خباز: برای دبیرکلی حزب اعتماد ملی فقط روی «مهدی کروبی» اجماع داریم
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی گفت: کاری به رد صلاحیتها نداریم و در حزب کار قانونی خود را انجام میدهیم.
به گزارش دیده بان ایران؛ محمدرضا خباز درباره اینکه با رد صلاحیت مهدی کروبی توسط وزارت کشور، این حزب چه فرد یا افرادی را برای جانشینی وی دبیرکلی در نظر دارد؟ گفت: حزب اعتماد ملی روز جمعه سومین جلسه شورای مرکزی را با محوریت رد صلاحیت برگزار میکنیم. اگر چه صحبتهای اولیه توسط برخی اعضا با وزارت کشور انجام شده اما در این زمینه هنوز به نتیجه نرسیدیم.
این عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی افزود: رد صلاحیت کروبی وجه قانونی ندارد. به همین دلیل حزب اعتماد ملی از همه ابزارها برای اثبات صحبتهای خود در برابر اقدام کمیسیون ماده ۱۰ احزاب استفاده میکند. تا قبل از این موضوع حزب روند عادی خود را طی میکند اما با وقوع این اتفاقات فعالیتهای مختلف حزب فعالتر شد و به همین دلیل سومین جلسه سیاستگذاری و شورای عالی را برگزار میکند که نتیجه آن را سخنگوی حزب اعلام میکند.
خباز در واکنش به اینکه گفته شده سخنگوی حزب اعتماد ملی هم رد صلاحیت شده، بااینوجود چه کسی نتایج جلسات حزب را اعلام میکند، تصریح کرد: درست است که گرامیمقدم رد صلاحیت شده اما ما کاری به رد صلاحیتها نداریم و در حزب کار قانونی خود را انجام میدهیم.
وی با تأکید بر اینکه از نظر اعضای حزب اعتماد ملی اسماعیل گرامیمقدم، سخنگوی این حزب است، اظهار کرد: در حقیقت نظر حزب بر این است که برای وزارت کشور برای رد صلاحیت اعضای این حزب باید مستنداتی را ارائه کند، که اگر این کار را کند به دلیل اینکه اکثریت اعضا قانونگذار بودند، با قانون مخالفت نمیکنند اما اگر قرار باشد سلیقهای افراد را رد صلاحیت کنند نباید سکوت کرد؛ بنابراین ما در حزب کار خود را انجام میدهیم و برای رفع این عمل در حد توان و با استفاده از ظرفیت قانونی تلاش خواهیم کرد.
خباز با اشاره به سازوکار حزب اعتماد ملی برای انتخابات ۱۴۰۰ ادامه داد: البته حزب اعتماد ملی برای انتخابات آینده فعالیت میکند و در این راستا با نهاد اجماعساز هماهنگ است.
این چهره اصلاحطلب در خصوص اینکه حزب اعتماد ملی به غیر از کروبی فرد دیگری را برای دبیرکلی در نظر دارد؟ متذکر شد: در ابتدا باید رفع ظلم کنیم چراکه فلسفه وجودی حزب بر روی امربهمعروف و نهیازمنکر حاکمان قرار دارد، به همین دلیل ابتدا باید بر اساس فلسفه وجودی خود عمل کنیم؛ بنابراین در مرحله اول فقط بر روی کروبی بهعنوان دبیرکل بحث میکنیم و در این زمینه بر روی هیچ فرد دیگری بحث نمیکنیم. لذا همه تلاش خود را میکنیم که جلوی این اقدام شکل گرفته در برابر حزب را بگیریم.
خباز در واکنش به اینکه در دولت موردحمایت اصلاحطلبان، احزاب اصلاحطلب محدود میشوند، خاطرنشان کرد: این دولت تدبیر و امید است و دولت اصلاحات نیست. البته اینکه با حمایت اصلاحطلبان بر روی کار آمد بحث دیگری است. روحانی اصلاحطلب نیست کما اینکه از ابتدا عضو جامعه روحانیت مبارز و درنتیجه اصولگرا بوده است. البته در دولت خود از اصلاحطلبان از جمله بنده هم استفاده کرد. البته این به این معنی نیست که همه استانداران و وزرا اصلاحطلب هستند. اصلاحطلب دولت خاتمی است اما دولت روحانی در پُستهای مدیریتی خود از دو جریان اصلاحطلب و اصولگرا استفاده کرد.
این عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی همچنین افزود: البته ناگفته نماند که کاندیدای اصلاحطلبان در سال ۹۲ عارف بود که با پیشنهاد خاتمی کنارهگیری کرد تا رأی اصلاحطلبان با اعتدالگرایان همکاسه شود که این پیشنهاد نتیجه داد.
خباز در بخش دیگری از صحبتهای خود، در مورد اینکه با توجه به عدم عضویت عارف در نهاد اجماعساز، تا چه اندازه امکان پیروزی وی در انتخابات وجود دارد؟ تصریح کرد: عارف عمداً عضو نهاد اجماعساز نشد. در حال حاضر در نهاد اجماعساز داور است و کسی که خودش بازیگر است نمیتواند عضو باشد لذا کاندیداها نباید عضو نهاد اجماعساز باشند چراکه این با عقل جور در نمیآید.
این چهره اصلاحطلب در پایان در پاسخ به اینکه عارف سال ۹۲ ضمن عضویت در شعسا، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شد، یادآور شد: روشی که عارف در حال حاضر برای حضور در انتخابات پیش گرفته، منطقیتر است.
منبع: انا