خواص شگفت انگیز لبو؛ از لاغری تا پاکسازی کبد
یکی از مغذی ترین خوراکی های مخصوص فصل سرما، چغندر است. این میوه ارزشمند ویژگی ها و خواص بسیار زیادی دارد که بهتر است ساده از کنار آن گذر نکنید! بطور کلی دو نوع چغندر وجود دارد؛ یکی چغندر ساده که بنفش تیره و یا قرمزاست و به اسم لبو یا چغندر قرمز آن را می شناسیم و دیگری چغندر قند که رنگ زرد روشن است و از آن برای تهیه شکراستفاده می شود.
، بطور کلی دو نوع چغندر وجود دارد؛ یکی چغندر ساده که بنفش تیره و یا قرمزاست و به اسم لبو یا چغندر قرمز آن را می شناسیم و دیگری چغندر قند که رنگ زرد روشن است و از آن برای تهیه شکراستفاده می شود.
لبو در واقع ریشه اصلی گیاه چغندر است که طبخ شده و یکی از انواع مختلف چغندر است که بیشتر آن ها به خاطر ریشه خوراکیشان پرورش داده میشود. لبو گذشته از اینکه خوراکی دلپذیری است، یک داروی گیاهی و رنگ خوراکی نیز هست و یونانی ها در قدیم از آن بعنوان خنک کننده ی خون یاد می کردند.
لبو سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی است؛ علاوه بر این دارای بسیاری از خواص پزشکی و درمانی است؛ در این مقاله مهم ترین فواید لبو یا چغندرقرمز که همگی آن ها دارای پشتوانه علمی هستند را با هم مرور می کنیم.
مهم ترین خواص و فواید لبو یا چغندر قرمز
۱) مواد مغذی بالا و کالری کم؛ همان چیزی که به آن احتیاج دارید!
۲) تنظیم کننده ی قوی فشار خون
این اثرات کاهش فشار خون به احتمال زیاد به دلیل غلظت زیاد نیترات در چغندر است. نیترات در بدن شما به اکسید نیتریک تبدیل می شود؛ مولکولی که رگ های خونی را گشاد می کند و باعث افت فشار خون می شود. اما این نیترات فقط در حدود ۶ ساعت در گردش خون باقی می ماند و برای مشاهده ی تاثیرات دراز مدت آن بر فشار خون، مصرف مرتب آن نیاز است.
مطالعه ای در سال ۲۰۱۴ نشان داد که مصرف روزانه یک فنجان آب لبو به مدت ۴ هفته فشار خون بالا را کاهش می دهد.
۳) لبو به جنگ التهابات می رود!
مطالعات بر روی افرادی که به دلیل بیماری آرتروز از درد مفاصل بخصوص درد زانو رنج می برند نشان داد که مصرف روزانه ماده بتالائین که در چغندر قرمز به فراوانی وجود یافت می شود به بهبود عملکرد مفاصل و کاهش درد زانوی این افراد کمک شایانی کرده است.
۴) بهبود دهنده ی سلامت دستگاه گوارشی
۵) به سلامت مغز کمک می کند
به علاوه مشاهده شدهاست آب لبو از آلزایمر پیشگیری میکند. بر اساس پژوهشهاکسانی که آب لبو مینوشند مغزی سالمتر و عملکرد شناختی بهتری دارند.
۶) لبو خاصیت ضد سرطانی دارد
مطالعات حاکی از آن است که چغندر به کاهش تکثیر سلول های سرطانی در آزمایشات حیوانی منتج می شود و همین امر زمینه را برای تحقیقات بعدی در این باب فراهم می کند.
بیشترین تحقیقات بر روی اثر چغندر بر کاهش تکثیر سلول های توموری سرطان پستان و پروستات انجام گرفته و نتایج مطلوبی حاصل شده است.
۷) لبو بخورید، وزن کم کنید!
فیبر موجود در چغندر همچنین می تواند با کاهش اشتها و افزایش احساس پر بودن، باعث کاهش وزن شود.
این در حالی است که هنوز هیچ مطالعهای اثرات مستقیم چغندر را بر وزن آزمایش نکرده است، اما به احتمال زیاد اضافه کردن چغندر به رژیم غذایی شما می تواند به کاهش وزن کمک کند.
۸) لبو دوست دار چشمان شماست!
۹) به سلامت کبد کمک می کند.
بتالائین موجود در لبو به کبد کمک میکند سموم را از بین ببرد. فیبر سمومی را که از کبد دفع شدهاست پاکسازی میکند و اطمینان میدهد این سموم دوباره وارد بدن نمیشود.
به علاوه لبو حاوی روی و مس است که هر دو میتوانند از کبد در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت کنند.
۱۰) باعث بهبود عملکرد ورزشکاران می شود
منبع:فرارو