کد خبر: 6659
A

خواص درمانی برگ چغندر بیش از خود چغندر است

به گفته یک متخصص فیزیولوژی، چغندر پخته و شیرین با تقویت سیستم ایمنی، بدن را در مقابل میکروب‌ها مقاوم می‌کند و مصرف آن بویژه برای تمام افرادی مفید است که به نوع شدید آنفلوآنزا مبتلا ‌می‌شوند اما باید دانست که برگ چغندر خواص درمانی بیشتری از خود چغندر دارد.

خواص درمانی برگ چغندر بیش از خود چغندر است

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، دکتر سید مهدی میرغضنفری در با اشاره به این‌که مصرف برگ چغندر سبب خواب آرام بیمار می‌شود و آرامبخشی مفید برای مغز و اعصاب همگان به شمار می‌رود، اظهار داشت: برگ چغندر برای درمان بیماری‌های ریوی (التهابات و عفونت‌های پرده دور ریه و بافت ریه) مفید است و به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند.

به گفته وی، برگ چغندر به صورت پخته می‌تواند روی مناطق دچار سوختگی یا جوش‌های پوستی به صورت ضماد به کار رود. از نظر زیبایی هم مصرف آن با حنا برای بهبود کیفیت و تقویت موها توصیه شده است.

میرغضنفری افزود: اگر برگ آن همراه با روغن بادام روی قسمت‌هایی از بدن که ورم مزمن دارد قرار داده شود، ممکن است باعث تحلیل ورم‌ها گردد. ماساژ دست و پا در آب برگ پخته شده و نیم‌گرم چغندر برای رفع ترک‌خوردگی پوست به خصوص در فصول یا اقلیم های سرد و خشک نیز بسیار مفید است.

این متخصص فیزیولوژی تصریح کرد: در منابع طب سنتی، چغندر درجاتی از گرمی و خنکی دارد که این درجات بر یکدیگر غلبه ای ندارند. چغندر دو نوع سیاه (قرمز تیره) و سفید دارد. بهترین آن نوع شیرین و بدون ریشه است و نوع سفید آن اثر دارویی بیشتری دارد و برای اهداف درمانی بهتر از نوع سرخ آن است.

پزشک و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به اینکه زیاده‌روی در مصرف چغندر ممکن است باعث تولید سودا و اصطلاحا غلظت خون (تیرگی خون) شود گفت: کسانی که معده ضعیف دارند باید از خوردن چغندر خام یا نیم‌پز اجتناب کنند چون باعث نفخ و گاهی یبوست می شود اما مصرف به اندازه چغندر شیرین و کاملا پخته شده میل جنسی را تقویت می کند و می تواند منجر به پاکسازی اعضای بدن و بهبود عملکرد آن ها شود، به همین دلیل به آن اصطلاحا مفتح (بازکننده) نیز می گویند.

دکتر میرغضنفری افزود: شستشوی سر با آب چغندر برای رفع شوره سر مفید است البته باید در ابتدا روی قسمت کوچکی از سر امتحان شود. همچنین برای رفع التهابات کلیه و سوزش مقعد هم قابل مصرف است و برای دفع بلغم و رطوبت‌های زاید که یکی از نشانه های آن تورم و درد مفاصل مخصوصا در فصول سرد است مفید بوده و باعث بهبود برخی از انواع درد مفصل و نیز نقرس می شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تصریح کرد: چکاندن آب چغندر در بینی برای خارج کردن مواد زاید سینوس ها و ترشحات مفید است که می‌تواند با همین مکانیسم منجر به رفع سرخی چشم، سردرد و لرزش‌های سر و بدن بشود. چکانیدن آن در گوش همراه با روغن بادام نیز برای برخی انواع درد گوش می‌تواند مفید باشد.

منبع: سلامت آنلاین

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر