درمان کم خونی و فقر آهن با طب سنتی
معمولاً کمبود آهن بیشتر به دلیل عدم دریافت آن از طریق مصرف مواد غذایی مناسب ناشی میشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، بیشتر خانمها در معرض کمبود آهن قرار میگیرند به خاطر اینکه هرماه به دلیل عادت ماهانه آهن از دست میدهند که باید به فکر جبران آن باشند. نوجوانان، خانمهایی که خونریزی زیاد دارند، خانمهای باردار، زنان شیرده یا خانمهای در آستانهی یائسگی بیشتر در معرض کمبود آهن قرار میگیرند. آهن نقش اساسی در ساخت هموگلوبینهای خون دارد و زمانی که خون از طریق خونریزی هدر میرود احتمال کم خونی نیز بیشتر میشود.
خواص گزنه در درمان کم خونی
گیاه گزنه و برخی از جلبکها سرشار از آهن هستند. برای اینکه بتوانید آهن موجود در سبزیجات را بهخوبی جذب کنید باید آنها را با ویتامین C مصرف کنید تا بیشتر جذب بدن شود. مزیت برتر گزنه این است که این گیاه سرشار از آهن و همزمان ویتامین C میباشد.
بیماری کم خونی,درمان کم خونی,کم خونی فقر آهن
گیاه گزنه سرشار از آهن و ویتامین C میباشد و برای درمان کم خونی مفید است
برای رسیدن به نتیجهی سریع و دلخواه، کم خونی تان را با گزنه درمان کنید که هم طبیعی است و هم خیلی زود نتیجه را میبینید. میتوانید به مدت چند هفته روزانه برگ تازهی گزنه مصرف کنید.
یا این که دمنوش گزنه درست کنید؛ بهاینترتیب که برگهای تازه یا خشک گزنه را در آب جوش بریزید و بگذارید به مدت 10 تا 15 دقیقه دم بکشد. میتوانید از پودر گزنه هم استفاده کنید. توجه داشته باشید که کپسولهای گزنه نیز در عطاریها یا داروخانهها وجود دارد که میتوانید از آن استفاده کنید.
خواص خرما در درمان کم خونی
خرما بهتنهایی یا به همراه لبنیات و یا گردو و بادام، برای فعالیتهای سنگین، روزه گرفتن، خستگی مفرط و فعالیتهای فکری که احتیاج به انرژی زیاد دارند، بسیار مفید است. فیبر یا الیاف خرما میتواند به کاهش چربی کمک کند. به علت داشتن قند، موسیلاژ و مواد پکتیکی، نرمکننده سینه و ضد سرفه است. خرما همچنین قوای جنسی را افزایش میدهد.
بیماری کم خونی,درمان کم خونی,کم خونی فقر آهن
آهن موجود در خرما برای جبران کم خونی مفید است
آهن موجود در خرما برای جبران کم خونی مفید است. ترکیبات مهم آن، از جمله منیزیم، دارای اثرات ضد سرطانی میباشند. میزان قابلتوجه فسفر خرما در فعالیتهای فکری بسیار موثر است.
خرما همچنین اسید بیشازحد معده را خنثی میکند. با توجه به مصرف بسیار زیاد و طولانی خرما در دنیا، تجربیات زیادی از خواص خرما در فرهنگهای ملل مختلف وجود دارد که بسیاری از آنها در سالهای اخیر از نظر علمی تأیید شدهاند. مواردی از آثار تجربی گزارششده خرما در فرهنگهای عامیانه جهان به شرح زیر میباشد:
* خوردن خرما (بهتنهایی یا با شیر) باعث ایجاد خواب راحت میشود.
* خرما قوای بینایی و شنوایی را تقویت میکند.
* دارای خاصیت ضد میکروب و قارچ بوده و قوای بدن را در برابر امراض افزایش میدهد.
* باعث افزایش شیر مادران و همچنین آرامش در دوران بارداری میشود.
* هضمکننده غذا و مقوی معده است.
* موجب رفع عطش، ضد اسهال و پاککننده اخلاط سینه است.
غیر از موارد بالا، دهها اثر تجربی دیگر در فرهنگهای مختلف از خرما گزارش شده است.
* میزان مصرف
مقدار مصرف خرما در شرایط مختلف برحسب عدد گزارش نشده است و در حد مصرف خوراکی که در جهان مرسوم است، میتوان مصرف نمود.
کمبود فولات میتواند باعث مشکلاتی چون کم خونی مگالوبلاستیک شود. همچنین، کمبود این ماده عامل بروز بیماریهای قلبی- عروقی است. با توجه به اینکه پسته حاوی فولات و آهن میباشد، به بهبود کم خونی کمک میکند
* عوارض جانبی
با توجه به اینکه خرما حاوی مقدار زیادی قند میباشد، نباید در مصرف آن افراط نمود. افراد دیابتی نیز با اینکه از خوردن آن محروم نیستند، ولی باید برحسب وضعیت خود مصرف نمایند.
* مهمترین اثرات گزارششده
ضد کم خونی، ضد سرطانهای روده بزرگ، کبد، دهان، طحال، معده، گلو، رحم و واژن، ضد قارچ کاندیدا، ضد یبوست، ضد سرفه، ضد اسهال، ضد تب، درمان آنفلوانزا، رفع سردرد، ضد میکروب، بهبود هموروئید، محافظ کبد، ضدالتهاب، افزایشدهنده قوای جنسی، ادرارآور، خلطآور، بهبود درد معده، رفع تشنگی، رفع تهوع و استفراغ و دارای خاصیت استروژنی.
پسته
پسته موجب کاهش قند خون و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می شودبا توجه به ترکیبات بسیار باارزش آلی و معدنی موجود در مغز پسته، مطالعات زیادی بر روی آن انجام شده و خواص ارزشمند آن به شرح زیر مورد تأیید قرار گرفته است:
بیماری کم خونی,درمان کم خونی,کم خونی فقر آهن
پسته حاوی فولات و آهن میباشد و به بهبود کم خونی کمک میکند
ضد کم خونی
کمبود فولات میتواند باعث مشکلاتی چون کم خون یمگالوبلاستیک شود. همچنین، کمبود این ماده عامل بروز بیماریهای قلبی- عروقی است. با توجه به اینکه پسته حاوی فولات و آهن میباشد، به بهبود کم خونی کمک میکند.
اثرات قلبی- عروقی (کاهش چربی، کلسترول و لیپوپروتئینها)
پژوهشهای زیادی نشان داده است که مصرف پسته میتواند مشکلات قلبی – عروقی را کاهش دهد. در مطالعات جدید، دلیل این امر را وجود اسیدهای چرب غیراشباع به مقدار زیاد و مقدار بسیار کم اسیدهای چرب اشباع در روغن پسته میدانند. پژوهشگران اعلام نمودهاند که پسته به علت داشتن روغنی که حاوی مقدار زیاد اسیدهای چرب غیراشباع و کمی اسیدهای چرب اشباع میباشد، در کاهش کلسترول و در نتیجه کاهش بیماریهای قلبی موثر است. آنها معتقدند که مصرف روزانه حدود 43 گرم مغز پسته چنین تأثیری خواهد داشت. یکی دیگر از دلایل تأثیر پسته در کاهش امراض قلبی – عروقی، فیبرهای موجود در آن است. مغز پسته حاوی فیبرهای نامحلول (سلولزها، همی سلولزها و لیگنان) به میزان 97 درصد و فیبرهای محلول به میزان 3 درصد میباشد که فیبرهای نامحلول آن دارای این خاصیت (حفاظت قلب) هستند.
زیره سیاه در درمان کم خونی
مهمترین خواص زیره ضد نفخ، درد و اسپاسم آن میباشد که مشابه رازیانه یا میوههای دیگر خانواده جعفری است. از اثرات دیگر آن میتوان آثار محرک معده برای هضم غذا، ادرارآور، ضد کرم، ضد تشنج، تا حدی قاعدهآور و بهعنوان نیرودهنده را نام برد.