از انفجار بزرگ تا خرابکاری در نطنز/ نیویورک تایمز: ایران برای بازگشت به نقطه پیش از انفجار، ۹ ماه زمان لازم دارد
نتانیاهو فیلمی از دیدار خود با مقامهای موساد (سازمان اطلاعات و عملیات ویژه)، شینبت، (سازمان اطلاعات و امنیت داخلی)، و ارتش اسرائیل، را منتشر کرده است. او در متنی که برای این ویدیو نوشته، از تلاشهای دستگاههای امنیتی و نظامی در مقابله با ایران تشکر کرده است.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان روز گذشته در این رابطه گفت: «در بخشی از قسمتهای برق مجتمع شهید احمدی روشن قطع برق رخ داده و حادثهای اتفاق افتاده است که این امر در دست بررسی است.»
او تاکید کرد که این حادثه تلفات انسانی نداشته اما درباره آن که این اتفاق ناشی از خرابکاری بوده گفت باید بررسی بیشتری صورت گیرد.
این حادثه در شرایطی رخ داد که روز شنبه در مرکز هسته ای نطنز مجتمع مونتاژ سانتریفیوژهای پیشرفته افتتاح شد.
مرکز تازه افتتاح شده جایگزین تاسیساتی شده بود که سال گذشته در عملیات خرابکارانه آسیب دید.
این شائبه وجود داشت که اتفاق تازه هم خرابکارانه بوده باشد. ساعتی پس از تائید حادثه در نطنز سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس این شائبه را تقویت کرد.
مالک شریعتی در توئیتی نوشت: «این اتفاق در سالگرد روز ملی فناوری هستهای و در خلال تلاش ایران برای وادار کردن غربی ها به لغو تحریمها بسیار مشکوک به خرابکاری و نفوذ است.»
همزمان رسانههای اسرائیلی از احتمال نقش موساد در این حادثه خبر دادند. رسانههای اسرائیلی اعلام کردند که این حادثه در نتیجه "حمله سایبری" بوده است.
حمله سایبری به مراکز هستهای ایران موضوع تازهای نیست. چند سال پیش ویروس استاکس نت لطمه زیادی به تاسیسات هستهای ایران زد.
روزنامه جروزالم پست مدعی شده است اتفاقی که در تاسیسات نطنز افتاده "حادثه" نبوده و خسارات آن "بسیار سنگینتر" از آن است که مقامهای ایران میگویند.
جروزالمپست افزود بر اساس گزارشها به نظر میرسد این حادثه در پی یک حمله سایبری، و احتمالا از سوی اسرائیل، صورت گرفته باشد.
در همین حال نخست وزیر اسرائیل در تازهترین اظهارات خود درباره ایران، گفت که بزرگترین وظیفه دستگاههای اطلاعاتی و نظامی این کشور مقابله با ایران است.
نتانیاهو فیلمی از دیدار خود با مقامهای موساد (سازمان اطلاعات و عملیات ویژه)، شینبت، (سازمان اطلاعات و امنیت داخلی)، و ارتش اسرائیل، را منتشر کرده است. او در متنی که برای این ویدیو نوشته، از تلاشهای دستگاههای امنیتی و نظامی در مقابله با ایران تشکر کرده است.
نهایتا شب گذشته علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی بحث "خرابکارِی" را تائید کرد و آن را نمونه "تروریسم هستهای" دانست.
صالحی گفت: «ایران ضمن محکوم کردن این حرکت مذبوحانه بر ضرورت بر خورد جامعه بینالمللی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی با این تروریسم هستهای تاکید میکند.»
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه ایران حق خود را برای اقدام علیه عاملان و آمران و مباشران محفوظ میداند، افزود: «ایران همچنین برای ناکام گذاشتن چنین تحرکات مذبوحانهای، با جدیت گسترش صنعت هستهای و تلاش برای رفع تحریمهای ظالمانه را پیگیری میکند.»
در همین حال محسن رضایی نیز در توئیتی خبر از آتش سوزی در نطنز داده، البته مقامات رسمی تاکنون این موضوع را تائید نکرده اند.
از سوی دیگر سرپرست گروه فنی بررسی حادثه به «نورنیوز» رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی گفت: "اخباری که از سوی برخی رسانههای خارجی در خصوص علت حادثه امروز در مجتمع غنیسازی نطنز منتشر شده صرفا فضاسازی رسانهای است و پایه و اساس واقعی ندارد."
او تاکید کرد احتمالات ممکن درباره این حادثه در دست بررسی است.
صالحی می گوید حادثه نطنز "تروریسم هستهای" است
ادعای نیویورک تایمز
در همین راستا روزنامه نیویورکتایمز به نقل از دو منبع اطلاعاتی مدعی شد که حادثه نطنز یک انفجار بزرگ بود که سیستم برقرسانی این مجموعه را به کلی از کار انداخته است.
این گزارش که بر پایه اظهارات مقامات اطلاعاتی آمریکایی و اسرائیلی بدون اشاره به نام آنها منتشر شده است، حادثه مورد اشاره در تاسیسات هستهای ایران را به اسرائیل نسبت میدهد و ادعا میکند بر اثر این رخداد ضربه شدیدی به توانایی ایران در غنیسازی اورانیوم وارد آمده است.
ارزیابی این مقامات حاکی از آن است که ایران برای بازگشت به نقطهای که پیش از این انفجار در آن قرار داشت، دستکم ۹ ماه زمان لازم دارد.
بیشتر بخوانید: ادعای نیویورکتایمز : انفجار در نطنز موجب انهدام تاسیسات برق سانتریفیوژها شده است
بیشتر بخوانید: کانال ۱۳ اسرائیل مدعی شد: حمله امروز در نطنز به وسیله ماده منفجره دفن شده بود