کد خبر: 6704
A

شیردهی شبانه باعث پوسیدگی دندان‌های شیری نوزاد می‌شود

دبیر علمی بخش کودکان یازدهمین کنگره انجمن دندانپزشکان عمومی ایران، پوسیدگی دندان‌های شیری را از مهمترین مشکلات دندانی دوران کودکی اعلام کرد و گفت: مهمترین عامل بروز این پوسیدگی در سنین پایین، شیردهی شبانه و خوابیدن کودکان با دهان آغشته به شیر است.

شیردهی شبانه باعث پوسیدگی دندان‌های شیری نوزاد می‌شود

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران و به نقل از روابط عمومی انجمن دندانپزشکان عمومی ایران، دکتر کتایون اصفهانی زاده اظهار داشت: این پوسیدگی ها بیشتر در سنین یک تا دو سالگی مورد توجه والدین قرار میگیرند که معمولاً درد شروع میشود، درحالیکه شروع پوسیدگی از بدو رویش دندان های شیری شروع شده است.
وی گفت: به طور متوسط میتوان  ۶ دندان پوسیده شیری در یک کودک ٢ ساله مشاهده کرد،اما گاهی  نیز مشاهده می شود که تمامی دندان های شیری  یک کودک دارای پوسیدگی است و به ندرت کودکی را می بینیم که دندان پوسیده شیری نداشته باشد.
اصفهانی زاده ادامه داد: این پوسیدگی ها در نهایت منجر به عصب کشی یا کشیدن دندان می شود و از آنجا که کودکان کوچک توانایی کافی برای  همکاری با دندانپزشک خود را ندارند، اغلب  اوقات جهت انجام درمانهای دندانپزشکی بیهوشی عمومی لازم میباشد.
وی همچنین گفت:بروز پوسیدگی دندان های شیری در دو سال اول تولد بیشتر به این دلیل رخ می دهد که مادران شیرده و مادرانی که با شیرخشک کودک خود را تغذیه می کنند، او را با شیر می خوابانند و در طول ساعات شب حین خواب، چندین وعده شیر به اومی دهند. این مساله باعث می شود که قند شیر یا همان لاکتوز، به مدت طولانی در مجاورت دندان ها باقی بماند و سبب تخریب آنها شود.
اصفهانی زاده ادامه داد: اگر مادران بعد از دادن شیر، قدری  به کودک خود آب بدهند و یا با تنظیف مرطوب دندان ها را تمیزنمایند ، بروز این قبیل پوسیدگی ها به حداقل میرسد.
یازدهمین کنگره انجمن دندانپزشکان عمومی از ۲۱ تا ۲۴ دی ماه در برج میلاد برگزار می شود.

منبع: سلامت آنلاین

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر