تعدادی از ایرانیهای مظنون به ابتلا به کرونا تحت قرنطینه هستند/ بیمارستان شهدای یافت آباد تهران محل قرنطینه مبتلایان به کرونا
با وجود آنکه وزارت بهداشت چین اعلام کرده در حال مهار کرونا است ولی اخباری که از مناطق مختلف کشور می رسد نشان می دهد چند نفر به دلیل مشکوک بودن به ابتلای به کرونا در ایران تحت نظر پزشکان و در قرنطینه هستند. به طور رسمی از سوی وزارت بهداشت، بخش ایزوله با فشار منفی بیمارستان شهدای یافت آباد به عنوان مرکز قرنطینه بیماران مشکوک به کرونا اعلام شده و همچنین اعلام شده است دو نفر در این بخش، تحت نظر هستند که هنوز مشخص نیست واقعا کرونا دارند یا نه. نکته اینجاست این بخش فقط ۵ تخت ایزوله دارد.
به گزارش سایت خبری و تحلیلی دیده بان ایران؛ با وجود آنکه وزارت بهداشت چین اعلام کرده در حال مهار کرونا است ولی اخباری که از مناطق مختلف کشور می رسد نشان می دهد چند نفر به دلیل مشکوک بودن به ابتلای به کرونا در ایران تحت نظر پزشکان و در قرنطینه هستند.
به طور رسمی از سوی وزارت بهداشت، بخش ایزوله با فشار منفی بیمارستان شهدای یافت آباد به عنوان مرکز قرنطینه بیماران مشکوک به کرونا اعلام شده و همچنین اعلام شده است دو نفر در این بخش، تحت نظر هستند که هنوز مشخص نیست واقعا کرونا دارند یا نه. نکته اینجاست این بخش فقط ۵ تخت ایزوله دارد.
به جز این بیماران، بیش از ۵۰ نفر از دانشجویان ایرانی در حال تحصیل در ووهان چین که مرکز انتشار این ویروس به سراسر دنیا است و کادر پروازی که آنها را به ایران منتقل کرده اند هم در قرنطینه نگهداری می شوند.
معاون وزارت بهداشت هم در نشست خبری خود اعلام کرد ۵۰ دانشجوی ایرانی در ووهان به سلامت به میهن بازگشتند و ابتلای کسی در ایران به کرونا قطعی نشده است. محمد مهدی گویا، رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، در رابطه با ورود چند دانشجو ایرانی، از ووهان چین به کشور گفت: «این افراد وارد کشور شدند، آنها را دیدم تقریبا حال همگی آنها خوب بود، جز یک نفر که علائم خفیفی داشت و به نظر نمیرسید به این ویروس مبتلا شده باشد. تعداد آنها حدود ۵۰ نفر است تقریبا نیمی از این افراد زن و نیمی از آنها مرد هستند و برخی از آنها هم خانواده هستند. بررسیها انجام میشود و اطلاعات بیشتر ارائه میشود. قرار است در یک مکان اقامتی این افراد تحت نظر باشد.»
ظاهرا آنها از قرنطینه ای که در ووهان برایشان در نظر گرفته شده بود، در یک هواپیمای قرنطینه به ایران منتقل شدند و باز هم در قرنطینه قرار گرفتند! یعنی از یک قرنطینه به قرنطینه ای دیگر. این در حالی است که برخی کاربران شبکه های اجتماعی گفته اند مسافران ووهان به محض ورود به ایران، به خانه خود رفته اند که این مسئله تکذیب شد.
سه تن از دانشجویان در پاسخ به این شایعات با انتشار فیلمی از خود از سلامتشان اطمینان دادند و با لهجه جنوبی از مردم خواستند با آنها مهربانتر باشند. البته بازگشت دانشجویان ایرانی در ووهان آنقدر مهم بود که موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه در توئیتی به آن پرداخت و نوشت: خدا را شاکریم که با تلاش مستمر همکاران ما در پکن و تهران، دانشجویان و هموطنان عزیز مقیم ووهان چین دقایقی پیش در سلامت کامل به سوی میهن پرواز کردند.
نکته اینجاست که وزارت بهداشت اعلام کرده همه این دانشجویان در سلامت هستند و موردی از ابتلا به کرونا در بین آنها مشاهده نشده است. رئیسی معاون بهداشت وزیر بهداشت در این باره گفت: در محل اسکان این دانشجویان تیم اورژانس، بهداشت محیط و یک پزشک آقا و یک پزشک خانم مسقر است و هر روز وضعیت آنها کنترل می شود. البته خود این دانشجویان نیز آگاه هستند و طبق عادت مدام دستهای خود را می شویند و اغلب در چین با دوستان خود نیز مراوده نداشته اند و غذایشان را هم خودشان تهیه می کردند.
سفارت ایران در چین هم با انتشار اطلاعیه ای از اقدامات خود در زمینه مقابله با شیوع کرونا خبر داد و اعلام کرد: تشکیل ستاد هماهنگی «کرونا ویروس» در سفارت و ایجاد گروه مجازی اطلاعرسانی و هماهنگی در این زمینه و نیز برگزاری جلسات روزمره ستاد و اطلاع از آخرین وضعیت شیوع بیماری و وضعیت هموطنان مقیم کشورمان در چین، بویژه شهر ووهان، در راستای اتخاذ تصمیمات مقتضی (با توجه به بعد مسافت بیش از ۱۲۰۰ کیلومتری شهر ووهان از پکن) از جمله اقدامات سفارت ایران در این زمینه بوده است.
اخبار تایید نشده زیادی هم در فضای مجازی می چرخد و یک به یک تکذیب می شود. از جمله شایعه ابتلا یک بیمار به کرونا در هرمزگان چند روزی شبکه های اجتماعی را درنوردید و در نهایت، تکذیب شد چون به گفته مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اگر مورد مشکوکی در استان مشاهده شود وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی استان سریعاً به مردم گزارش میدهند.
نکته اینجاست که واقعا چقدر می توان در مقابل انتقال این بیماری مرگبار، سد مقاومتی چید؟ به بیان دیگر اقداماتی از قبیل زدن ماسک چقدر می تواند برای جلوگیری از ابتلای افراد به کرونا موثر باشد؟ انتظار میرود که ماسکهای جراحی فقط در برابر قطرات بذاق محافظت نکرده و به گونهای طراحی شوند که از به جز محافظت در برابر میکروبها، از انتقال بیماری از زخمهای باز بیماران هم جلوگیری کنند اما حتی مطالعاتی مبنی بر این که آیا از این طریق به اندازه کافی از بیماران محافظت میکنند یا خیرهم نتوانسته است اثربخشی آنها را اثبات کند.