هشدار یک متخصص بیماریهای عفونی؛ کرونا در خوزستان بیداد میکند؛ تهران در وضعیت قرمز / اکثر افراد تا آخر ۱۴۰۰ به کرونا مبتلا میشوند / مردم سفر نروند
مسعود مردانی متخصص بیماریهای عفونی با تاکید بر اینکه کرونا هنوز تمام نشده است، نسبت به عادی تلقی کردن شرایط از سوی مردم هشدار داد و گفت: جدی نگرفتن توصیههای بهداشتی و عدم فاصلهگذاری فیزیکی و اجتماعی میتواند منجر به افزایش موارد بیماری، بستری و مرگومیر بیشتر شود.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ دکتر مسعود مردانی با بیان اینکه برخی از مردم تصور میکنند کرونا تمام شده است، گفت: متاسفانه علیرغم روند کاهشی بیماری در کل کشور، در چند استان از جمله استانهای تهران، خوزستان، سمنان و حتی مازندران و گیلان دوباره موارد جدید بیماری رو به افزایش است. مردم باید بدانند کرونا تمام نشده است و در استانی مانند استان خوزستان بیداد میکند.
- دلیل طغیان کرونا در خوزستان
مردانی با اشاره به اینکه این روند میتواند نشانگر آغاز موج دوم بیماری باشد، تصریح کرد: در مناطقی که پیش از این مردم کمتر به کرونا مبتلا شدند و آنتیبادی حفاظت کننده در بدنشان وجود ندارد، این روند مشاهده میشود.
این متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری اظهار کرد: استان خوزستان در اسفند و فروردین ماه موارد بیماری فوقالعاده پایینی داشتند، اما اکنون با اینکه یکی از توجیهات در مورد بیماری کرونا این بود که با گرم شدن هوا، از بین میرود ولی موضوعی که اکنون در حال رخ دادن به ویژه در استان خوزستان که از گرمترین استانهای کشور است، بر خلاف احتمالات قبلی در مورد بیماری است. موارد رو به افزایش بیماری و مرگومیر در این استان عاملی برای خستگی کادر بهداشت و درمان است.
- مردم سفر نروند
این پزشک با تاکید بر اینکه مردم بهتر است جز در موارد خیلی ضروری از رفتن به سفر خودداری کنند، اظهار کرد: علاوه بر مشکلاتی که سفرهای بینشهری میتواند ایجاد کند، نمیتوان از ترافیک درون شهری در شهری مثل تهران غافل بود. ترافیک شهر تهران وحشتناک است. برخی مسیرها که پیش از شیوع کرونا ترافیک چندانی نداشت، این روزها به مسیری پر ترافیک تبدیل شدهاند.
- تهران در وضعیت قرمز
مردانی تاکید کرد: جدی نگرفتن توصیههای بهداشتی و عدم فاصلهگذاری فیزیکی و اجتماعی میتواند منجر به افزایش موارد بیماری، بستری و حتی مرگومیر شود. خویشتنداری که مردم در تعطیلات نوروز و فروردین ماه داشتند باعث کاهش موارد بیماری شد، اما به محض اینکه بیماری کم اهمیت قلمداد شد، شاهد افزایش موارد بیماری بودیم. امروز شهر تهران در وضعیت قرمز قرار دارد.
این متخصص بیماریهای عفونی با تاکید بر اینکه انتظار داشتیم در تهران نیز روند رو به تزاید بیماری کاهش پیدا کند، گفت: اما مشاهدات فعلی خلاف این انتظار است. قسمت عمده این موضوع مربوط به بازگشاییهایی است که صورت گرفته و مردم به خرید، بیرون و ... میروند. از سوی دیگر عدهای از افراد اقدام به سفر میکنند. تا جایی که ورودی شهرهای شمالی در تعطیلات آخر هفته بالاست.
مردانی ادامه داد: وقتی در شهری موارد بیماری کمتر باشد، افرادی که به بیماری مبتلا شدهاند کمتر هستند؛ یعنی تعداد افرادی که در ابتلا حساسیت بیشتری دارند، افزایش پیدا میکند و اگر فردی از استانهای پر ریسکتر به آن نقاط سفر کند، در صورتی که ناقل یا بیمار باشد، میتواند بیماری را به دو تا سه نفر دیگر انتقال دهد.
این پزشک تاکید کرد: اکثر افراد تا آخر سال بعد به بیماری کووید۱۹ مبتلا خواهند شد، اما اگر بیماری به طور ناگهانی در نقطهای اپیدمی شود، ممکن است سیستم بهداشت و درمان و ارائه خدمات را دچار مشکل کند. این در حالی است که هنوز برای دارو، تجهیزات حفاظتی و تخت ICU دچار اشکال هستیم و نباید خودمان را از چاله به چاه بیندازیم.