کد خبر: 100932
A

جلال جلالی زاده: نباید کاری کنیم افرادی مانند واعظی پست بگیرند

جلال جلالی‌زاده، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در انتقاد از نهاد اجماع ساز جدید گفت: «متاسفانه شاهدیم که اهل سنت، به خصوص بلوچ‌ها یا در خراسان، ترکمن صحرا و جنوب کسی از اهل سنت حاضر نیست. بر این اساس می‌بینیم که در یک نهاد اجماع‌ساز نیز به آنان بی‌توجهی شده است».

جلال جلالی زاده: نباید کاری کنیم افرادی مانند واعظی پست بگیرند

به گزارش دیده بان ایران؛ اصلاح طلبان نهاد اجماع‌ساز جدید را شکل داده اند و قرار است به جای شورای عالی سیاست‌گذاری در این انتخابات تصمیم گیری کند، اما ایرادات و انتقاداتی به آن وارد است. به نظر می‌رسد که جریان سیاسی اصلاحات حداقل تا دو، سه هفته دیگر هم درگیر رفع نواقص موجود در نهاد مورد بحث باشند و تازه اگر ایرادات فعلی که عموما هم حول محور اشخاص حقیقی است، رفع شود کار به تصمیمات انتخاباتی خواهد رسید.
اینکه نهاد مورد نظر موفق به ایجاد اجماع و معرفی کاندیدای نهایی اصلاح‌طلبان خواهد شد یا نه هنوز معلوم نیست، اما آنچه که از حالا مشخص و عیان است اتفاق نظر اصلاح‌طلبان زیر چتر این تشکل برای عدم حمایت از لاریجانی است. در واقع اینطور می‌توان برداشت کرد که نهاد اجماع ساز جدید اگرچه هنوز با ابهامات و ایرداتی مواجه است، اما اولین تصمیم انتخاباتی خود را گرفته و تکلیف اصلاح‌طلبان را تا حدی مشخص کرده است.
عدم حمایت از علی لاریجانی یا هر گزینه غیراصلاح‌طلب دیگر تا کنون مورد حمایت اکثر اصلاح‌طلبان بوده و این امیدواری را ایجاد می‌کند که حتی اگر مشکلات دیگر حل نشده باقی بماند و یا اجماع نهایی حاصل نشود، این جریان قادر باشد با چند کاندیدای اصلاح‌طلب و به صورت مستقل وارد رقابت‌های انتخاباتی ۱۴۰۰ شود.
حال باید منتظر ماند و دید که اصلاح‌طلبان در رفع ایرادات و ابهامات نهاد جدید چطور عمل کرده و به چه نتیجه‌ای می‌رسند. جلال جلالی زاده، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، اما به ثمربخشی این نهاد اجماع‌ساز جدید امید چندانی ندارد. او در گفت‌وگویی می‌گوید: «این نهاد اجماع‌ساز اگر بتواند که همه احزاب اصلاح طلب را فراگرفته و همچنین بتواند اقوام و مذاهب را در خود جای دهد و نمایندگان و شخصیت‌های اثرگذار نیز در آن حاضر باشند، احتمال اثرگذاری و موفقتیت دارد، اما اگر این طور نباشد و قرار باشد که عده خاصی تصمیم گیرنده باشند؛ نمی‌تواند موفق شود».
جلالی‌زاده در پاسخ به اینکه آیا ایرادات وارده به نهاد جدید در فرصت باقی مانده تا انتخابات رفع شده و فرصت استفاده از آن به عنوان سازوکار انتخاباتی تعیین کننده، فراهم می‌شود یا خیر؟ گفت: «با توجه به اینکه در مراحل آغازین کار هستیم می‌توان امیدوار بود که نواقص کار در فرصت باقی‌مانده رفع شود. به خصوص که کلا فضای انتخابات سرد است و بیش از این هم نمی‌تواند انتظار داشت. به هر صورت می‌توان انتظار داشت که در یک ماه باقی مشکلات موجود رفع شود و نهاد اجماع‌ساز آماده تصمیم‌گیری برای انتخابات شود».
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب رویکرد این نهاد بر مبنای عدم حمایت از کاندیدای غیراصلاح‌طلب را مثبت ارزیابی کرد و گفت: «این تصمیم که به نظر می‌رسد مورد نظر نهاد اجماع‌ساز جدید است، تصمیم خوبی است. به نظر من اصلاح طلبان چه موفق بشوند که رای آورند و چه موفق نشوند، باید مستقل عمل کنند. نباید این طور باشد که مثل دو دوره گذشته دولتی روی کار بیاید و افرادی مثل واعظی سمت بگیرند که نهایتا به همه حمایت‌ها لگد بزند و بگوید که اصلاح‌طلبان هیچ نقشی نداشته‌اند».

منبع: نامه نیوز

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر