فعال سیاسی اصلاح طلب: نداشتن کاندیدا بهتر از حمایت از کاندیدای اجاره ای است
علی محمد نمازی گفت: «به نظر من امکان استفاده از کاندیدای استیجاری و نیابتی وجود ندارد منشور تهیه شده در نهاد اجماع ساز بر این موضوع تاکید دارد و اصلاحطلبان با توجه به اینکه آسیبهای این کار را قبلا دیدهاند، سراغ نامزد اجارهای نمیروند. به نظر من به عنوان یک اصلاحطلب نداشتن کاندیدا بهتر از حمایت از کاندیدای استیجاری است».
به گزارش دیده بان ایران، کنارهگیری سیدحسن خمینی از کانداتوری در پی مشورت گرفتن از رهبری جریان اصلاحات را به تکاپو انداخته است. اصلاحطلبان باید هرچه سریعتر گزینهای را بیابند که به اندازه او امکان اجماعسازی داشته باشد و از ظرفیتهای لازم برای تصدی سمت ریاست جمهوری نیز بهرهمند باشد.
در همین راستا شاهد داغ شدن بازار گمانهزنی درباره نامزد اصلاحطلبان هستیم. اولین نامی که به ذهنها رسید محمد جواد ظریف بود و برخی از رسانهها نیز از احتمال نامزد شد لیدر اصلاحات یعنی سید محمد خاتمی گفتند!
علی محمد نمازی، عضو حزب کارگزاران، در پاسخ به اینکه پلن بی اصلاحطلبان چیست و بعد از سید حسن خمینی سراغ چه کسی میروند؟ گفت: «اصلاحطلبان بر اساس رسالتی که بر دوش دارند و علیرغم همه بیمهریهایی که به آنان شده است، هنگام هر انتخاباتی تلاش کردهاند که بتوانند فعال باشند، تنور انتخابات را گرم کرده و زمینه مشارکت حداکثری را فراهم کنند. در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز قطعا چنین خواهند کرد»
وی افزود: «اصلاحطلبان اولا نهاد اجماع سازی را ساختهاند که نهاد بسیار خوبی است و میتواند از تفرقه و پراکندگی جلوگیری کند و دوما به دنبال معرفی و حمایت از نامزی با ویژگیهای لازم هستند. در این راستا نیز تلاشهایی انجام شد و به این جمع بندی رسیدند که از سید حسن آقای خمینی دعوت کنند تا در عرصه حضور یابد و از ایشان حمایت کنند. کارها نیز داشت خوب پیش میرفت. پیشبینی میشد که اصولگرایان روی آقای رئیسی توافق کنند و اصلاحطلبان نیز با حمایت از سید حسن خمینی زمینه یک انتخابات رقابتی با مشارکت قابل قبول را فراهم کنند، اما این اتفاق افتاد و مقام رهبری صلاح ندانستند که ایشان کاندیدا شوند».
نمازی در توضیح اینکه برنامه اصلاحطلبان در این مرحله چیست؟ گفت: «تا جایی که مطلع هستم احزاب اصلاحطلب و اعضای مجمع فعالیتهای خود را به صورت جدی آغاز کردهاند و به دنبال نامزدی هستند که هم مورد ائتلاف باشد و هم توانمندیهای لازم را داشته باشد تا به مطالبان مردم پایبند باشد. ضمن اینکه باید امکان رایآوری هم داشته باشد. تلاش میشود تا توجه به محدودیتهایی که به واسطه فرایند تایید صلاحیتها دارند، بتوانند فردی را بیابند که هم این ویژگیها را داشته باشد و هم از فیلتر شورای نگهبان عبور کند».
نمازی گفت: «از اینکه چه کسانی تا کنون مطرح شدهاند بی خبر هستم، اما خبر دارم که درحال تلاش برای پیدا کردن فرد مورد نظر هستند و تا وقتی که به جمعبندی نرسند دست از تلاش برنداشته و کنار نمیکشند».
وی در پاسخ به اینکه شرایط موجود چقدر میتواند در تجدید نظر آقای ظریف و کاندیداتوری او اثر داشته باشد؟ گفت: «قطعا هر احتمالی مطرح است. در شرایطی هم که پیش آمده اصلاحطلبان بیشتر احساس نیاز میکنند که برای پاسخگویی به دهنکجیهای اسرائیل و همقطاران و متحدانش در عرصه حضور داشته باشند لذا احتمال دارد که آقای ظریف هم از نظر خود صرف نظر کند. به هر حال رایزنیها با او ادامه خواهد داشت».
وی درباره نگاه کارگزاران در این شرایط نیز گفت: «حزب کارگزاران که از ابتدا آقای محسن هاشمی را به عنوان گزینه داشت و در کنار او ظریف را هم مطرح کرده بود. اکنون قطعا حزب هم فعالانهتر عمل میکند ضمن اینکه آقای مهندس جهانگیری هم از جمله گزینههای احتمالی است که با او رایزنیهایی میشود. به اضافه اینکه ممکن است اصلاحطلبان حتی سراغ افرادی بروند که تا کنون اسمی از آنان مطرح نبوده، اما ویژپیهای لازم را دارند».
نمازی در واکنش به تحلیل برخی رسانههای اصلاحطلب مبنی بر افزایش احتمال کاندیداتوری سید محمد خاتمی نیز گفت: «جواب درست را در این باره که آقای خاتمی نامزد میشوند یا خیر باید از خود ایشان گرفت و من نمیتوانم حدسی بزنم، اما بدیهی است که او از گزینههای تراز اول اصلاحطلبان است و با ایشان گفتگوهایی خواهد شد. اصرار اصلاحطلبان این است که بتوانند در این انتخابات به شکل موثر و مفید وارد عرصه شوند».
این فعال سیاسی اصلاحطلب در پاسخ به اینکه امکان برگشت سر خانه ائتلاف چقدر است؟ گفت: «به نظر من امکان استفاده از کاندیدای استیجاری و نیابتی وجود ندارد منشور تهیه شده در نهاد اجماع ساز بر این موضوع تاکید دارد و اصلاحطلبان با توجه به اینکه آسیبهای این کار را قبلا دیدهاند، سراغ نامزد اجارهای نمیروند. به نظر من به عنوان یک اصلاحطلب نداشتن کاندیدا بهتر از حمایت از کاندیدای استیجاری است».
منبع: نامه نیوز