واکنش نعمت احمدی به اظهارت رفراندومی اخیر روحانی/ تاریخ آقای رئیس جمهور را نخواهد بخشید
این حقوقدان نوشت: تاریخ آقای رئیس جمهور را نخواهد بخشید، زیرا بیان درد میکند، بخش اعظم درمان به دست خود اوست. یکی از این مشکلات را برابر مقررات قانونی به عنوان مشکل رفراندومی مطرح کنید و پس از انجام تشریفات به مجلس ارجاع بدهید. شاید مجلس به خواسته دولت عمل نکند، ایرادی ندارد اما گفتار درمانی و بیان درد انجام نشده و برای درمان اقدام شده است.
به گزارش دیده بان ایران؛ نعمت احمدی با انتشار مطلبی در روزنامه آرمان نوشت: زمانی بانکها برای حسابهای سپرده خود جوایزی در نظر میگرفتند. چندی پیش طنزی در جامعه متداول بود که فردی پیوسته از امام رضا(ع) درخواست میکرد تا در این قرعهکشیها برنده جایزهای شود. این فرد هرروز به صحن مطهر رفته و با زاری همین خواسته را تکرار میکرد. روزی مشغول ندبه و زاری بود که فردی به خواب او آمد و گفت تو اول برو حسابی در بانک باز کن، بعد از امام درخواست مساعدت کن تا برنده شوی. رئیس جمهوری پیوسته از رفراندوم صحبت میکند و اصل 59 قانون اساسی نیز میگوید تحت شرایطی میتوان قانون اساسی را مورد همه پرسی قرار داد. آقای رئیس جمهور در جایگاه فردی قرار گرفته که هرروز دعا میکند تا حساب او برنده شود، آقای رئیس جمهور اقدام کنید! رئیس جمهور، برابر اصل 59 قانون اساسی یکی از مشکلات لاینحلی که از طریق قانونگذاری قوهمقننه وجود دارد را مطرح کند، درخواست بدهد و پرونده رفراندوم را راه بیندازد.
8 سال است که آقای رئیس جمهور به مناسبتهای مختلف آرزوی برنده شدن حساب خود را بیان مطرح میکند اما حسابی افتتاح نمیکند. اخیرا آقای ظریف در کلاب هوس صحبت کرده و گفتند اگر پرونده برجامی ایران همین امروز نیز حل و فصل شود، قادر نخواهیم بود مشکلات را رفع کنیم، زیرا به FATF نپیوستهایم. یک مشکل نیز آن است که ابتدا ایران برای بازگشت به تعهدات برجامی اقدام کند یا آمریکا، سیستم بانکی ما نیز مشکل دیگری است. بعضی بانکهای ما با وجود ادعای بانکداری اسلامی بهرههایی میگیرند که بانکهای هیچ کشور لامذهبی در دنیا آن را از مردم دریافت نمیکنند. مقام معظم رهبری نیز در شعار سال به مانعزدایی اشاره کردند. اولین مشکل همین سیستم بانکی ماست. تمامی این سخنان بدان منظور مطرح شد که سوال کنیم، چه کسی باید این مشکلات را رفع کند؟ موارد نامبرده مشکلاتی است که ذیل آنها میتوان اجرای اصل 59 قانون اساسی را مطالبه کرد. تاریخ آقای رئیس جمهور را نخواهد بخشید، زیرا بیان درد میکند، بخش اعظم درمان به دست خود اوست. یکی از این مشکلات را برابر مقررات قانونی به عنوان مشکل رفراندومی مطرح کنید و پس از انجام تشریفات به مجلس ارجاع بدهید. شاید مجلس به خواسته دولت عمل نکند، ایرادی ندارد اما گفتار درمانی و بیان درد انجام نشده و برای درمان اقدام شده است.
در این صورت کسان دیگری مانع درمان شدهاند. آقای رئیسجمهور باید این را بداند که تاریخ بازی سختگیری است و در متون تاریخی ما خواهد ماند که آقای رئیس جمهور در طول 8 سال ریاست جمهوری خود، چون حقوقدان بود و بیش از دیگران درد را از مجرای قانونی میفهمید، بیش از سایرین وظیفه داشت درمان را محقق کند اما تن به این اقدام در عمل و رسما نداد. با توجه به وجود دوگانگی میان دولت و سایر بخشهای کلان حاکمیت، خصوصا مجلس یازدهم، امکان اجرایی رفراندوم تحت هیچ شرایطی میسر نیست. باید دو سوم نمایندگان مجلس با درخواست رفراندوم موافقت کنند، هر یک از موضوعاتی که پیشتر در این مقوله بیان شد و دهها موضوع دیگر مانند قاچاق فزاینده کالا که در پیام نوروزی مقام معظم رهبری نیز بدان اشاره شد، باید از طریق رفراندوم بررسی شود. با این مجلس، اصل 59 قانون اساسی امکان تحقق عملی ندارد اما تاریخ گناه را به گردن رئیس جمهور خواهد انداخت. آقای روحانی نه مانند مرحوم آیتا... هاشمی رفسنجانی دارای آن کاریزمای خاص است، نه مانند آقای خاتمی از حمایت جریان اصلاحات بهرهمند خواهد بود و نه مانند آقای احمدینژاد با نگاه پوپولیستی خود طیف هوادارانی دارد، بنابراین پس از دوران ریاست جمهوریاش تنهاترین رئیسجمهور خواهد بود. برای اینکه حداقل تاریخ او را در موضوعی مانند رفراندوم در موضع مظلوم بشناسد، نه در موضع منفعل، در مدت باقیمانده از دولت دوازدهم، رفراندوم را مطرح کرده و به صحن مجلس بفرستد. آن زمان مجلس میماند و قضاوت تاریخ.