کد خبر: 7867
A

آیا مواد افزودنی و نگهدارنده مواد غذایی مضر هستند؟

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: مصرف غذاهای آماده به دلیل افزودن مواد نگهدارنده منجر به ایجاد به بیماری های سرطان، دستگاه گوارش، کبد و کلیه ها می شود.

آیا مواد افزودنی و نگهدارنده مواد غذایی مضر هستند؟
 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، فرزانه فراهانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه مواد نگهدارنده و افزودنی ها از موادی هستند که به غذاهای انمروزی ما اضافه شده اند، گفت: در گذشته به دلیل عدم پیشرفت علم و کمبود امکانات میزان مرگ و میر بیشتر بوده است.
 
فراهانی با بیان اینکه سرطان یکی از بیماری هایی است که مربوط به عصر حاضر است و در گذشتگان کمتر بوده است، اظهار داشت: از عوامل ایجاد بیماری سرطان، استفاده از مواد نگهدارنده در مواد غذایی است که متاسفانه مصرف اینگونه غذاها مثل فست فودها و غیره در میان افراد رو به افزایش است.
 
وی با اشاره به اینکه استفاده از مواد نگهدارنده در مواد غذایی عوارض منفی به همراه دارد، تصریح کرد: مواد نگهدارنده و افزودنی ها با اهدافی همچون افزابش و بهبو.د قند، رنگ، بو، مزه و افزایش نگهداری و طول مدت ماندگاری و جلوگیری از رشئ میکروارگانیسم ها با کاهش سرعت فساد به مواد غذایی اضافه می شود.
 
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به افزودنی های رایج در غذاها، تاکید کرد: اولین گروه این افزودنی ها رنگ ها هستند که از مواد شیمیایی صنعتی درست می شوند و آسیب هایی همچون ایجاد سرطان سلولی و در زمان دفع مواد شیمیایی و رنگدانه ها کبد و کلیه ها نیز دچار آسیب می شوند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی به افزودن جوش شیرین به نان جهت جلوگیری از فساد اشاره کرد و خاطر نشان کرد: این افزودنی باعث ایجاد تاثیرات مخرب در سلامت معده می شود.
 
فراهانی با بیان اینکه در کارخانجات کافئین را به نوشابه ها اضافه می کنند، اظهار داشت: مصرف این ماده افزودنی و نگهدارنده باعث ایجاد عوارضی همچون افزایش فشار خون، ضربان قلب، بی خوابی و ریفلکس معده در بدن انسان می شود.
 
فراهانی به گروه شیرین کننده های مصنوعی اشاره کرد و عنوان کرد: این گروه افزودنی ها باعث تشکیل بیماری هایی همچون صرع و میگرن می شوند.
 
وی با اشاره به اینکه نیترات و نیتریت به مواد غذایی سوسیس و کالباس و تن ها افزوده می شود، بیان کرد: این مواد افزودنی و نگهدارنده یک عامل سرطان زاست که بهتر است این مواد را از وعده غذایی خود حذف کنید.
 
وی با بیان اینکه دو ماده DHE و DHA عوامل سرطان زا هستند، افزود: این دو ماده برای جلوگیری از ترشیدگی غذاهای حاوی روغن استفاده می شوند.
 
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در پایان بیان کرد: تحقیقات نشان داده است که افرادیکه غذاهای آماده مصرف می کنند بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های سرطان، دستگاه گوارش، کبد و کلیه ها هستند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر