رئیس کمیته صادرات سندیکای داروهای انسانی: صادرات ۷.۵ میلیون دلاری دارو در نیمه نخست سال ۹۸/ رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی: پوکه آمپول و کپسول ایرانی در راه صادرات/ نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی :دستیابی به تکنولوژی ژن درمانی
عباس کبریایی، زاده نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی درباره حواشی ایجاد شده درباره تولید داروهای تحت لیسانس گفت: ما اگر امروز بحث تولید لیسانس را مطرح میکنیم باید به زمان هم توجه کرد، متاسفانه اکنون در محاصره یک شرایط ظالمانه هستیم و آنچه امروز در نظام دارویی داریم، آسان به دست نیامده است. ۹۷ درصد داروهای تولید داخل را با ۶۰۰ میلیون دلار و ۳ درصد مابقی را با ۱.۳ میلیون دلار تولید میکنیم و باید از تولید داخل صیانت کنیم.
به گزارش سایت خبری و تحلیلی دیده بان ایران ؛ مهرداد علیمیان عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی و رئیس کمیته صادرات سندیکا با اشاره به رقم صادرات داروی ایران اظهار کرد: در سال ۹۶ که تحریمها اعمال نشده بود ۸۰ میلیون دلار صادرات دارو داشتیم که در سال ۹۷ با توجه به محدودیتهای ایجاد شده این رقم به ۵۰ میلیون دلار رسید.
صادرات دارو در سال ۹۸ به ۱۵ میلیون دلار خواهد رسید
عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی افزود: صادرات دارو در ۶ ماه نخست سال ۹۸ به ۷.۵ میلیون دلار رسید که اگر بخواهیم خوش بینانه تخمین بزنیم تا پایان سال این رقم به ۱۵ میلیون دلار خواهد رسید.
قاچاق دارویی ایرانی به افغانستان
علیمیان اظهار کرد: تقاضا برای داروهای ایرانی در بازارهایی بین المللی وجود دارد اما متأسفانه شاهد آن هستیم که داروی ما به طور رسمی به کشوری مانند افغانستان صادر نمیشود، و شاهد قاچاق دارو به افغانستان هستیم که در این صورت دولت، گمرک و تولیدکننده از داروی فروش رفته در افغانستان سودی نمیبرند و همه سود دارو به جیب قاچاقچیان میرود.
رئیس کمیته صادرات سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی افزود: در قاچاق دارو محصول ایرانی ارزان از کشور خارج میشود و به ازای آن قاچاقچی کالای دیگری را به قیمت ارزانتر وارد بازار میکند و این مسئله از دو وجه به اقتصاد کشور آسیب میزند.
درخواستهای محرمانه خرید داروی ایرانی در سایه تحریمها
او تصریح کرد: اکنون داروی ایرانی به کشورهایی، چون عراق، سوریه، افغانستان، روسیه، بخشی از کشورهای CIS و آمریکای جنوبی صادر میشود و درخواستهای محرمانه صادرات دارو به برخی کشورها داریم که به دلیل فشارهای آمریکاییها نمیتوانیم اسامی این کشورها را اعلام کنیم.
عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی تصریح کرد: اگر مسیر صادرات دارو باز شود به راحتی میتوانیم داروی ایرانی را به بسیاری از کشورها صادر کنیم.
دستیابی به تکنولوژی ژن درمانی تا ۵ سال آینده
در ادامه عباس کبریایی، زاده نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی درباره حواشی ایجاد شده درباره تولید داروهای تحت لیسانس گفت: ما اگر امروز بحث تولید لیسانس را مطرح میکنیم باید به زمان هم توجه کرد، متاسفانه اکنون در محاصره یک شرایط ظالمانه هستیم و آنچه امروز در نظام دارویی داریم، آسان به دست نیامده است. ۹۷ درصد داروهای تولید داخل را با ۶۰۰ میلیون دلار و ۳ درصد مابقی را با ۱.۳ میلیون دلار تولید میکنیم و باید از تولید داخل صیانت کنیم.
او افزود: به موضوع تحت لیسانس از سه منظر متفاوت نگاه میکنم مزیت تکنولوژی، اقتصادی و درمانی سه منظر مهم در تولید داروی تحت لیسانس است و هیچ تکنولوژی داروسازی در دنیا وجود ندارد که ما نتوانیم آن را در داخل کشور ایجاد کنیم.
کبریایی زاده تاکید کرد: با تکیه بر توانمندی که در صنعت داروسازی داریم؛ ژن تراپی یا ژن درمانی تا ۵ سال دیگر در شرکتهای دانش بنیان داروسازی کشور محقق خواهد شد اما آنچه امروز در تولید تحت لیسانس اتفاقی افتاده هیچ کدام مزیت درمانی و اقتصادی نداشته است. نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی تاکید کرد: سازمان غذا و دارو باید آیین نامه تحت لیسانس را بازنگری کند و نگاه واقع بینانه تری داشته باشیم.
او افزود: نزدیک به ۱۰۰ داروی فشار خون، دیابت و آنتی بیوتیکها تولید داخل هستند اما آیا فشارخون و دیابت ایرانیها کنترل شد.
کبریایی زاده بیان کرد: پس از تحریمها در تامین داروهای وارداتی دچار مشکل شدیم. دارو هزینه بر است باید توجه داشت اگر در تولید و واردات دارو اقدام نادرست صورت گیرد، به سلامت مردم آسیب وارد خواهد شد.