کد خبر: 10194
A
آخرین اخبار انتخابات ۹۶ در هفته گذشته ؛

اعتماد ملی درگیر حاشیه ها/ تکذیب استعفای منتجب نیا / میرسلیم؛ کاندیدای موتلفه/ احتمال کاندیداتوری یک زن از طرف اصولگرایان

این هفته حزب اعتماد ملی بیشترین اخبار اصلاح‌طلبان را به خود اختصاص داده بود. از شایعه کناره‌گیری قائم‌مقام این حزب گرفته تا تکذیب آن و استعفای دبیر کل این حزب / اصولگرایان هم با تشکیل جبهه مردمی انقلاب اسلامی و حضور مرضیه وحیددستجردی در این تشکل، شائبه احتمال کاندیداتوری یک زن را در انتخابات آینده ایجاد کردند.

اعتماد ملی درگیر حاشیه ها/ تکذیب استعفای منتجب نیا /  میرسلیم؛ کاندیدای موتلفه/ احتمال کاندیداتوری یک زن از طرف اصولگرایان

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران، مشخص شدن اعضای ستاد انتخابات کشور، استعفای دبیر کل حزب اعتماد ملی برای بهتر شدن نحوه تعامل این حزب با شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان و تشکیل جبهه مردمی انقلاب اسلامی از سوی تعدادی از اصولگرایان مهمترین اخبار انتخاباتی این هفته بودند.

اعتماد ملی و دخالت شورای سیاست گذاری 

در هفته‌ای که گذشت حزب اعتماد ملی با حاشیه های فراوانی روبرو بود. شایعه استعفای منتجب نیا، مصاحبه های متناقض  اعضاء   و طرح ادعای دخالت برخی از اعضای شورای سیاست گذاری در  حزب اعتماد ملی از جمله اخباری بود که این هفته برخی اعضای حزب اعتماد ملی در اختیار دیده بان ایران قرار می دادند.  ابتدا شایعه شد رسول منتجب‌نیا قائم‌مقام این تشکل به دلیل آن‌چه اختلاف نظر با شورای مرکزی در نحوه تعامل با شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان خواند استعفا داده است و دو روز بعد هم مهدی کروبی دبیر کل محصور این حزب از سمتش کناره‌گیری کرد. اما چندی بعد حزب اعتماد کلی اعلام کرد به طور کل بحث استعفای منتجب نیا مطرح نبوده و آنچه خبرگزاری ایلنا به نقل از اسماعیل گرامی مقدم منتشر کرده است کذب می باشد.محمد مختاری از اعضای این تشکل شایعه استعفای منتجب نیا را نادرست ارزیابی کرد وی مدعی شد آنچه تحت عنوان نامه به دست دبیرکل رسیده است گلایه های منتجب نیا قائم مقام این حزب بود. 

 

 

تکذیب استعفای منتجب نیا 

 

روابط عمومی حزب اعتماد ملی پس از انتشار مصاحبه اسماعیل گرامی مقدم اعلام کرد که هیچ گاه منتجب نیا استعفا نداده بلکه نامه ای گلایه آمیز به دبیر کل حزب منتشر کرده است.منتجب‌نیا خواهان فعالیت مستقل اعتماد ملی از شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان بودکه اکثریت شورای مرکزی این حزب نظر مخالف منتجب‌نیا را داشتند.

فردای شایعه استعفای منتجب‌نیا، حزب اعتماد ملی با صدور اطلاعیه‌ای تاکید کرد که تاکنون هیچ‌گونه تصمیمی در خصوص چگونگی تعامل یا عدم‌تعامل با شورای سیاست‌گذاری در هیچ‌یک از ارکان خود اتخاذ نکرده است.

در بخشی از این بیانیه آمده است: «ضمن احترام ویژه برای تمامی اعضا و ارکان حزبی به عنوان سرمایه‌های گرانقدر این حزب، از آنجایی که بر اساس اساسنامه و آیین‌نامه‌های این حزب، مرجع صدور بیانیه‌ها دفتر سیاسی و فراتر از آن شورای مرکزی است، از همه همراهان و ارکان حزب اعتماد ملی انتظار می‌رود به عنوان شخص و رکن و نهاد این حزب تا تشکیل و برگزاری جلسه شورای مرکزی و تصمیم این شورا در مورد چگونگی تعامل با شورای سیاست‌گذاری اظهار نظری ننمایند.»

پس از  این بیانیه، دبیر کل حزب اعتماد ملی طی نامه‌ای استعفای خود را به اعضای شورای مرکزی این حزب اعلام کرد.

حسین کروبی به خبرنگار دیده بان ایران گفته بود : استعفای مهدی کروبی به خاطر اختلافات اخیر در شورای مرکزی حزب اعتماد ملی بوده است. در این شرایط کروبی ترجیح داد خود اعضای شورای مرکزی درباره جهت‌گیری این حزب در انتخابات ۹۶ همراهی یا عدم همراهی با شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان تصمیم بگیرند. اکنون شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در مورد قبول یا رد استعفای دبیر کل این حزب تصمیم خواهد گرفت.

در همین زمینه سخنگوی حزب اعتماد ملی گفت: در جلسه شورای مرکزی حزب اعتماد ملی موضوع استعفای دبیرکل این حزب بررسی می‌شود. بر اساس مصوبه مورخه ۲۴ آذر ۹۵، جلسه شورای مرکزی اعتماد ملی روز ۱۰ دی برگزار می‌شود.

 

وقتی باز هم صحبت های سخنگوی اعتماد ملی تکذیب شد 

هر چه به روز جمعه نزدیک می شدیم همگان انتظار داشتند جلسه حزب اعتماد ملی برگزار شود. اما برخلاف مصاحبه اسماعیل گرامی مقدم با ایسنا و ایلنا ؛ حزب اعتماد ملی باز هم اعلام کرد جمعه جلسه ای تشکیل نمی شود!

 

 

 

اصلاح طلبان و روحانی 

 

یک عضو شورای عالی انتخاباتی اصلاح‌طلبان این شورا را به بهترین جا برای تصمیم‌گیری در مورد سیاست‌های انتخاباتی اصلاح‌طلبان دانست و عنوان کرد: اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری به دنبال همصدایی و رسیدن به کاندیدای واحد هستند.

عبدالکریم حسین‌زاده همچنین اظهار کرد: چارچوب و ساختار نظرات فراکسیون از شورای عالی اصلاح‌طلبان بیرون می‌آید. در حال حاضر هم فراکسیون، پنج نماینده در شورای عالی انتخاباتی اصلاح‌طلبان دارد و قطعا چه آقای روحانی و چه هر کس دیگری در فضای کاملا تک‌کاندیدایی حضور پیدا خواهد کرد و تمام تلاش ما این است که از تشتت و چنددستگی جلوگیری شود و هم‌افزایی به وجود آید.

نایب‌رئیس فراکسیون امید افزود: ما خودمان را جزیره جدایی نمی‌دانیم که بخواهیم جداگانه تصمیم بگیریم بلکه سعی می‌کنیم یک تصمیم جمعی اتخاذ کنیم. تصمیمات فراکسیونی ما مختص داخل مجلس است اما تصمیمات کلی در فضای جمعی و کلی‌تر اتخاذ خواهد شد.

 

 

اصلاح‌طلبان فعلا گزینه‌ای جز روحانی برای انتخابات ندارند

 

سخنگوی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری به یک گزینه واحد خواهند رسید گفت که نظر اکثریت اصلاح‌طلبان بر آقای روحانی است و فعلا گزینه دیگری غیر از ایشان مطرح نیست.

بهرام پارسایی افزود: در حال حاضر سه نفر از اعضای فراکسیون امید عضو شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان هستند و دو نفر دیگر از اعضای فراکسیون هم از قبل در آنجا عضویت داشتند. لذا دوستان به نمایندگی از ما در شورا حضور دارند، پس بدون شک فراکسیون امید هم درباره انتخابات ریاست‌جمهوری ورود خواهد کرد.

 

دل‌چرکین شدن روحانی برای حضور در انتخابات

 

معاون پارلمانی وزیر کشور دولت اصلاحات یادآور شد: در سال۸۷ برخی از بزرگان کشور به آقای احمدی‌نژاد توصیه می‌کردند که برنامه‌های خود را به صورت پنج یا شش ساله تدوین کند. این مساله به معنای این بود که بزرگان دوست داشتند ریاست‌جمهوری آقای احمدی‌نژاد ادامه داشته باشد. این در حالی است که کسی به آقای روحانی توصیه نمی‌کند برنامه‌های بلندمدت و پنج ساله تدوین کند.

سیدمحمود میرلوحی در گفت‌وگویی دل‌چرکین شدن روحانی برای حضور در انتخابات را مطرح کرد و گفت: اصولگرایان خطاب به آقای روحانی عنوان می‌کنند که شما تنها ۵۰.۷ رای داشته‌اید و بقیه آرا متعلق به اصولگرایان بوده است. با این حال اصولگرایان این مساله را مطرح نمی‌کنند که بقیه آرا نیز متعلق به یک نفر و یک گروه سیاسی نبوده، بلکه به گروه‌های مختلفی تعلق داشته است. شرایط به گونه‌ای پیش رفت که آقای روحانی به‌ شدت از این وضعیت و حضور در انتخابات آینده دل‌چرکین شدند. از سوی دیگر آقای روحانی قصد داشتند در اصلاح کابینه تغییرات جدی‌تر و بیشتری صورت بدهند که با مشاهده این هجمه‌ها از تغییرات بیشتر پرهیز و تنها به تغییر سه وزیر اکتفا کردند.

وی همچنین عنوان کرد: رئیس دولت اصلاحات همواره به اصلاح‌طلبان توصیه می‌کند که دیدگاه‌های حمایتی خود را نسبت به دولت آقای روحانی ادامه بدهند. حتی در یکی از دیدارهایی که ایشان با آقای روحانی داشتند به آقای روحانی عنوان کرده بودند که مراقب هجمه‌های اصولگرایان علیه دولت باشند و به راحتی میدان را خالی نکنند.

 

معرفی کاندیدای نهایی جبهه مستقلین و اعتدالگرایان تا نیمه بهمن

 

رئیس جبهه مستقلین و اعتدال‌گرایان از معرفی کاندیدای نهایی این تشکل سیاسی برای انتخابات ریاست‌جمهوری تا ایام دهه فجر خبر داد.

قدرتعلی حشمتیان با بیان این‌که جبهه مستقلین و اعتدال‌گرایان کاندیدای خود را برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده در ایام دهه فجر معرفی خواهد کرد، گفت: جبهه مستقلین و اعتدالگرایان از مجلس پنجم کار خود را آغاز کرد و در هر دوره انتخابات بازسازی شد و امروز نیز برای انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا در حال توسعه است تا نهایتا هم‌زمان با سال‌روز پیروزی انقلاب اسلامی و در ایام دهه فجر کاندیدای قطعی خود را برای انتخابات معرفی کند.

 

احتمال کاندیداتوری یک زن از طرف اصولگرایان؟

 

در جناح اصولگرا هم موتلفه همچنان بر معرفی کاندیدای حزبی اصرار دارد و از طرفی همه اصولگرایان ضمن این‌که از وحدت سخن می‌گویند هرکدام معتقدند کاندیدای مورد نظر آن‌ها احتمال موفقیت بیشتری در انتخابات آینده دارد.

 

 

میرسلیم؛ کاندیدای موتلفه

 

این در حالی است که محمدنبی حبیبی دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با بیان این‌که «چه ائتلافی بین نیروهای انقلاب صورت بگیرد یا نگیرد ما در انتخابات حضور خواهیم داشت»، گفت: اگر ائتلافی بین نیروهای انقلاب صورت گرفت، ما تلاش می‌کنیم در جلسات ائتلاف، با استدلال هایی که داریم، از آقای میرسلیم دفاع کنیم تا او به عنوان نامزد موتلفه اسلامی در فرآیند ائتلاف مورد قبول قرار گیرد.

 

امیدواری به وحدت اصولگرایان

 

قائم‌مقام جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به انتخابات آینده ریاست‌جمهوری اظهار امیدواری کرد که اصولگرایان بتوانند در امتداد ائتلاف جریان اصولگرا در انتخابات ۹۴ به وحدت برسند. آن جمع منتخبی که همواره در جریان اصولگرا نقش عمده و اصلی داشتند در حال فکر کردن و تلاش هستند تا بتوانند به مدلی برای وحدت برسند تا هر زمان به کاندیدای واحدی رسیدند همه اصولگرایان از این کاندیدا حمایت کنند که خبر آن ان‌شاء‌الله در روزهای آینده منتشر خواهد شد.

محمد ناظمی‌اردکانی همچنین اظهار کرد: تدابیری در امتداد ائتلاف جریان اصولگرا که در انتخابات گذشته مجلس صورت گرفت در حال انجام است که آن تجربه به صورت کامل‌تر در ارتباط با انتخابات ریاست‌جمهوری آینده اتفاق بیفتد و امیدواریم در همین راستا اصولگرایان به وحدت برسند.

 

اصولگرایان کاندیدای زن معرفی می‌کنند؟

 

پس از صدور اولین بیانیه جبهه نیروهای انقلاب اسلامی، یکی از اعضایی که در مصاحبه‌ای، توضیحات بیشتری درباره ماهیت این جبهه ارائه داد، مرضیه وحیددستجردی وزیر بهداشت احمدی‌نژاد بود. حضور مرضیه وحید دستجردی در جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی، به عنوان اولین عضویت وی در یک تشکل سیاسی این شایعه را ایجاد کرد که او فارغ از تمامی تعارفات سیاسی، با اهدافی انتخاباتی تلاش می‌کند تا به بهانه رساندن صدای نارضایتی افرادی که وی از آنان به عنوان مردم نام می‌برد، بار دیگر به عرصه سیاسی و قدرت در کشور بازگردد و احتمال دارد اصولگرایان یک زن را به عنوان رقیب روحانی مطرح کنند.

این وزیر دولت دوم احمدی‌نژاد درباره این جبهه تازه‌تاسیس تاکید کرد: جبهه نیروهای مردمی انقلاب اسلامی، یک تشکل فراجناحی و حتی فرااصولگرایی است. هیچ‌کدام از افراد عضو این تشکل را که ببینید روی پیشانی‌شان اصولگرایی ننوشته است.

مرضیه وحید دستجردی در پاسخ به این سوال که آیا این جبهه برای انتخابات ریاست‌جمهوری برنامه دارد؟ اظهار کرد: جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی اهدافی خیلی بلندتر از انتخابات ریاست‌جمهوری دارد. واقعا نمی‌خواهیم کشور دستخوش برخی از مسائل شود.

وی همچنین یادآور شد: بالاخره مثل بقیه تشکل‌ها برای انتخابات ٩٦ هم همان‌طور که مجبوریم غذا بخوریم مجبور هستیم رای بدهیم و کار و فعالیت هم داشته باشیم. این مسائل جزو چیزهای جدایی‌ناپذیر از زندگی است. اگر از من در مورد کاندیدای تشکل بپرسید به شما خواهم گفت که این تشکل از پایین به بالاست. مجامع عمومی باید تشکیل شوند و بعد نظرات مردم از پایین به بالا جمع‌آوری شود.

 

مشخص نشدن کاندیدای اصولگرایان در این مقطع طبیعی است

 

نائب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری، مشخص نشدن کاندیدای اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری در مقطع فعلی را موضوعی طبیعی خواند و اظهار کرد: با توجه به تجارب انتخابات گذشته، گزینه‌های مطرح در سه ماه آخر انتخابات تعیین می‌شوند، که بر همین اساس در حال حاضر اصولگرایان در مرحله اجماع برای رسیدن به گزینه واحد هستند.

محسن کوهکن در ادامه خاطرنشان کرد: تجربه انتخابات گذشته ریاست‌جمهوری در دوران آقایان خاتمی، احمدی‌نژاد و روحانی نشان می‌دهد که همه اتفاقات در سه ماهه آخر رخ می‌دهد، به طوری که اگر پنج ماه قبل از برگزاری انتخابات به این آقایان می‌گفتند قرار است رئیس‌جمهور شوند، باور نمی‌کردند. بر این اساس با توجه به فرآیند گذشته انتخابات مشخص نشدن کاندیدای اصولگرایان در انتخابات آینده موضوع غیرمنتظره‌ای نیست و هنوز وقت داریم.

 

فروزنده: کاندیدای یکتا می‌تواند رقیب جدی روحانی باشد

 

لطف‌الله فروزنده از اعضای هیات موسس جبهه یکتا گفت: کاندیدای نهایی ما می‌تواند به عنوان رقیب جدی آقای روحانی مطرح باشد. ما بر این باور هستیم رویکردی که در دولت آینده باید وجود داشته باشد این است که از بن دندان به اسلام، ارزش‌ها، منابع و امکانات کشور اعتقاد داشته باشد و به طور جدی کار کند. همچنین کاندیدای نهایی ما می‌تواند به عنوان رقیب جدی آقای روحانی مطرح باشد.

معاون پارلمانی دولت محمود احمدی‌نژاد دربارهبا احتمال نامزدی رستم قاسمی از سوی یکتا اظهار کرد: در حال حاضر هیچ چیز مشخص نیست و تصور ما این است، مقدمات قطعی شدن کاندیدا به این نحو باشد که ابتدا گفتمان خدمت با رویکرد انقلابی حاکم و برنامه‌ها مطرح شود و طبیعتا پس از طرح برنامه‌ها مشخص خواهد شد که چه گزینه‌هایی برای این که برنامه‌های مربوطه را ایفا کنند، توانمند هستند.

 

جبهه یکتا برای انتخابات هنوز وارد تعیین مصادیق نشده است

 

سخنگوی جبهه یکتا گفت: برای انتخابات هنوز وارد تعیین مصادیق نشده‌ایم و امیدواریم در جلسه آینده شورای مرکزی جبهه یکتا به جمع‌بندی مورد نظرمان دست یابیم.

سیدمحمد حسینی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد در میان اعضای شورای مرکزی جبهه یکتا برای انتخابات، اظهار کرد: جلسات جبهه یکتا با موضوع انتخابات به صورت مرتب برگزار می‌شود اما هنوز وارد تعیین مصادیق در این زمینه نشده‌ایم.

 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر