73 درصد خودکشیها در مناطق حاشیهنشین رخ میدهد
رئیس انجمن روانپزشکان ایران با بیان اینکه هفته سلامت روان در مهر برگزار می شود، گفت: 73درصد خودکشیها در مناطق حاشیه نشین رخ می دهد.
به گزارش دیده بان ایران؛ مریم رسولیان رئیس سی و ششمین همایش سالانه انجمن روانپزشکان ایران اظهار داشت: هفته سلامت روان از 18تا 24 مهر ماه در کشور برگزار می شود.
وی ادامه داد:موضوع افسردگی موضوع مهمی است و در سالهای اخیر به آن توجه شده است و موضوع جهانی امسال پیشگیری از خودکشی است.
رئیس انجمن روان پزشکان با بیان اینکه وقتی فردی دچار افسردگی است ممکن است اقدام به خودکشی کند،یادآور شد:بر اساس آمار وزارت بهداشت 73 درصد موارد اقدام به خودکشی در مناطق حاشیه نشین هستند و این نشان دهنده نقش مسائل اقتصادی در بروز این موضوع است.
رسولیان بیان داشت:27 درصد باقی مانده از این آمار مربوط به مناطق مرفه است.
وی با بیان اینکه میانگین خودکشی در سطح جهان 10در 100هزار نفر است،گفت:وقتی درخصوص خودکشی صحبت می کنیم یعنی کسانی که در اثر آن از بین رفته اند.
رئیس انجمن روانپزشکان با اشاره به اینکه اقدام به خودکشی 20تا30برابر این آمار است، افزود: آمار مربوط به اقدام به خودکشی 200تا300در 100هزار نفر است.
رسولیان با اشاره به وضعیت خودکشی در ایران، اضافه کرد: در سال94در ایران تعداد خودکشی 5در100هزار نفر بود اما این آمار در سال 97 ،6در 100هزار نفر است.
وی با اشاره به مناطق مختلف کشور و میزان شیوع خودکشی در انها،خاطرنشان کرد: استانهای ایلام،کهگیلویه و بویر احمد، لرستان و کرمانشاه بیشترین آمار خودکشی در ایران را دارند.
رئیس انجمن روانپزشکان ایران متذکر شد: آمار خودکشی در همدان 9در 100هزار نفر،در ایلام 13 در 100 هزار نفر است اما میانگین ایران 6در 100هزار است و پایین تر از آمار جهانی است.
وی با بیان اینکه نقش عوامل اجتماعی و خانوادگی در بروز افسردگی 30 تا 80 درصد است،تصریح کرد: تنشها و اضطراب ذهنی روی جسم اثر میگذارد.
رسولیان تاکید کرد: استرس باعث افزایش ضربان قلب و گردش خون شده ودر نهایت باعث اصطحلاک بدن می شود.
منبع: فارس