کد خبر: 107028
A

اقرار جالب «مشرق نیوز» درباره انتخابات ۸۸/ احمدی نژاد پس از برگزاری انتخابات طرح داده بود که باید حدود ۶۰۰ و خرده‌ای نفر را دستگیر کرد

وب سایت نزدیک به محافل امنیتی می نویسد: از اقدامات قابل‌توجه احمدی‌نژاد طی انتخابات ۸۸ فشار بر شورای نگهبان جهت اعلام زودهنگام صحت انتخابات بود. کدخدایی با انتشار یادداشتی به درخواست عدم مهندسی انتخابات که احمدی‌نژاد در نامه‌ی به رهبری در سال ۱۳۹۶ به آن اشاره کرده بود پاسخ داد و خاطره‌ای از روز ۲۵ خرداد ۸۸ نقل کرد. خاطره‌ای از یک دیدار با احمدی‌نژاد که در آن رئیس‌جمهور وقت از کدخدایی خواسته بود تا هرچه سریع‌تر نتیجه انتخابات ۸۸ را اعلام کند. این درحالی است که مقام رهبری در جریان اعتراض به نتایج انتخابات ۸۸ صریحاً اعلام داشتند: «درعین‌حال به شورای محترم نگهبان تأکید شده که به مستندات ارائه شده از جانب کسانی که شبهه دارند حتماً رسیدگی شود و اگر در مواردی نیاز به بازشماری صندوق‌ها بود با حضور نمایندگان نامزدها انجام شود.»

اقرار جالب «مشرق نیوز» درباره انتخابات ۸۸/ احمدی نژاد پس از برگزاری انتخابات طرح داده بود که باید حدود ۶۰۰ و خرده‌ای نفر را دستگیر کرد

به گزارش دیده بان ایران؛ وب سایت تحلیلی مشرق نیوز در تازه ترین گزارش خود درباره انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری نوشت: مناظرات انتخابات سال ٨٨ نخستین دوره برگزاری مناظرات دو نفره کاندیداها بود که البته دیگر تکرار نشد. مقام رهبری مناظره‌های تلویزیونی در انتخابات ۸۸ را ابتکاری مهم و جالب ارزیابی کردند و در تبیین نکات منفی مناظره‌ها، به ایجاد کدورت و کینه، تکیه‌ بر شایعات، ضعف جنبه منطقی مباحث و احساساتی و عصبانی شدن طرفین مناظره اشاره کردند.

احمدی‌نژاد در این مناظره‌ها اتهامات اثبات نشده‌ای را مطرح کرد؛ افشاگری‌ رئیس دولت مستقر علیه مقامات سابق و اسبق. احمدی‌نژاد طی مناظرات خطاب به موسوی گفت: «پسرهای آقای هاشمی‌ رفسنجانی در کشور چه می‌کنند؟ پسرهای آقای ناطق‌ نوری چگونه میلیاردر شدند و در کشور زندگی می‌کنند؟ آقای ناطق چطور زندگی می‌کند؟ این‌ها حامیان شما هستند».

این بی‌اخلاقی احمدی‌نژاد باعث شد رهبری برخلاف رویه‌ی خود، در خطبه‌ی نماز جمعه‌ی ۸۸ تهران از هاشمی رفسنجانی و آقای ناطق نوری اسم آوردند: «بنده در نماز جمعه هیچ‌وقت رسمم نبوده است از افراد اسم بیاورم؛ اما اینجا چون اسم آورده شده است، مجبورم اسم بیاورم. به‌طور خاص از آقای هاشمی رفسنجانی، از آقای ناطق نوری من لازم است اسم بیاورم و باید بگویم». رهبر انقلاب اسلامی، با انتقاد از مواضع احمدی‌نژاد در طرح مباحثی درباره فساد مالی اطرافیان آقای هاشمی رفسنجانی و آقای ناطق نوری اظهار می‌کنند: «البته کسی، خود این آقایان را به فساد مالی متهم نکرد اما هر کس هر ادعایی در مورد بستگان آن‌ها نیز دارد نباید قبل از اثبات در مراجع و مجاری قانونی، در رسانه‌ها بیان کند، چراکه این‌گونه اقدامات در جامعه و به‌ویژه در اذهان جوانان، تلقی نادرست ایجاد می‌کند.»

به گزارش دیده بان ایران؛ رهبری با اشاره به شناخت بیش از ۵۰ ساله خود از آقای هاشمی رفسنجانی و خدمات وی به انقلاب و نظام افزودند: «آقای هاشمی رفسنجانی در دوران مبارزه با رژیم ستم‌شاهی از اصلی‌ترین و جدی‌ترین افراد نهضت و بعد از انقلاب هم از مؤثرترین شخصیت‌های همراه امام بوده و بارها تا مرز شهادت پیش رفته است ضمن اینکه پس از رحلت امام بزرگوار هم، تا امروز در کنار رهبری بوده است. آقای هاشمی قبل از انقلاب، اموال خود را صرف مبارزه می‌کرد و در سی سال اخیر هم با به عهده گرفتن مسئولیت‌های فراوان، در حساس‌ترین مقاطع در خدمت انقلاب و نظام بوده و هرگز از انقلاب برای خودش، مالی نیندوخته است و مردم باید به این حقایق توجه داشته باشند.»

رهبر انقلاب اسلامی، آقای ناطق نوری را نیز جزو شخصیت‌های خدوم انقلاب دانستند و افزودند در دل‌بستگی آقای ناطق به‌نظام و انقلاب هیچ شکی وجود ندارد: «در مورد آقای ناطق نوری هم همین‌جور. آقای ناطق نوری هم از شخصیت‌های خدوم انقلاب است؛ ایشان هم خدمات زیادی کرده و در دل‌بستگی ایشان به این نظام و انقلاب هیچ شکی نیست.»

فضای رقابتی شکل‌گرفته در آن برهه و خطرات فتنه‌ی ۸۸ برای انقلاب موجب شد این انتقادات صریح رهبری نسبت به بی‌اخلاقی‌های احمدی‌نژاد در طی مناظرات تلویزیونی دیده نشود. اما لازم به توضیح است که آقای احمدی‌نژاد نه‌تنها این رویه‌ی افشاگری‌های اثبات نشده‌ی خود را ترک نکرد بلکه در سال‌های بعد از ۸۸ نیز این روش غیراخلاقی را ادامه داد به‌طوری‌که عبارت «بگم بگم» در اصطلاحات سیاسی معاصر ایران به اسم ایشان گره‌خورده است.

یکی از شبهاتی که درباره نظرات مقام معظم رهبری نسبت به دولت احمدی‌نژاد وجود دارد، درباره نزدیکی نظر رهبر انقلاب به نظرات آقای احمدی‌نژاد در سال ۸۸ است. رهبر انقلاب در نماز جمعه تاریخی خود در ۲۹ خرداد ۱۳۸۸ می‌فرمایند: «من البته در موارد متعددی با آقای هاشمی اختلاف‌نظر داریم، که طبیعی هم هست؛ ولی مردم نباید دچار توهم بشوند، چیز دیگری فکر کنند. البته بین ایشان [هاشمی رفسنجانی] و بین آقای رئیس‌جمهور [احمدی‌نژاد] از همان انتخاب سال ۸۴ تا امروز اختلاف‌نظر بود، الان هم هست؛ هم در زمینه‌ی مسائل خارجی اختلاف‌نظر دارند، هم در زمینه‌ی نحوه‌ی اجرای عدالت اجتماعی اختلاف‌نظر دارند، هم در برخی مسائل فرهنگی اختلاف‌نظر دارند و نظر آقای رئیس‌جمهور [احمدی‌نژاد] به نظر بنده نزدیک‌تر است. »

این بخش از بیانات رهبر معظم انقلاب نشان می‌دهد که نظرات ایشان در سال‌ ۸۸ در سه حوزه‌ی مذکور «مسائل خارجی، نحوه‌ی اجرای عدالت اجتماعی و مسائل فرهنگی» به احمدی‌نژاد نزدیک‌تر بوده است تا هاشمی و البته این نزدیکی به معنای مطابقت تام و تمام نیست و اختلافاتی نیز بین نظرات مقام معظم رهبری و احمدی‌نژاد وجود داشته است.

 

فشار احمدی‌نژاد بر شورای نگهبان در سال ۸۸

این سایت حامی محمود احمدی نژاد پس از 12 سال می نویسد: از اقدامات قابل‌توجه احمدی‌نژاد طی انتخابات ۸۸ فشار بر شورای نگهبان جهت اعلام زودهنگام صحت انتخابات بود. کدخدایی با انتشار یادداشتی به درخواست عدم مهندسی انتخابات که احمدی‌نژاد در نامه‌ی به رهبری در سال ۱۳۹۶ به آن اشاره کرده بود پاسخ داد و خاطره‌ای از روز ۲۵ خرداد ۸۸ نقل کرد. خاطره‌ای از یک دیدار با احمدی‌نژاد که در آن رئیس‌جمهور وقت از کدخدایی خواسته بود تا هرچه سریع‌تر نتیجه انتخابات ۸۸ را اعلام کند. این درحالی است که مقام رهبری در جریان اعتراض به نتایج انتخابات ۸۸ صریحاً اعلام داشتند: «درعین‌حال به شورای محترم نگهبان تأکید شده که به مستندات ارائه شده از جانب کسانی که شبهه دارند حتماً رسیدگی شود و اگر در مواردی نیاز به بازشماری صندوق‌ها بود با حضور نمایندگان نامزدها انجام شود.»

 

مخالفت رهبر انقلاب با پیشنهادات احمدی‌نژاد برای برخورد با معترضان ۸۸

علیرضا زاکانی از مؤسسان جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی و نماینده مجلس شورای اسلامی، ناگفته‌هایی از حوادث سال ۸۸ را بعد از سال‌ها روایت می‌کند. ایشان از طرح‌های دولت احمدی‌نژاد برای سرکوب مخالفان پرده‌برداری می‌کند و اختلاف‌نظر رهبری با تیم احمدی‌نژاد در شیوه تعامل با مخالفان را بازگو می‌کند.

گزیده‌ای از اظهارات زاکانی را در ادامه می‌خوانید:

«آن موقع دولت طرحی را ارائه داد که در زمان فتنه حدود ۶۰۰ و خرده‌ای را بگیرند و گفتند این‌ها عوامل فتنه هستند، باید دستگیر شوند و رهبری مخالفت کردند. این‌ها ۶۰۰ و خرده‌ای را حدود ۱۹۰ نفر کردند و اسامی را اعلام و باز رهبری معظم انقلاب مخالفت کردند. مجدد ایده جدیدی توسط دوستان آقای احمدی‌نژاد بیان شد که از شهرستان‌های اطراف چهار میلیون نفر بیاوریم و این‌ها که در تهران هستند، جمع کنیم و رهبری مخالفت کردند. این‌ها چیزی است که کسی بیرون نمی‌گوید و رهبری دنبال این بودند که از طریق آرامش و پاسخگویی به همه سؤالات مردم این اعتماد و سرمایه اجتماعی نسبت به نظام حفظ شود و نظام وظیفه دارد نوکری مردم را بکند. نظام به دنبال حل بحران ۸۸ به روش‌های اقناعی بود.  رهبری هم به همه فرمودند روشن کنید رأی این‌ها کجاست. رهبری پیغامی که می‌دادند می‌گفتند کسانی که هستند، پاره تن ما هستند. نگاه ایشان به معترضان حتی چنین بود. درباره معترضان می‌گفتند این‌ها پاره تن ما هستند و تعدی نشود»

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر