسته به اصلاحطلبان روی آورده است. آنان را به سمت مردم هل دادهاند و اینک بهترین زمان است که به صدای مردم تبدیل شوند. البته نه صدای اپوزیسیون. بین این صدا یعنی صدای مردم بودن و صدای اپوزیسیون راه پرخطری وجود دارد. اگر اصلاحطلبان به آن سمت نلغزند، میتوانند موج سوم اصلاحطلبی را به راه انداخته و خارج از قدرت، قدرت بیقدرتان را تجربه کنند.