کد خبر: 106078
A
در جلسه هیات دولت مطرح شد:

حسن روحانی: واکسن برای کل ملت رایگان است/مردم به کسی که مانع رفع تحریم می شود،‌ رای نمی دهند

رئیس‌جمهور گفت: واکسن برای کل ملت رایگان خواهد بود و بانک مرکزی غیر از آنچه خریده ایم ۱۰۰ میلیون دلار اضافه برای واکسن روی میز گذاشته است.

حسن روحانی: واکسن برای کل ملت رایگان است/مردم به کسی که مانع رفع تحریم می شود،‌ رای نمی دهند

به گزارش دیده بان ایران؛ حسن روحانی در جلسه امروز هیات دولت با اشاره به روز ارتش گفت: ۲۹ فروردین ۱۳۵۸ با فر مان حضرت امام روز ارتش نام گذاری شده و آن روز روزی بود که در سراسر ایران مردم تظاهرات باشکوهی را انجام دادند و شعار «ملت فدای ارتش» سر دادند و ارتشی‌ها هم که شرکت کردند، در پاسخ شعار «ارتش فدای ملت» دادند  و توطئه بسیار بزرگی که گروه‌هک‌ها برای انحلال ارتش طراحی کرده بودند، برای همیشه نابود شد. ارتش با ویژگی‌های جدیدی در آن روز توسط امام احیا شد و چند روز بعد در ۲ اردیبهشت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تاسیس فرمودند.

وی با تاکید بر اهمیت این دو فرمان امام خمینی(ره) گفت: اگر اقدام امام برای احیای ارتش در پایان فروردین و تاسیس سپاه در ابتدای اردیبهشت نبود و جنگ به ما تحمیل می‌شد،‌ چه فاجعه بزرگی در تاریخ کشور به وجود می‌آمد. همه کارهای امام بر مبنای حکمت، خرد، مصلحت و حسابی بود که ایشان برای آینده کشور داشتند.

وی افزود: این دو فرمان برای امنیت ملی بسیار حائز اهمیت است چرا که بعد از حضور مردم که در بحث امنیت اول هستند؛ ‌ارتش و سپاه هستند که نقش بسیار مهمی دارند. من هم به ارتش و هم به سپاه و به همه پرسنل که در این مدت خدمت کردند و حماسه آفریدند و شهید شدند و پرسنل فداکار که این ایام که در همه مقاطع هر کجا نیاز بوده، ارتش و سپاه در صحنه بودند و تلاش کردند؛ ما به این دو نیروی مسلح و نیروی انتظامی افتخار می‌کنیم؛ برای ایثارها، تلاش‌ها و فداکاری‌هایی که نسبت به ملت انجام دادند.

روحانی با بیان اینکه سخن اصلی امروز ما نسبت به سه تصمیمی است که ما دیروز در ستاد اقتصادی دولت گرفته‌ایم،‌ نخستن موضوع را بخش کشاورزی دانست و گفت: کشاورزی برای ما در در مباحث رشد اقتصادی کشور و اشتغال سر جای خودش مهم است اما در امنیت غذایی بسیار مهم است. 

وی با اشاره به اینکه حدود ۱۰۵ روز تا پایان دولت مانده است، خاطر نشان کرد:‌ باید برنامه‌ریزی برای این ۱۰۵روز داشته باشیم ؛ چه این دولت و چه دولت‌های بعدی باید این دوران را دوران پسا کرونا ببینیم؛در دی و بهمن ۹۸ کشورها و بعد ما گرفتار ویروس کرونا شدیم و برای آنزمان برنامه می شد؛‌ امروز باید جهان پس از کرونا را ببینیم.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه سلامت مردم جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است، گفت: نه تنها ما که متخصص نیستیم بلکه متخصصان نیز فکر می‌کردند به دلیل پیشرفت علم، دانش و پزشکی و اقدامات فراوانی که در این زمینه انجام گرفته دوران بیماری های مسری، عفونی و اپیدمی تمام شده است و مربوط قرن‌های پیش بود و دیگر بشر به رشد و کمال رسیده است و در درمان قدم‌هایی را برداشته که دیگر ما مبتلا نمی‌شویم؛ و فکر می‌کردیم برخی از بیماری های مسری و فوری به تاریخ پیوسته و دیگر تکرار نمی شود. 

وی ادامه داد: اما امروز باید جهان پس از کرونا را ببین یعنی بهداشت و سلامت را به عنوان مسئله اول و در نظر بگیریم که هر زمان ممکن است با یک اپیدمی یا پاندمی مواجه شویم. حال همین پاندمی که نزدیک به یک سال و نیم است گرفتار آن هستیم و نمی‌دانیم که پایان آن کجاست و و کی تمام می شود.

وی با اشاره به جهش ویروس کرونا اظهار داشت: هنوز نمی‌دانیم آیا واکسن این مسئله را به طور کامل حل می‌کند، یا نمی‌کند؛‌ از این مسائل هیچ چشم انداز روشن، قطعی و صد درصد هنوز نداریم. با این ویروس تقابل می‌کنیم گاهی ما غالب می‌شویم و گاهی ویروس؛ با موج‌‌های اول و دوم و سوم  و حالا بشر مواجهه با موج چهارم این ویروس هستند؛که بسیار نگران آن هستیم.

روحانی با تاکید بر این که مسئله سلامت برای ما بسیار مهم است، گفت:‌ خداوند توفیق داد و هدایت کرد و از مسائل اساسی که در دولت یازدهم انجام شد طرح تحول سلامت اجرا شد؛ اگر این طرح نبود ما حریف این بیماری نمی‌شدیم. کل تخت‌های بیماری قبل از این دولت حدود ۹۰ هزار تخت بوده است اکنون ۱۳۶ هزار است، یعنی ۴۶ هزار تخت اضافه شده بیش از ۵۰ درصد اضافه شده است تلاش ما این است که ۱۰ تا ۱۳ هزار تخت دیگر را اضافه کنیم.

روحانی اظهار کرد: در دنیای الکترونیک تحولات بزرگی را شاهد هستیم که امروز در فضای مجازی زندگی مردم، کسب و کار مردم و شغل مردم مطرح است و دولت یازدهم پهنای باند را ۳۲ برابر افزایش داد بنابراین یک تحول بزرگ ایجاد شد و حتی در دوران کرونا آموزش و پرورش و آموزش عالی نیز در بستر فضای مجازی فعالیت کردند. دولت الکترونیک، اقتصاد دیجیتال و فعالیت های الکترونیکی از مسائل پسا کروناست. 

رئیس جمهور گفت: یکی دیگر از مسائل مهم در بحث پساکرونا، مسأله مواد غذایی است. ما در تولید گندم می‌توانستیم خودکفا شویم و گندم مورد نیاز مردم را به دست آوریم البته در مقطعی خودکفایی عام در کشور رخ داد و گندم را صادر کردیم. خوشبختانه در حوزه خودکفایی مواد غذایی حرکت بسیار مثبتی آغاز شده است. بیش از ۳۰ میلیون تن مواد غذایی و محصولات کشاورزی اضافه شده است. بیش از ۳۰ درصد افزایش در عرض ۷ سال داشتیم. 

وی با بیان اینکه کشاورزی ما در این مدت مدرنیزه شد، افزود: تمام نیازمندی‌ها و نهاده‌‎هایی که بخش های کشاورزی نیاز دارند،‌ تأمین شد. در زمینه آب که مهمترین معضل ماست، کار عظیمی انجام دادیم هم در زمینه سدسازی و هم در زمینه کانال سازی و هم در زمینه زه‌کش‌ها، دولت کار بزرگی انجام داده است. مردم ما بدانند در دولت یازدهم و دوازدهم ۵۷ سد بزرگ ملی به پایان رسیده است و تا پایان دولت گلخانه‌ها سه برابر خواهد شد.

رئیس دولت بیان کرد: نیروی انسانی در بخش کشاورزی باید مهارت لازم داشته باشد و هم باید از حالت سنتی به دوره‌های مدرن وارد شود و هم باید نشاط و روحیه لازم برای کار و فعالیت داشته باشد. در عین حال باید کشاورز به گونه‌ای باشد که فعالیت سودده داشته باشد. برای اینکه کشاورز ما بتواند زندگی بهتری داشته باشد، بنابراین خودکفایی و تشویق کشاورز برای ما بسیار مهم است.

روحانی از آغاز دولت یازدهم که گندم ۴۰۰ تومان بوده،‌ امروز قیمت گندم ۴ هزار تومان است یعنی قیمت گندم ۱۰ برابر شده است. کمک های فراوان دیگری نیز به کشاورزان شده است و هم محصول و هم قیمت چند برابر شده است. امسال شرایط ما شرایط خوبی نیست و ما در خشک سالی هستیم و امیدواریم سال آینده شرایط بهتر باشد.

وی اضافه کرد: دیروز تصمیم گرفتیم برای اینکه کشاورزان را تشویق کنیم، علاوه بر ۴ هزار تومانی که برای قیمت گندم تعیین شده است، هزار تومان هم به عنوان جایزه کسانی که سریع تر گندم را در اختیار دولت قرار می‌دهند نیز در نظر گرفتیم که عملاً ۵ هزار تومان است. به نظر من امروز کشاورز ما نسبت به سال ۹۲ با نشاط بهتری فعالیت خواهد کرد.

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر