حامیان قالیباف در قم به دنبال ممانعت از حضور «ابراهیم رئیسی» در انتخابات/ انشقاق در اصولگرایان با رمز دو صفر
قصه اصولگرایان اما درست نقطه مقابل اصلاح طلبان است. آنها به گفته فعالان خود یک مینی بوس نامزد دارند که اگر بر سر یک گزینه واحد و اجماع ساز به توافق نرسند با مشکلات جدی روبرو خواهند شد و چه بسا دعوای خانوادگی آنها از رقابت های دوره های گذشته هم گسترده تر شود.
به گزارش دیده بان ایران؛ چند ماهی بیشتر به انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نمانده و هر چه به این مارتن حساس قرن تازه نزدیک می شویم اختلاف های درونی دو رقیب اصلی یعنی جریان اصولگرا و اصلاح طلب برای رسیدن به یک گزینه واحد بیش از پیش نمایان می شود.
اصلاح طلبان در این بین با راه انداختن یک نهاد اجماع ساز تحت عنوان «جبهه اصلاح طلبان ایران» با اذن بر اینکه شانس قابل توجه ای برای پیروزی در این انتخابات ندارند برای حفظ ظاهر هم که شده نشان می دهند که برای سال آینده برنامه دارند، اما واقعیت این است که آنها می دانند در نهایت باید تن به یک گزینه ائتلافی بدهند تا لااقل به با تبعات پس از تحریم انتخابات مواجه نشوند.
قصه اصولگرایان اما درست نقطه مقابل اصلاح طلبان است. آنها به گفته فعالان خود یک مینی بوس نامزد دارند که اگر بر سر یک گزینه واحد و اجماع ساز به توافق نرسند با مشکلات جدی روبرو خواهند شد و چه بسا دعوای خانوادگی آنها از رقابت های دوره های گذشته هم گسترده تر شود.
همانطوریکه پیشتر دیده بان ایران از تلاش برخی از نزدیکان حجت الاسلام ابراهیم رئیسی برای فراهم ساختن حضور او در انتخابات ریاست جمهوری خبر داده بود (اینجا) حالا برخی اخبار رسیده حاکی از این است که در نقطه مقابل هم اطرافیان قالیباف در قم برای راضی کردن مراجع جهت ممانعت از ورود رئیسی به انتخابات در حال رایزنی هستند تا ماندن رئیسی در قوه قضاییه را به سود نظام معرفی کنند.
اما به نظر می رسد تا اینجای کار تلاش حجت الاسلام علم الهدی برای راضی کردن مراجع برای تکلیف کردن حضور در انتخابات به رئیسی جلوتر از رقبای داماداش است.
این در حالی است که اصولگرایان اعتقاد دارند که اگر میان انقلابیون اختلاف بشود در انتخابات ریاست جمهوری جریان انقلابی شکست خواهد خورد و کار به دست دیگران میافتد و در این شرایط این به صلاح کشور نیست.
خبرگزاری yjc وابسته به صداوسیما هم روز گذشته با انتشار گزارشی نسبت به عواقب این تنش در بین اصولگرایان هشدار داده است و با انتشار مطلبی تحت عنوان " وقتی دو پادشاه در اقلیم اصولگرایان نمیگنجند." به اختلاف بین شورای ائتلاف و شورای وحدت در جبهه اصولگرایان اشاره کرده و نوشت: ممکن است وجود شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و شورای وحدت نتیجه برعکس داده و به ضرر اصولگرایان تمام شود.
از سوی دیگر حسین شریعتمداری که هفته گذشته در اظهاراتی جنجال برانگیز درباره سفر محمدباقر قالیباف به مسکو و پیام رهبری به پوتین و انتقاد از بزرگنمایی این سفر از سوی اطرافیان رئیس مجلس گفته بود که "با اطلاع عرض می کنم" قالیباف برای انتقال پیام رهبر به مسکو نرفته است." در شماره امروز کیهان در دفاع از ابراهیم رئیسی نوشت: مسئولان عراقی علاوهبر اشتیاق به ملاقات با آقای رئیسی اصرار داشتند که حضور ایشان با ضیافت همراه باشد که در عرف سیاسی نشانه اوج احترام به میهمان است. انبوهی از مردم عراق با برپایی تجمعات و برگزاری راهپیمایی به استقبال جناب رئیسی آمده بودند و آقای رئیسی بدون کمترین تکلف و بیرون از تشریفات مرسوم، به میان مردم رفت و همراه آنان راهپیمایی کرد و به خوشوبش با تودههای مردم پرداخت. (اینجا)
روزنامه کیهان که در انتخابات معمولاً نظرش به نظر مسئولان عالی رتبه نظام نزدیک است به نظر می رسد در نحوه پوشش دو سفر اخیر محمدباقر قالیباف به روسیه و ابراهیم رئیسی به عراق صراحتاً موضع خودش را اعلام کرده است و آنچه که باقی می ماند اعلام نتیجه نهایی گزینه مورد نظر توسط اصولگرایان است که شاید سرآغازی باشد بر انشقاق آنها در آغاز قرن تازه و اتفاقاتی که قرار است مردم شاهد آن باشند.
منبع: دیده بان ایران