کد خبر: 59073
A

52 درصد ایرانیان بیش از 70 سال عمر می‌کنند

قائم‌مقام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان دستاوردهای چهار دهه اخیر انقلاب در حوزه سلامت گفت: در اوایل انقلاب مرگ های زودرس زیر 50 سال رخ می داد که در حال حاضر 52 درصد شهروندان ایران بیش از 70 سال زندگی می‌کنند.

52 درصد ایرانیان بیش از 70 سال عمر می‌کنند

به گزارش دیده بان ایران، دکتر ایرج حریرچی روز یکشنبه در آیین تجلیل از پروفسور حسین ملک افضلی اردکانی با بیان اینکه در آن دوران نیمی از مردم کشور بالای 50 سال زندگی را تجربه نمی‌کردند، افزود: در دهه 60 ،سالانه 30 هزار کودک به دلیل اسهال ساده جان خود را از دست می دادند. 
وی اظهار داشت: در آن زمان افرادی چون دکتر ملک افضلی در قدم نخست محلول او. آر. اس (ORS) ترکیبی از آب، قند و نمک را تهیه کردند تا کودکان به دلیل کمبود آب در بدن فوت نکنند. 
این مایع محلول( Oral Rehydration Salt) از جمله فرآورده‌ های خوراکی است در بیماران برای جبران آب و نمک از دست رفتهٔ بدن و پیشگیری از دهیدراسیون تجویز می‌شود. 
او. آر. اس محتوی قند (گلوکز) و الکترولیت (کلرید سدیم و پتاسیم) و گاه سیترات است و با توجه به وجود گیرنده‌های خاصی در روده که سدیم و گلوکز را همراه هم به داخل سلول وارد می‌کند در دستگاه گوارش جذب می‌شود. 
حریرچی در ادامه افزود: تا پیش از پیروزی انقلاب در سال 1357، مرگ‌ومیر سالانه نوزادان ناشی از کزاز 10 هزار نفر بود که درحال حاضر کودک ایرانی به دلیل کزاز نوزادان از دنیا نمی رود و دسترسی به بهداشت و درمان به بالاترین سطح رسیده است. 
وی اظهار داشت: مقارن با انقلاب به ازای هر هزار تولد، 174 نفر فوت می کردند و عمر کودکان به پنج سالگی نمی رسید که این رقم در چند سال ماقبل آن 200 نفر بود. 
قائم‌مقام وزارت بهداشت ادامه داد: در اوایل دهه 60، 70 هزار کودک سالانه مبتلا به فلج اطفال و عوارض شدید ، متوسط و خفیفت می شدند. 
وی به دستاوردهای دیگر انقلاب در حوزه بهداشت اشاره کرد و گفت: در اوایل پیروزی انقلاب 74 درصد (27 میلیون نفر) از جمعیت 36 میلیونی در روستاها زندگی می‌کردند تنها یک هزار و 500 خانه بهداشت در کشور وجود داشت. 
وی افزود: درحالی‌که هم‌اکنون 25 درصد جمعیت در روستاها و آبادی‌ها زندگی می‌کنند، 17 هزار و 945 خانه بهداشت در روستاها دایر است و خدمات سلامت را ارائه می‌کنند. 
قائم‌مقام وزارت بهداشت اظهار داشت: توفیق و دستاوردهای امروز حوزه سلامت را نباید کوچک شمرد، زیرا موفقیت‌های امروز در این حوزه با تلاش مردانی چون ملک افضلی در چهار دهه گذشته حاصل ‌شده است. 
وی یادآور شد: در حال حاضر وضعیت کشور اینگونه است، سندروم نادر مادرزایی که هزینه ماهانه درمان نگه‌دارنده آن یک میلیارد تومان است اگر تأمین نشود اعتراض می‌کنند اما کودکان ماقبل از انقلاب به خاطر اسهال فوت می‌کردند. 
وی اضافه کرد: افزایش مراکز بهداشتی و درمانی تلاش افرادی است که با سخت‌کوشی ، پشتکار در حوزه سلامت گام های مهمی برداشته اند، امیدواریم این میراث ماندگار را حفظ و آن را ارتقاء دهیم. 
همچنین رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به ویژگی‌های ملک افضلی اردکانی گفت: هیچ‌کس به مقام و شهرت دست نیافت مگر اینکه به خلق خدمت کرده باشد. 
دکتر محمدرضا میر جلیلی افزود: هیچ خدمتی بالاتر از این نیست که در حوزه سلامت برای افزایش طول عمر انسان‌ها گام برداشته باشیم. 
در مراسم یادشده پیام سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و پیام نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران قرائت شد. 
در بخشی از پیام سعید نمکی آمده است: در همه جای این سرزمین پهناور ردپایی است از گام‌های استوار فرزانه‌ای عاشق و دل‌بسته اعتلای تندرستی مردمان وطنش. 
' مردی که عاشقانه با کوله باری از دانش و مهربانی در دورافتاده‌ترین نقاط کشور نهال تندرستی کاشته و بذر سلامت پاشیده تا از مرگ‌ومیر کودکانش بکاهد، و زنان و مردانش را در تندباد نا تندرستی در پناه بیشه‌زار سرسبز سلامت در برگیرد.' 
رونمایی از تمبر یادبود ملک افضلی از دیگر برنامه‌های مراسم بود و به خاطر خدمات نیم‌قرن ملک افضلی در حوزه سلامت با اهدای لوح سپس از وی قدردانی شد. 
ملک افضلی اردکانی از چهره‌های ملی و ماندگار بهداشت کشور است که در سال 1318 در اردکان یزد متولد شد. 
از مسئولیت های وی می توان به ریاست دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران (1363)، معاون بهداشت وزارت بهداشت و قائم‌مقام وزیر در ستاد گسترش شبکه‌های بهداشتی و درمانی کشور (1374-1364) و معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت (1386-1378) نام برد. 
از دیگر مسئولیت های ملک افضلی می توان به ریاست موسسه تحقیقات بهداشتی (1388-1386)، رئیس پژوهشکده سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران(1390-تاکنون) و استاد ممتاز گروه اپیدمیولوژی و آمار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران(1390) یاد کرد. 
هم‌اکنون 14 بیمارستان دولتی در یزد زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی یزد و درمجموع 132 مرکز بهداشتی و درمانی شهری در استان فعالیت دارد. 
مجموع واحدها بهداشتی و درمانی استان 349 واحد است که شامل 36 مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، 49 مرکز خدمات جامع سلامت شهری ، 93 پایگاه سلامت و 171 خانه بهداشت است. 
استان یزد بر پایه سرشماری آبان ماه سال 1395، یک‌میلیون و 138 هزار نفر جمعیت دارد که 85 درصد در 21 شهر و بقیه در روستاها و آبادی‌ها زندگی می‌کنند. 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر