کد خبر: 96048
A

نقش هورمون‌های جنسی در کنترل بیماری کرونا

محققان دانشگاه ایلینوی واقع در آمریکا دریافتند هورمون‌های جنسی در جلوگیری از بروز علایم کووید ۱۹ نقش موثری ایفا می‌کنند.

نقش هورمون‌های جنسی در کنترل بیماری کرونا

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ از پایگاه خبری ساینس‌دیلی، بر اساس تحقیقات دانشگاه ایلینوی واقع در آمریکا هورمون‌های استروژن و پروژسترون و یک متابولیت فعال مرتبط با این هورمون‌ها موسوم به الوپرگنانولون دارای خواص ضدالتهابی هستند و کارکرد سلول‌های ایمنی را تغییر می‌دهند، همچنین موجب تولید بیشتر پادتن‌ها شده و ترمیم سلول‌های بافت پوششی سیستم تنفسی را تسریع می‌کنند. در ادامه آمده است این هورمون‌ها گیرنده ACE۲ را که در واقع درگاه ورود ویروس جدید کرونا (SARS-CoV-۲) به درون ارگانیسم‌ها است، مهار می‌کنند و از این طریق مانع بروز علایم کووید ۱۹ می‌شوند.

 

هورمون‌های جنسی در واقع هورمون‌های استروییدی هستند که با گیرنده‌های استروژن تعامل می‌کنند و در بروز صفات و رفتارهای جنسی نقش دارند. مهمترین انواع این هورمون‌ها شامل استروژن و تستسترون هستند که به ترتیب در بروز صفات زنانه و مردانه نقش دارند.

 

محققان احتمال می‌دهند تفاوت در آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در زنان و مردان و شدت این بیماری در این افراد متاثر از هورمون‌های جنسی است.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Trends in Endocrinology and Metabolism منتشر شده است.

 

ویروس کرونا موسوم به « کوید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شرکت فایزر آمریکا روز ۱۹ آبان ماه امسال اعلام کرد که این شرکت به واکسن کرونا دست یافته و واکسن تا ۹۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر عمل کرده است.

شرکت مدرنا، که یک شرکت آمریکایی است هم روز دوشنبه ۲۵ آبان ماه اعلام کرد که واکسن تولیدی این شرکت برای کرونا تا حدود ۹۵ درصد موثر بوده و ایمنی ایجاد کرده است.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر