کد خبر: 100637
A

قاسم میرزایی نیکو: مجلس یازدهم چگونه ظرف یکماه توانسته طرح اصلاح قانون انتخابات را بنویسد؟

تهران- ایرنا- عضو کمیسیون شوراهای مجلس دهم درباره اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری، بااشاره به بررسی برنامه کاندیداها توسط شورای نگهبان گفت: برنامه را باید مردم انتخاب کنند،نه شورای نگهبان و وقتی کاندیداها ملزم شوند برنامه‌شان را برای بررسی به شورای نگهبان بدهند،عملا این انتخاب را از مردم می‌گیریم.

قاسم میرزایی نیکو: مجلس یازدهم چگونه ظرف یکماه توانسته طرح اصلاح قانون انتخابات را بنویسد؟

به گزارش دیده بان ایران؛ قاسم میرزایی نیکو در یک وبینار که با حضور او و محمدحسن آصفری، نماینده مجلس یازدهم برگزار شد، بررسی اصلاحیه قانون انتخابات در مجلس یازدهم را شتابزده خواند و توضیح داد: این مجلس خرداد امسال آغاز به کار کرد و در تیر ماه، حدود ۴۰ نفر این طرح را ارائه کردند و نمی‌دانم در این فرصت یک ماهه، چگونه برای تدوین این طرح کارشناسی کرده‌اند.

وی اظهار کرد: ما چهار انتخابات داریم که قوانین هر کدام ایراداتی دارد و بارها مورد اصلاحات جزئی قرار گرفته و نمی‌دانم چه می‌شود که تا انتخابات ریاست جمهوری نزدیک می‌شود، مجلس وارد ورق زدن و اصلاح قانون می شود! همین قانون انتخابات ریاست جمهوری  به قدری اصلاح شده که به راحتی نمی‌توان متوجه آن شد. اما ما یک بار برای همیشه می‌توانیم تحت نظارت متولیان امر و مقام معظم رهبری و مطابق با سیاست‌های کلی ابلاغی و قانون اساسی، مشکلات قوانین هر چهار انتخابات را با هم حل کنیم.

نماینده سابق دماوند در بیان سابقه اصلاح قانون انتخابات گفت: با کار کارشناسی دو ساله تیم سیاسی هیات دولت که با حضور نمایندگانی از کمیسیون شوراها و امور داخلی انجام شد، اصلاحات برای همه انتخابات‌ها در قالب قانون جامع انتخابات با ۶۲ صفحه و ۱۵۶ ماده و دو پیوست قوانین انجام و ۸/۱۱/۹۷ به مجلس داده شد. اما با انتخابات مجلس و دو سه طرح که نمایندگان درباره استانی شدن انتخابات مطرح کردند، هم‌زمان شد و به نتیجه نهایی نرسید.

میرزایی نیکو ادامه داد: درست است که مجلس جدید می‌تواند از ابتدا اقدام به بررسی و اصلاح قوانین بپردازد، اما ای کاش این قانون جامع را مورد توجه قرار می داد و به جای تصویب تنها ۱۰ ماده، کل ابعاد را طبق آن لایحه بررسی می کرد.

ایرادات کمیته نظارت مجمع تشخیص بر قانون جدید

عضو سابق کمیسیون شوراهای مجلس در پاسخ به سوالی درباره مصداق ایرادات کمیته نظارت مجمع تشخیص مصلحت و شورای نگهبان گفت: آن گونه که مطلعید، قبل از این که شورای نگهبان درباره  اصلاحیه جدید نظر بدهد، کمیته نظارت مجمع تشخیص مصلحت وارد شده و نقدهایی را به آن ارائه کرده است. با صحبتی که با دوستان داشتم، یکی محدودیت سن است که هیچ جای قانون به آن اشاره نشده و دیگری دعوت کاندیداها برای ارائه برنامه، سه ماه قبل از ثبت نام است. همچنین گفته شده که تعیین معیارهای مدیر و مدبر بودن، از اختیارات شورای نگهبان است و نمی توان آن را محدود کرد.

میرزایی نیکو در بیان پیش‌بینی از سرنوشت این اصلاحیه در بررسی شورای نگهبان گفت: فکر می‌کنم اصل این طرح را مرکز پژوهشهای شورای نگهبان تهیه کرده است، با این حال تصور می کنم شورای نگهبان آن را رد می کند.

وی توضیح داد: من این تجربه را دارم که در تک تک مراحل بررسی قانون انتخابات استانی، یکی از اعضای پژوهشکده شورای نگهبان حضور داشت و بحث با نظرات او پیش می‌رفت. با این حال شورای نگهبان از آن مصوبه ۱۱ ایراد گرفت و آن را رد کرد. به همین دلیل رد این اصلاحیه هم عجیب نیست.

بعید می‌دانم اصلاحیه به انتخابات ۱۴۰۰ برسد

آخرین سوال  درباره این بود که آیا این قانون به انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ می‌رسد یا نه، که نماینده سابق دماوند گفت: این اصلاحیه که برای بررسی در اختیار شورای نگهبان است، با تصحیح این شورا به مجلس برمی‌گردد. اما وقتی بودجه در مجلس مطرح است، باید بدون توقف بررسی شود و پایان کار بودجه در اسفند است و با توجه به این رفت و برگشت‌ها، بعید است اصلاحیه مذکور به انتخابات این دوره برسد، مگر این که فورس ماژور شود و مجلس انقلابی بخواهد انقلاب دیگری بکند، و الا بعید می‌دانم به انتخابات ۱۴۰۰ برسد.

منبع: ایرنا

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر